Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 26

Téma: gentoo a amd64

Standardní gentoo a amd64

Přemejšlel jsem zda se vyplatí kompilovat celé gentoo od stage1 čistě pro 64bit systém. Nevýhoda je že by nefungoval chroot z live distribucí jako je slax.... protože jsou jen 32bit a stage1 je už 64bit. Dále tu máme míň ebuildů pro amd64 no a na konec jsem koukal na anandtech na porovnání a oslnivé to taky nebylo.
    http://www.anandtech.com/linux/showdoc.aspx?i=2114&p=5

Myslím, že se tedy vyplatí jet s AMD64 jako s x86 , má s tím někdo zkušenosti prosím?

edit:
    vÝhoda
    Pašák erda.

Standardní

No rozhodne bych to od stage1 udelal, uz jenom kvuli 64bit glibc. Jinak livecd muzes pouzit primo gentoo live pro amd64, pak ti pojede i ten grub z toho.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Standardní

IMHO se to nevyplati. Ja bych zacal od stage 3 a pokracoval binarnima balickama a pak dokompiloval co by chybelo nebo co bych chtel s jinejma parametrama. Ono totiz AMD64 je zatim porad jenom jedno, takze kompilaci od stage 1 oproti instalaci binarek prakticky nic neziskas.
    A64 3000+, MSI K8TNeo-FIS2R, 512MB PC3200(A-Data), Sapphire Radeon 9550 128MB i bit, HDD 1x Barracuda 120GB, 1x Samsung 120GB, 2x Samsung 160GB, 350W Fortron, LCD 17\"Acer AL712, DVDRW LG GSA-4160B, Ubuntu linux

Standardní

sisismarja ... to je teda benchmark jako stehno ... dyt tam srovnavaj uzasny zmatenosti.
    neco tahali z binarek, neco kompilovali, neco si vycucali z prstu a neco vytahli z nosu.
    napr. vubec nenapsali s jakejma CFLAGama kompilovali ten mencoder ... buhvi jesli jejich 64bit verze nahodou nebezela 32bit ...
    ja bych do amd64 gentoo sel. ohlidej si optimalizaci a konec koncu kdyz to bude delat problemy tak to utni v zacatku. linuxovejch livecd s a64 kernelem imo bude pribejvat a neni problem si nejaky z nejakyho toho kitu udelat
    obtw. jak casto bootujes svoje gentoo z livecd ? (ja jen pri instalaci)
    edit: a ja bych to vzal zgruntu od stage1 ale ja sem v tomhle magor
    jooo a provozuju fbsd5.3 na a64 (sql server) a imo chodi hodne obstojne ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

Citace Původně odeslal Fox!MURDER
    napr. vubec nenapsali s jakejma CFLAGama kompilovali ten mencoder ... buhvi jesli jejich 64bit verze nahodou nebezela 32bit ...
    Tak zrovna mplayer si pred kompilaci dropne user CFLAGS a nastavi si svoje, podle sve autodetekce. Pokud mu nechas tvoje CFLAGS, sice krici, ale nakonec se zkompiluje. Pak ale nejede (aspon se mne to jeste nepodarilo)

Takze nektery casti ma -O3, jine -O2, proste on uz si to osteri sam tak, aby to bylo zkompilovane na max.
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel
    Tak zrovna mplayer si pred kompilaci dropne user CFLAGS a nastavi si svoje, podle sve autodetekce. Pokud mu nechas tvoje CFLAGS, sice krici, ale nakonec se zkompiluje. Pak ale nejede (aspon se mne to jeste nepodarilo)

Takze nektery casti ma -O3, jine -O2, proste on uz si to osteri sam tak, aby to bylo zkompilovane na max.
    to je zajimavy, ze podle toho jaky sem nastavoval CFLAGS tak mi sel nebo nesel zkompilovat mplayer.... takze to co rikas asi nebude az tak uplne pravda

Standardní

Citace Původně odeslal wong
    Citace Původně odeslal Gargamel

to je zajimavy, ze podle toho jaky sem nastavoval CFLAGS tak mi sel nebo nesel zkompilovat mplayer.... takze to co rikas asi nebude az tak uplne pravda
    Sice to je dost OT, ale souhlasim s Gargou - mam nastaveny -03 ale nektery casti se prekladaj na -02
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Standardní

tohle je uryvek kodu z mplayer-1.0_pre6.ebuild:
    Kód:
            # let's play the filtration game!  MPlayer hates on all!
            strip-flags

# ugly optimizations cause MPlayer to cry on x86 systems!
            if use x86 ; then
                    replace-flags -O0 -O2
                    replace-flags -O3 -O2
                    filter-flags -fPIC -fPIE
            fi
    vazne nevim, co z toho nakonec vznike; navic pro x86_64 se to asi bude kompilovat uplne jinak...

Jinak mplayer by sam mel mit jeste v configure skriptu testy na promenne CFLAGS a CXXFLAGS a zahlasi, ze se mu to nelibi.

Standardní

Rad by som pridal vlastnu skusenost.. AMD64 jednoznacne ANO, ale server , pokial chces desktop tak bud intel alebo AMD64 na 32bit. Co sa tyka stage1 ano alebo nie, lepsie riesenie je stage3 nastavenie optimalizacii, zmena na linux26-headers, rekompilovat glibc, gcc-config, binutils a gcc 2x po sebe a potom spravit emerge system -e a mas komplet zoptimalizovany system na ktory mozes nahadzat potrebne baliky.
    Ked chces v desktope robit s multimediami a potrebujes win kodeky tak jedine 32bit platforma lebo je len win32codecs.
    • Gentoo is the best -> !MDK <- sux
      Intel & Enermax & Tsunami rulez, ATI 9500 NP 128MB [thanx ATI Corp.
      ;-) ], 400 GB fast storage
      19316 3DMarks`01 <> 6047 3DMarks`03

Standardní

Jednoznačně můžu potrdit, že optimalizace dost pomůže (teď sem to dokončil- na FBSD ;o) a je to o dost rychlejší, nepředpokládám, že "úplnou" optimalizací na linuxu by ste dosáhli jiných výsledků...
    Mac Mini

Standardní

Citace Původně odeslal TimeLord
    Rad by som pridal vlastnu skusenost.. AMD64 jednoznacne ANO, ale server , pokial chces desktop tak bud intel alebo AMD64 na 32bit. Co sa tyka stage1 ano alebo nie, lepsie riesenie je stage3 nastavenie optimalizacii, zmena na linux26-headers, rekompilovat glibc, gcc-config, binutils a gcc 2x po sebe a potom spravit emerge system -e a mas komplet zoptimalizovany system na ktory mozes nahadzat potrebne baliky.
    Ked chces v desktope robit s multimediami a potrebujes win kodeky tak jedine 32bit platforma lebo je len win32codecs.
    on by x86_64 mel mit nejakej 32bit compatibility layer ... ted nedavno v nem byla dira takze tam urcite je ...
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Standardní

tak sem se dneska snažil nahodit gentoo , ale není mi příno

napřed sem to skusil přes toho knoppixe, jádro 2.4 nenajde žádnou sitovku a když dám že chci jiný jádro:
    Kód:
    knoppix26
    přesně jak je to v nápovědě, tak se stejně pustí blbý 2.4 - neví někdo jak pustit to 2.6?

tak sem vypálil live cd gentoo (tuším 2004.2) to se pěkně startuje , ale když to dojede až k # tak mi přestane fungovat klávesnice (vona teda nefunguje už když se to startuje je tam ta volba - any key to verbose mode - nereaguje to na key) key logitech ps/2

jinej způsob mě nenapadá jak tam nahodit gentoo
    Pašák erda.

Standardní

Citace Původně odeslal Erda
    tak sem se dneska snažil nahodit gentoo , ale není mi příno

napřed sem to skusil přes toho knoppixe, jádro 2.4 nenajde žádnou sitovku a když dám že chci jiný jádro:
    Kód:
    knoppix26
    přesně jak je to v nápovědě, tak se stejně pustí blbý 2.4 - neví někdo jak pustit to 2.6?

tak sem vypálil live cd gentoo (tuším 2004.2) to se pěkně startuje , ale když to dojede až k # tak mi přestane fungovat klávesnice (vona teda nefunguje už když se to startuje je tam ta volba - any key to verbose mode - nereaguje to na key) key logitech ps/2

jinej způsob mě nenapadá jak tam nahodit gentoo
    A mas 64bit LiveCD ?

Standardní

no jasně mám , jak říkám vše to načetlo úplně v pohodě, akorát pak nějak zmrzla klávesnice, ted sosám tu 2004.3 , ta 2 asi byla buggová
    Pašák erda.

Standardní

Citace Původně odeslal Erda
    no jasně mám , jak říkám vše to načetlo úplně v pohodě, akorát pak nějak zmrzla klávesnice, ted sosám tu 2004.3 , ta 2 asi byla buggová
    aka je to klavesnica ? mne to islo v pohode.

Standardní

logitech internet navigator black do PS/2 možná to bude bios... ale zase nadruhou stranu , ten knoppix jel....
    Pašák erda.

Standardní

Stiahni ten 2004.3, ten je uz komplet na gcc 3.4 a nemal by byt problem

Standardní

2.6 jadra maju obas problemy s klavesnicou...
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

aha , no to sem si stejne myslel, pucil sem si od bydlice starou sitovku a jel domu. Takze sem ted doma, knoppix (tusim 3.4) jede v poho ...

takze sestave je ta z podpisu
    14:00 - boot do knoppix - prace s disky (roydelovani .... ) a nahrati stage1
    btw dal sem reiserFS u amd64 to bylo v zavorce, nebo sem mel dat XFS / jeste se to da napravit dokud neni pozde

14:30 - sem luma a nepovedlo se mi nahrat portage do /mnt/gentoo/usr/portage / ze by tim, ze sem chrootnutej takze se neda delat nic jineho nez
    Kód:
    emerge sync
    18:10 - portage je doma jelo to asi 10kB/s - ale spojeni spadlo asi 5krat

18:30 - bootstrap vc javy

budu prubezne editovat
    Pašák erda.

Standardní

nahod tam najprv stage3 a nakonfiguruj, ked to budes mat rozchodene tak si sprav nove linux26-headers, binutils, glibc a gcc 2x za sebou a potom emerge system -s a mas aktualny system a je to pohodlnejsie ako bootstrap.

Standardní

time díky tak sem to nakonec udělal, mám tam lilo 2.6.9 jádro , ale zase blbá klávesnice , s tou mojí nemůžu hejbat ani v lilu , tak sem přitáh zaprášenou vod serveru a s tou to de v lilu, jenze pak kdyz to nabehne a mam se lognout tak už nejde ani ta stara akorat tam blika toto: _

pritom v kernelu mám klavesku nastavenou v knoppixu jede ale v tom live 2004.3 taky nejde

při bootu mi to hází jen nějkaý chyby v fstabu , tím to nejspíšš ale nebude sem z toho fakt jelen, zkusím sehnat usb keyboar
    Pašák erda.

Standardní

skus este jednu vec, ja mam na doske jumper na nastavovanie +5VSB pre klavesnicu, pozri ci nemas tiez a skus ho prepnut.
    a ked ti este mozem poradit tak pouzivaj ck-sources pre kernel, mne ide 2.6.10-ck5 uz vyse mesiaca bez problemov a dokonca aj bez memory leak s ktorym som mal problemy na 2.6.9. keby som tam teraz nedaval 2.6.10-ck6 tak by islo aj dlhsie

Standardní

[uuh tak to byl HW problem bud to nezvladalo dual pameti a nebo to bylo tim ze sem mel vyply COM porty v BIOS , ted uz zas vesele emerguju

ot/ ode denska ADSL Contactel 512 /
    Pašák erda.

Standardní

Dufam ze x86_64

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání