Stránka 11 z 36 PrvníPrvní ... 78910111213141521 ... PosledníPoslední
Výsledky 251 až 275 z 897

Téma: Postavte si vlastný LCD projektor

Standardní

FRESNELKA v originalnim stavu = 310x310 mm
    FRESNELKA po rozlepeni a oriznuti = cca 300x300 mm (jak se zadari)
    LCD BenQ 567s v2 = 304x228 mm

Z toho mi vychazi,ze by nekomu mohlo vadit, ze nebudou vpravo a vlevo
    viditelne zhruba 2 mm obrazu (u filmu to nemuze nikdo poznat, ale v
    aplikacich to asi "puntickari" poznaji, zvlast hodne by to mohlo vadit
    nekomu, kdo bude DIY projektor pouzivat v grafickych aplikacich ), ale
    debata o tom, ze budou vadit zkosene rohy je zcela zrejme
    bezpredmetna, protoze 15" LCD ma na vysku 228 mm a to se tam i pres
    zkoseni rohu u FRESNELKY vleze.

A uchyceni FRESNELEK by za nepouzivane casti nahore a dole
    take namel byt problem.

Tak mi reknete, co resite?

Standardní

Citace Původně odeslal PCborec
    tak dneska přišly věci z izzoteku a fresnely mam na 15ku LCD dobre, rozštipl sem to a ta vybroušena čast čočky je tak 1mm přes okraj LCD takže mi to na LCD pasuje. a rohy jsou mimo displej.
    www.pc.borec.cz/projektor už sem tam něco hodil, chce to platno, zatim promitam na hnědou stěnu. a musim ještě vychytat ty modre chyby, mylsim že to dělaji ty dělane FFC.
    Opravdu pěkná práce, používáš už 1024x768 ? , jaký tam máš objektiv?

Lada

Standardní

tak dneska přišly věci z izzoteku a fresnely mam na 15ku LCD dobre, rozštipl sem to a ta vybroušena čast čočky je tak 1mm přes okraj LCD takže mi to na LCD pasuje. a rohy jsou mimo displej.
    www.pc.borec.cz/projektor už sem tam něco hodil, chce to platno, zatim promitam na hnědou stěnu. a musim ještě vychytat ty modre chyby, mylsim že to dělaji ty dělane FFC.
    no, vypada to dobre. jaky mas objektiv? jsou ostre rohy? mohl bys prosim vyfotit detail od rohu do poloviny obrazovky v plnem rozliseni lcd.
    jake mas za vybojkou zrcadlo? slo by ho posunout tak, aby cela plocha byla osvicena rovnomerne? dik David

Standardní

me presvecilo tohle: http://www.novysalas.szm.sk/projekto...s/DSC02899.htm fresnelky z meotaru a izzoteku jsou stejne a navic jestli budu chtit lichoveynikovou korekci, tak s tema 395mm frsnely to pujde, s 310mm se to jeste vic oreze

trochu jsem upgratoval muj tredchozi prispevek ohledne cen, tak se mrknete
    Tenhle rozruch tady vyvolávají lidi, kteří tu fresnelku nikdy nedrželi v ruce.

Tak naposledy pro ty nejpomalejší:
    Fresnelka z izzoteku skutečně pochází ze zpětného projektoru, ALE nikoliv z Meotaru. Společné mají to, že mají zkosené rohy. Izzotek je větší (310*310) a Meotarová menší (270*270). Proto jsou v tom linku patrné ty zkosy - tam je použit fresnel z meotaru a nikoliv z Izzoteku. Jak jsem psal- izzotek fresnel pokryje 15" LCD - resp. chybí cca 4mm do šířky, což je zanedbatelné. Žádné rohy nechybí. Taktéž při správných optických vzdálenostech netrpí žádným patrným zkreslením. Mám je už dlouho doma a vím to.
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Standardní

Citace Původně odeslal *RADÍK*
    Citace Původně odeslal šaman
    me presvecilo tohle: http://www.novysalas.szm.sk/projekto...s/DSC02899.htm fresnelky z meotaru a izzoteku jsou stejne a navic jestli budu chtit lichoveynikovou korekci, tak s tema 395mm frsnely to pujde, s 310mm se to jeste vic oreze
    trochu jsem upgratoval muj tredchozi prispevek ohledne cen, tak se mrknete
    Tenhle rozruch tady vyvolávají lidi, kteří tu fresnelku nikdy nedrželi v ruce.
    Tak naposledy pro ty nejpomalejší:
    Fresnelka z izzoteku skutečně pochází ze zpětného projektoru, ALE nikoliv z Meotaru. Společné mají to, že mají zkosené rohy. Izzotek je větší (310*310) a Meotarová menší (270*270). Proto jsou v tom linku patrné ty zkosy - tam je použit fresnel z meotaru a nikoliv z Izzoteku. Jak jsem psal- izzotek fresnel pokryje 15" LCD - resp. chybí cca 4mm do šířky, což je zanedbatelné. Žádné rohy nechybí. Taktéž při správných optických vzdálenostech netrpí žádným patrným zkreslením. Mám je už dlouho doma a vím to.

Naprosto souhlasim se šamanem a s Bazukou. dd vychazi z toho, ze ty fresnely jsou shodne, ale to zjevne neni pravda. Tvarove sice odpovidaji, ale velikost je jina.
    je mozne, ze http://www.novysalas.szm.sk/projekto...s/DSC02899.htm je promitano pres mensi meotar autor to nikde neuvadi. vychazel jsem z toho, ze vetsina beznych meotaru ma 310x310mm a ty jsou stejne jak z izzoteku. za pripadny rozruch se omlouvam. ted v tom mam konecne jasno. jestli nesezenu meotar skoro zadarmo, tak kupuju ty fresnely 395 z usa a udelam to ze 17", ty jsou skoro stejne drahe, ale 1280x1024 aby to rozliseni uz chodilo i na dig.TV

Standardní

www.3dlens.com , 3Dlens Corporation sídlí na Taiwanu , možná už to tady někdo uvedl , talk jen zopakuji, že 395mm fresnely tam nemají v OHP verzi, je teda potřeba koupit 2ks (FL=220 a FL=330). Už jste v jejich on-line shopu někdo nakupoval??

Lada

Standardní

dd> Kde jsi prisel na tu polarizacni folii, co planujes koupit? Nekde to doporucujou? Protoze by uz mela byt z obou stran TFT viz.http://www.svethardware.cz/art_doc-7...700442B8D.html
    tudiz pridavat tam dalsi se mi zda zbytecny. Jedine snad kvuli teplu...

Mate ji nekdo pouzitou ve svym projektoru?

dik za odpoved.
    Sempron 2200+@2000MHz ; NF7-S ; 2x256MB AData 400@444 ; Inno3D FX5700 425/500@539/649

Standardní

Citace Původně odeslal smoky
    to pcborec:

Mohol by si mi prosim, sem hodit nejake foto alebo presnejsie vysvetlit, ako si rozdelil tu fresnelku z meotaru?
    Mam to tiez spravene z meotaru ale rohy nemam vobec ostre. Ako si to vyriesil?
    Dik za odpoved
    rozřezal jsem to že jsem vzal pilku na železo s jemnyma zubama, fresnely položil nastul, zvrchu přitlačil a uřazal tu hranu kde to bylo slepene.. pak jenom pilnikem začistil.

ja sem měl s věcma z meotaru hrozny vysledek, ted je to parada..
    http://www.pc.borec.cz/projektor/vysledek5.jpg
    http://www.pc.borec.cz/projektor/vysledek7.jpg
    -- N2PAP-Ultra, AMD XP Barton @3200+ 2.21 Ghz 11x200, @vodni chlazeni ,2x256 MB Ram cl2,5, Sapphire ATI 9600xt, Seagate 160Gb ATA 100, 7200RPM, 8Mb cache, DVDR-RW sony, CDRW, Genius 5.1 Home Theater 3600W, CASE modded Big Tower, EL 550W silend, AOC LCD LM721A
    -- Notebook HPx9020, Celer M1,3 ghz, 256mb, DVD,15 LCD, wifi
    -- www.pc.borec.cz a forum www.pc.borec.cz/4um

Standardní

Citace Původně odeslal Matio
    No dd to tu pěkně zamotal. Je to škoda, protože se celý thread rozrůstá zbytečně o nepodstatné dohady. Šaman má pravdu, klasický Meotar nemá stejný rozměr Fresnelek jako ten z Izzoteku. Obě mám doma. Kdyby si thread všichni přečetli od začátku, nemuselo se to tu řešit znova.

dd: Taky z toho, co píšeš mám pocit, že si myslíš, že k projektoru jsou zapotřebí dvě fresnelovy čočky. To samozřejmě není pravda. Pokud mám špatný pocit, tak promiň. Taky si nemyslím, že by polarizační fólie za první fresnelkou (polovinou fresnelky) byla k něčemu dobrá. Pokud se nepletu, tak světlo vyzářené z výbojky, žárovky, nebo slunce má obecně polarizaci nejvíce se blížící kruhové. Po odraze od nějakého předmětu se polarizace změní na lineární. Pokud jsi měl na mysli polarizační filtr s lineární polarizací, tak by se v podstatě odfiltrovalo jen odražené světlo a část světla s původní kruhovou polarizací. Tohoto efektu se používá například u slunečních brýlí s polarizačním filtrem, aby zabraňovaly oslnění od odraženého světla (od kapoty aut nebo oken a pod.) Nedovedu si představit k čemu by to mělo sloužit v projektoru. Nehledě na to, že LCD už dva polarizační filtry obsahuje. Jestli se pletu, tak mě prosím opravte...

Smooky: Co se týče rozdělení fresnelovy čočky - Pokud ji nechceš řežat pilkou a zmenšovat, tak se dají rozlepit. Obě části jsou slepeny jakýmsi lepidlem jen na okrajích. Takže když vezmeš např. lámací nůž a jeho rožek narveš (opatrně) mezi obě části fresnelky. Pak stačí jen opatrně jet s nožem po celém obvodu fresnelky. Jde to docela dobře.

takze jeste jednou.......
    fresnely 310x310 z meotaru jsou naprosto stejne jako fresnely 310x310 z izzoteku (ty jsou vyrabene taky na meotary, izzotek je jen prodava na stavbu lcd projektoru a k tomu i ne prilis kvalitni objektiv - to se doctete fe foru DYI, samozrejme beru ze za malo penez malo muziky, ale myslim si, ze v tomto foru se o tom moc nepsalo, prijde mi, ze vsichni jsou s izzotek setem spokojeni.)

aby to nebylo tak jednoduche, tak jsou dve velikosti meotaru. jeden je nejrozsirenejsi, ten ma fresnely 310x310, druhy 270x270, autor to neuvedl u linku , ktery jsem tady dal, proto me to zmatlo a uz jsem se za to omluvil.......

takze naposledy fresnely z izzoteku 310x310 = fresnely z meotaru 310x310. LCD15" se tam vejde, krome 2mm okraju

no a na to, o cem si tady piseme jsou zapoterebi opravdu dve fresnelovy cocky, ktere vzniknou rozdelenim lupy, ktera je z nich slepena. (matio, maji rozne ohniskove vzdalenosti, tak pred stavbou zmerit!)

o polarizacnim filtru byla zminka na zahr.foru, uz nevim kde, vcera jsem toho procetl hodne. u nedokonalych zrcadel za vybojkama, ktere vsichni maji vznika spousta odrazu. (polarizacni filtr odrazi svetlo, ktere nejde na nej kolmo) a tak ty nezadouci odrazy castecne filtruje.

jestli ma ovsem polarizacni filtr LCD, tak ten dalsi si myslim, ze nema smysl kupovat. (i kdyz by bylo dobre, kdyby to nekdo vyzkousel.) pri foceni (kdyz je hodne odrazu) nekdo taky pouziva dva polarizaky.

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Plátno

Ahoj kluci, jsem tady nový a protože téma stavby projektoru mě velmi zajímá, přečetl jsem si toto forum velice důkladně a zatím jen sbírám zkušenosti a nápady. Rád bych taky přispěl svojí troškou do mlýna a uvádím tady článeček o domácí výrobě projekčního plátna. Třeba to pro někoho bude dobrá inspirace: V půl litru teplé vody nejprve důkladně rozpustíme 30 gramů čisté želatiny, potom za stálého míchání přidáme 50 gramů glycerinu a nakonec 150 gramů zinkové běloby. Vytvořenou barvu nanášíme ještě zatepla širokým štětcem na předem vyprané a vypnuté jemné plátno. Jakmile první nátěr zaschne, barvu znovu nahřejeme a křížem ho přetřeme druhým nátěrem. (Stereo & Video 3/2005).
    Seky.

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal lada571
    www.3dlens.com , 3Dlens Corporation sídlí na Taiwanu , možná už to tady někdo uvedl , talk jen zopakuji, že 395mm fresnely tam nemají v OHP verzi, je teda potřeba koupit 2ks (FL=220 a FL=330). Už jste v jejich on-line shopu někdo nakupoval??

Lada
    Takze ja som ten kto si cez kamosa nechal kupit na www.3dlens.com on-line shop fresnelku,( predsalen ma s tym dost bohate skusenosti, ja ziadne) lenze som to poriadne zbabral, nemam sa ani na co vyhovorit takze mi pride len jedna polovica
    Uz sme ich aj kontaktovali e-mailom je to na ceste dva dni, neda sa pribalit uz nic Zvolili sme cestu 8-21 dni tak aspon uvidim za kolko dni to dorazi. Takze vam len chcem povedat plati tu porekadlo: Dvakrat meraj a raz rez teraz ma to vyde drahsie
    Pozdravujem

Standardní

Ok, fresnelky jsme snad vyjasnili, teď bych rád nadhodil problém který trápí v současnosti mě. A to prachové filtry. Když proháním projektorem spoustu vzduchu, tak samozřejmě sedá na optiku prach. Zvlášť do drážek fresnelek se přímo "vpíjí".
    Máte někdo zkušenosti s nějakou látkou, materiálem který funguje jako prachový filtr? Třeba z jiných aplikací než projektor...
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling

Standardní Link

Takze aby som to potvrdil.
    http://www.novysalas.szm.sk/projekto...s/DSC02899.htm

ta fotka je moja a je fotografia na meotare s malou freshnelkou.. Teraz mam postaveny projektor s freshnelkou z Izzoteku a ziadny odkusnuty roh sa nekona .. je to super obraz je cely

Standardní

Jinak je fakt blby, ze jsou ty fresnelky z issotecu tak maly. Vznika diky tomu dost problemu s presnosti a nastavovanim co a jak, protoze to nikdy nepokryje celou plochu lcd. Tedka to zrovna resim a dost me to sere, vyrazne to komplikuje i system uchyceni (pokud je mam oriznute, znam lidi co maji bednu jako krava a fresnelky neorezane ). Samozrejme to jde vyresit, ale pridelava to dost problemu a navic 4mm obrazu jsou k nasrani, dost to kazi vysledny efekt.

Kdyby byla velka, tak by bylo vsechno podstatne snazsi. Chtelo by to vyzkouset kvalitu tech velkych a pokud budou ok, tak je koupit.

Standardní

cus lidi mam takovej malej problem podarilo se mi postvit lcd projektor ale mam otoceny obraz vzhuru nohama a hledam zpusob jak ho otocit aniz bych musel otacet lcd v projektoru poradte prd o tom vim predem diky

Standardní

Citace Původně odeslal kody99
    cus lidi mam takovej malej problem podarilo se mi postvit lcd projektor ale mam otoceny obraz vzhuru nohama a hledam zpusob jak ho otocit aniz bych musel otacet lcd v projektoru poradte prd o tom vim predem diky
    zkus se koukonut v nastaveni obrazovky, ovladače by to měly umět.. u ATI to jde100pro a u nvidie myslim že to pujde taky.
    Otočit o 180stupnu to pujde, horší je pokud máš obraz zrcadlově.
    -- N2PAP-Ultra, AMD XP Barton @3200+ 2.21 Ghz 11x200, @vodni chlazeni ,2x256 MB Ram cl2,5, Sapphire ATI 9600xt, Seagate 160Gb ATA 100, 7200RPM, 8Mb cache, DVDR-RW sony, CDRW, Genius 5.1 Home Theater 3600W, CASE modded Big Tower, EL 550W silend, AOC LCD LM721A
    -- Notebook HPx9020, Celer M1,3 ghz, 256mb, DVD,15 LCD, wifi
    -- www.pc.borec.cz a forum www.pc.borec.cz/4um

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal kody99
    zkus se koukonut v nastaveni obrazovky, ovladače by to měly umět.. u ATI to jde100pro a u nvidie myslim že to pujde taky.
    Otočit o 180stupnu to pujde, horší je pokud máš obraz zrcadlově.
    Nvidia to dokáže tiež ale na zrkadlové prevrátenie som tam nič nenašiel. Dá sa obraz poprevracať optickým hranolom, alebo optickými zrkadlami. Myslím že jednoduchšie je otočiť LCD. Ja som tak urobil a mám po probléme.

Standardní

to seky:
    Zaujala ma vyroba toho projekcneho platna, nemohol by si ten clanok oskenovat a hodit ho sem? Urcite su v tom clanku nejake foto, nie? Chcel by som vediet ci sa ta farba neda natriet len na stenu...
    Dik

Standardní

Chalani, pripajam foto z projekcie a vzhladu mojho projektoru, stale je este na nom co zlepsovat, ale som zvedavy na vas nazor.
    http://www.skystar2.info/forum/file.php?12,file=662

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal smoky
    Chalani, pripajam foto z projekcie a vzhladu mojho projektoru, stale je este na nom co zlepsovat, ale som zvedavy na vas nazor.
    http://www.skystar2.info/forum/file.php?12,file=662
    To smoky: ťažko sa dá zistiť z toho čo si nám poskytol že aká je kvalita obrazu. Chcelo by to väčšie a detailnejšie fotky. Ja som si vybral spôsob stavby projektora naležato. Dôležité je aby si bol sám s tým spokojný.

Standardní

2smoky:Máš to celkem pěkné, ale je jasné, že je to použitelné jen pro 16:9 a to ti ještě stejně kus obrazu do šířky chybí. Nebo softwarově obraz zmenšuješ? To zas ale nevyužiješ celou plochu toho Benqa.
    Jinak nahoď detaily: světelný zdroj a reflektor??

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Premazané OT
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

Koho zajímá článek o kterém se zde zmiňoval Seky (projekční plochy/homemade plátno atd.) , tak jsem ho dal na psone stránku viz. podpis.
    Thanks Seky

Standardní

Ahoj.

Mel bych dotaz. Kdyz bych chtel k tomu projektoru pripojit TV....
    Monitor neni se vstupem pro s-video a v Pc neni TV tuner. Pouze vstup VGA (analog a digital). Je mozny nejak napojit telku?

Popripade poradite slsuny TV tuner....

Dik za odpovedi.

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní DVD přehrávač k projektoru

Na www.hb-direct.cz jsem objevil DVD přehrávač H&B 3255, který za velice slušnou cenu nejenže obsahuje dekodéry DD a DPL II, ale umí i DivX a XviD s českými titulky a hlavně má VGA výstup pro připojení k monitoru. Takže podle mne ideállní přístroj k projektoru! Pokud to někoho zaujme, tak na to mrkněte.
    Seky.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 3 uživatelů. (0 registrovaných a 3 anonymních)

Pravidla přispívání