Tak jim pošlu teda asi todle:
Vážený pane xxxxx (nebo mám napsat jen AAC?)
Dne 25.2 2005 mi od Vás přišla odpověď na mou výzvu k úhradě nutných nákladů souvisejících s reklamací podle §598 OZ. Píšete že není možné v dané situaci přiznat žádnou náhradu. Nárok bych mohl mít dle Vašeho vyjádření např. na poštovné, které jsem však neuplatnil. Vidím že Vám to musím lehce objasnit. Poštu jsem při reklamaci tak mechanicky a elektromagneticky choulostivého výrobku, kterým Flasch disk bezesporu je, vyloučil. Jistě dobře víte, že pokud bych použil pošty a zboží by přišlo k vám do serviního střediska ve zdemolovaném balíku, moje reklamace by byla servisem právem zamítnuta z důvodu např. mechanického poškození. Odpovědnost v takovém případě nese zákazník.
Proto lze v takovém případě, jako je relamace USB Flasch disk, použít osobního automobilu a dopravit reklamovaný výrobek na místo určené prodávajícím. Prodávající má také možnost reklamovaný výrobek vyzvednout u zákazníka sám. I když jsem několikrát volal na vaši telefoní linku 234 646 777 a nechával jsem vzkaz i s mým telefoním číslem, nikdo se mi do této doby neozval.
Proto žádám uradit nutné náklady na cestu z Hamru (Chlum u Třeboně) do Prahy ul. V LUžích 818. Jelikož jsem k tomuto použil osobního automobilu Škoda 120 L, je náhrada 5,8324 Kč/km Jedná se tedy o cestu dvakrát tam a spět, tj 4x161km = 644 Km. Dle technického průkazu má vozidlo spotřebu ČSN 7,5 l/100km Tímto mi tedy vznikly náklady ve výši 3756 Kč. Částku pošlete prosím složenkou na dole uvedenou adresu.
Prosím o veškeré připomínky. Jo a ještě jedna věc. Ten dik má znovu vadu. Mám jim tam ještě přisat něco o tom? Aby mi teda řekli jak mám tu reklamaci provést a debatovat s nima o tom? Reklamační středisko na telefon nereaguje a na mejl mi odpověděly ať to pošlu poštou. Pak se se mnou už dál taky nebavily.