S tebou snad vážně nemá cenu diskutovat. Ale dobrou vůli jsem měl

Citace Původně odeslal Puťas
Ne. Nvidia si myslela že má vše co potřebuje, ovšem asi jen do doby než se objevil R300. To už nešlo nic dělat, nicméně nv30 byl dotažen do konce.
Důkaz? Link? Zdroj? Nebo jen nepodložený výmysl. Pokud je pravda, co tvrdíš, tak "FX" byl jen podvod na zákazníkovi, že?

Pro ignoranta je snadné ji tak strhávat. Ignoruje často až dvojnásobný výkon v opravdových hrách.
Vážně? FX5800 jako novinka byla 2x rychlejší než TI 4600 maximálně v několika syntetických testech, ale výkon v reálných hrách byl při dobré vůli o pár desítek procent vyšší.

Ignorant kritizuje PS 2.0 který nv25 vůbec nemá, poté co mluví o malém pokroku.
Koukám, že by ses báječně hodil někam do propagace K ČEMU je dobrý ps2.0 na NV30? Reálně. Jaká hra (která skutečně využívá PS2.0) s jeho použitím a max. detaily na NV30 poběží plynule? Je to jen další papírová technologie, jako byly 2048*2048@32bit textury na TNT, jako byl AGP texturing na Rivách, jako byla několikaměsíční podpora FSAA na TNT2, jako T&L na GF256 SDR. Tomu já neříkám technologický pokrok. Implementovat technologii, na kterou výkon čipu/návrh karty nestačí je jen marketingový tah.

Mohl bych vyjmenovat spoustu vylepšení, ale vím že to není nutné.
Beru tě za slovo. Jen jmenuj, rád si to přečtu

5800 je samozřejmě mnohem pomalejší v intenzivních shaderech než r300, ale takových her je stále menšina- 2 roky po vydání 5800. Její výkon je mnohem blíž 9700 než 4600.
Pokud mluvíš o hrubém reálném výkonu (bez shaderů a AA/AF), tak se tyhle tři karty příliš vzájemně neliší.

O sloučení do tří let mluvil Orton, už nevím kde.
Viděl jsem Santa Clause, už nevím kde.

NV30 nedotažený a předčasně vydaný. <-- To je opravdu síla.
Souhlasím Je to síla. Největší fiasko pro nVidii hned po NV1.