Stránka 8 z 8 PrvníPrvní ... 45678
Výsledky 176 až 199 z 199

Téma: Reservoar like Tank-O-Matic (work in progress)

Standardní

U reservoaru se tedka resi drzaky. RadekB si postavil hlavu, ze v nich musi byt takovy montazni diry a ono to nevypada nejlepe, tak se snazim vymyslet, jak to obejit, no... Jinak zbytek je hotovej, jeste stranku na delani objednavek a hotovson...
    ...jo, krome toho testovani. Ono testovani sloupcem vody neni spatny, ale ta voda jak uschne, tak necha uvnitr takovy mapy, kapky - no nevypada to zas nejak strasne, ale preci jen bych to tam nechtel. Tak premyslim o tom, jak to udelat jinak. Jeden clovicek navrhl proste supnout to do kyblu a napumpovat do toho vzduch, aby se videlo, estli budou utikat bublinky ci ne. Asi jedina rozumna moznost, ale jak to udelat v praxi zatim nevim. V zasade mam s tim tri problemy - jak napojit pumpu na 10/15 hadicku, kde, za kolik a jak napojit na tu samou hadicku v T-cku tlakomer a dotretice, jak vyresit zpetnou zaklopku.
    Napada me ventilek z auta/kola... kterej se da take dobre napojit na pumpu, ze - ale jak ho zkamaradit s hadici este nevim. Asi ne s hadici, ale s fitinkou, to bude nej reseni...
    Problemy, problemy, stupidni problemy...

Luge - 600Kc

Warlord - ja ti to nejdrive vyfotim, abys nebyl prekvapeny - ano, zvysi to variabilitu uchyceni, ale... A poslu ti to samo az dostanu od tebe penizky, zhe

janko_hrasko - s tymi co mam je to potreba nejriv videt, ver mi. "pribalil trosku lepidla na to plexi" je ale vec nemozna, to ti zaschne, at budu delat co budu delat, takze si bud lepidlo kup, anebo pockej a rozmysli-si, jak to vlastne budes chtit pridelavat...
    Problem je v tom, ze ja bych nerad prodaval neco, co neni v tiptop stavu, vis? Presne jako ty nemam rad ghetto humusy...

Standardní

Citace Původně odeslal jan555
    Držte se tématu a neřešte laskavě kraviny! (a co se týká prodeje - očekávám, že to uvidím v bazaru ...)
    Je to skutečně takový problém? Znovu už to opakovat nebudu ...
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Standardní

Takze, aby bylo jasne, co se deje. Tak krome takovych svandicek, jako ze jsem si "capacitor modem" ( http://ax2.old-cans.com/show.php?p=b...2&c=8&d=1&v=v2 ) zlikvidoval mobo (snad se jeste rozbehne), tak na reservoaru jsem pokrocil jen trosku s trestingem na tlak.
    Jak jsem se vyjadril vyse, testovani naplnenim vodou prinasi cistici problemy (voda ve vodovodu neni destilka a nechava po zaschnuti mapy a to nevypada nejlip) a tak jsem prisel s timhle vyplodem chodeho ducha:

...nejdrive jsem tam nedal zadne svorky, a zacal testovat, do kolika atmosfer (atm - 1 bar je (mimochodem) temer presne 1 atmosfera a 1m vodniho sloupce je jen 0,09678 atm (1bar = 0.986atm) ) se doopumpuji a do take kolik testovaci zarizeni vydrzi, ze
    Byl jsem ponekud prekvapen, kdyz pri necelych 2atm (1,8cca...) vyletela z tecka ta hadice, pripojujici tlakomer s silnym zasycenim
    Pouzil jsem schvalne DangerDen hadice, ktere jsou velmi pevne a maji skoro 3mm tloustku steny - a na to tecko se rukou nasadit proste NEDAJI. Musite je, jak je stejne jedinne rozumne - nahrat v varici vode a zabrat. Proto me "ponekud" prekvapilo, nemaje zadne poneti o tom, jaky je 1,8atm tlak, nutnost pridani spon.
    Po jejich pridani jsem tlak dostal na neco maliko pres 4atm a vic ani tuk? Co to?! Pumpa proste vic nedala. Pri pokusu o pumpovani sycel vzduch vsude kolem, ale tlak se nezvysoval...
    Byl jsem silne zklaman, protoze jsem zakoupil tlakomer do 10atm, kdyz z toho vice jak 4atm nedostanu. Me zklamani trvalo jen do te doby, nez jsem zjistil, ze kola u auta se pumpuji na 2,1 - 2,2atm!
    Takze ne maly, ale zatracene velky tlak jsem zde vyvinul!
    (napriklad v topeni mame doma 1.8 - 2atm a nechcete nikdo snad srovnavat zelezne trubky s dorvanymi zavity s WC v PC, ze ne?)

No nic, pripojil jsem prvni z 6-ti reservoaru, ponoril pod vodu v umyvadle a zacal pumpovat. Pri zhruba 0,75atm - 1,2atm (podle kusu a zrejmne hlavne dotazeni zatky) zacal typicky uchazet vzduch kolem gumoveho tesneni vrchniho uzaveru. Rychlym pumpovanim jsem tlak zvysil az na 2 atmosfety a neco, a ani jeden z testovanych reservoaru se nerozthrhl (hura! ) a co je hlavni, nemel zadne netestnosti.
    (kdyz clovek jen lehce dotahnul ty zavity fitinek, tak je mozno pozorovat obcas malinou bublinku, jak ze zavitu pri tlaku kolem 2atm vycestuje - krasa )

Strucne receno, maly trik v lepeni na ktery jsem prisel, aby spoje vypadaly lepe mi take zarucil hodne dobrou tesnost - a pri rozumnem dotazeni fitinek se neni mozno setkat s netesnosti Zvlaste, kdyz kazdy kus otestuji poradnym tlakem

Tak k tematu podstatnejsimu, a sice drzakum

Tady mate srovnani, jak vypada stary a novy:

...polozeno na stare Epox 8RDA+ desce

A tady pro lepsi predstavu jak to vypada, kdyz to pridrzim rukou u mikro-sranda testovaciho reservarku:

No a puvodni navrh:

Hmmm. Komu se nove drzaky libi (dirky maji prumer 4mm), tak mam dobrou zpravu - mam jich dost. Nad tim jak a jestli vyrabet i ten puvodni navrh se teprve s Radkem dohadujeme.
    Ostatne - mate prostor, vyjadrete se jake se VAM libi drzaky

Senior Member Avatar uživatele Klon
    Věk
    37
    Vliv
    282

Standardní

nemoch bys zkusit nafotit jak to vypada kdyz se do tech direk u drzaku daj diody ?
    e4400@3Ghz(def.v.+BOX),Gigabyte GA-965P-DS3P, 2x1024 ADATA 800mhz, 7600gt pasiv,2x80gb RAID0
    Vodník v rekonstrukci, DIY repro ve výstavbě.

Standardní

No vypadaji slusne.

Kdy asi bude nejaky na prodej??

Jak to vidis?

Senior Member
    Vliv
    281

Standardní

Citace Původně odeslal trodas
    Takze, aby bylo jasne, co se deje. Tak krome takovych svandicek, jako ze jsem si "capacitor modem" ( http://ax2.old-cans.com/show.php?p=b...2&c=8&d=1&v=v2 ) zlikvidoval mobo (snad se jeste rozbehne), tak na reservoaru jsem pokrocil jen trosku s trestingem na tlak.
    Jak jsem se vyjadril vyse, testovani naplnenim vodou prinasi cistici problemy (voda ve vodovodu neni destilka a nechava po zaschnuti mapy a to nevypada nejlip) a tak jsem prisel s timhle vyplodem chodeho ducha:
    Si jasným dôkazom toho, že ľudia sa začnú chovať rozumne až keď vyčerpajú všetky ostatné možnosti
    ...toto som ti doporučoval už dávno (minimálne o dve strany dozadu)
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní

DELETEd/EDITed : ospravedlnujem sa Uz to risim cez SZ.
    HP Compaq 8710p: T9300 | 4GB DDR2 | 250GB | Quadro NVS 320M @ 700/1730/950 |WSXGA+ 1680x1050 | Win7x64u ...

Standardní

Úderem této chvíle ruším tenhle CHAT.

Pro obchodování s čímkoliv je tu sekce bazar, pro privátní komunikaci PM, při dalším OT postu to okamžitě a bez diskuzí locknu! (a tenhle thread v první volné chvíli promažu, už toho bylo až dost)
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    47
    Vliv
    291

Standardní

nevim jestli uz mate nekdo tank od trodase doma, ja ho prave drzim v ruce... respect.... budu trodase vsude blahorecit, nadherna pracicka, uz se nemuzu dockat, az to budu mit zapojeny v okruhu

takze jeste jednou: thx trodasi
    HP Spectre x360 14-ea0002nc

Standardní

už se na něj taky chystam, ale ještě potřebuju schrastit peníze na bloky hadičky a radiátor... už aby to bylo
    tak pak nahoď fotky až to budeš mít zapojený
    AMD XP-M@2,6GHZ ,1GB RAM ,X1950GT@607,1580
    http://casemod1.wz.cz
    SONY Vaio VGN-CR11S/W
    levné letenky do USA

Standardní oooo, takova chvala na pre-kus... :)

Warlord - diky za takovou pochvalu Myslim, ze si ji jeste ani nezaslouzim, protoze stale je tu jeste ten problemky s zaschlou vodou uvnitr a hlavne s lepenim drzaku. A sice ze se v nich lepenim (!) delaji jakesi mikrotrhlinky, no
    Uz sice myslim, ze jsem prisel na to know-how, jak to delat, aby nevznikaly, ale teprve tak po 10-ti kusech to budu moci rici s uplnou jistotou, ze jsem zvitezil

Pokud se nekomu nezda, ze by v 100% perfektne dobrem drzaku, jenz v prstech nezlomite ani zaboha, mohli vznikat nejake trhlinky lepenim, tak se optejte RadkaB na jeho test s lepidlem a zavareninovou sklenici. Vhodil do ni kousek plexi a kapnul lepidlo - mimo (!) to plexi. Za par hodin "bys to plexi nepoznal", jak bylo popraskane. Asi tak. Neni to takova svanda, jak se muze zdat, ale nastesti je to jen designovy problem a uz dva nove kousky nevykazuji zadne trhlinky, takze optimismus

Lepim to asi takhle:
    http://ax2.old-cans.com/show.php?p=res&v=v2&d=1&id=50
    http://ax2.old-cans.com/show.php?p=res&v=v2&d=1&id=51
    ...mno, co dodat Snad leda post do bazaru a zprovoznit objednavkovou page http://reservoar.wz.cz/

PS. jedno foto od JAJe je tadyhle:
    http://ax2.old-cans.com/show.php?p=b...8&c=8&d=1&v=v2
    ...ovsem to uchyceni, no... Snad tomu brzy udela peknou namorenou drevenou desticku na zed

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    47
    Vliv
    291

Standardní

Citace Původně odeslal -martin-
    už se na něj taky chystam, ale ještě potřebuju schrastit peníze na bloky hadičky a radiátor... už aby to bylo
    tak pak nahoď fotky až to budeš mít zapojený
    tak uz to mam zapojene, nadhera... chrochtam blahem ..konecne sem mohl dat pryc ten barel

trodasi, ja to mam pekne prisroubovane ze zadu k bedne, to by se ti jiste libilo

fotku bohuzel asi neudelam, pac nemam prislusny aparat
    HP Spectre x360 14-ea0002nc

Standardní

Tak o tohle se s vami proste MUSIM podelit

V Radkove verzi drzaku jsou 4mm otvory, tj tak akorat na male ledky Tak me napadlo, co se asi stane, kdyz tam udelam 5mm dirku, jak to bude vypadat...

...mno, nejdrive se mi zdalo, ze to vypada o dost lip, tedka uz si nejsem jisty, no, ale pri praci na objednavku se da udelat vse.

Co JE podstatne, je, ze se ted do toho daji vrazit poradne velke ledky, coz jsem take udelal a vysledek posudte sami:

( http://ax2.old-cans.com/show.php?p=r...&d=1&id=55&c=8 )

Pridrzuji drzak prstem u tela reservoaru a druhou rukou balancuji s fotakem

Standardní

no zajímavý to je ale ešte lepší by bylo kdyby ty otvory byli z čela a s ty ledky by svítili do resertoaru... no nevim no řekl bych že by bylo nejlepčí hodit nějakou decentní ledku ze spoda na resertoar která by svítila nahoru pak by to mohlo vypadat zajímavě
    AMD XP-M@2,6GHZ ,1GB RAM ,X1950GT@607,1580
    http://casemod1.wz.cz
    SONY Vaio VGN-CR11S/W
    levné letenky do USA

Standardní

Tak uz ji mam taky doma je to super. Moc pekna prace.

Foto:

Standardní

mno toho vodnika by si mohl mit vevnitr ne ? proc mas vse venku ?
    i5 2500K @ 4ghz 1,18V ,GELID Solution Tranquillo,ASUS P6P67-M-PRO,Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP,GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable OC 1GB

Standardní

Tipuji proto, aby dostal to teplo z case + kdyz mu neco zacne teci mimo case, tak je to celkem fuk, zatimco kdyz neco zacne teci v case, tak byva prusvih...

PS: chtel bych upozornit vsechny, ze ze lih k tomu nesmi ani na metr. Staci treba kdyz jsem odmastil pred lepenim lihem spodek, tak uplne popraskal kolem zavitu...
    (zatimco benzin je v pohode )

Lih tomu ale opravdu hodne vadi!!!

(budu to muset dat cervenym a velkym pismem do navodu)

Standardní Mooonsteeer :)

Tak tomu teda rikam mostrum Zleva je standardni kousek, pak ta dva s pootocenymi drzaky o 90 stupnu - 300mm kousek s drzaky 100 a 240mm od vrchu a pak 400mm monstrum s drzaky 50, 180 a 360mm od vrchu

V galerce jsou este dve dalsi fotky tohodle monstra

Standardní

Presne jak bylo receno. Vymenik se venku chladi lip cca pri zatezi az 5 stupnu. Navic ten vetrak dela velky hluk v case pac nasava zepredu vzduch. A dela moc prachu.

Co se tyce cerpadla tak to magneticky pole taky neni nejlepsi na hdd. Vim co mi to delalo s monitorem kdyz jsem testoval vodnika na stole cca 1metr od monitoru.

Citace Původně odeslal Voky
    mno toho vodnika by si mohl mit vevnitr ne ? proc mas vse venku ?

Standardní Re: Mooonsteeer :)

Ježiš to jsou krasavci !!! už se na ně moc těším.
    Pěkná práce Trodasi! (doufám že v pátek dojdou )
    AMD Opteron 144 @ 2800Mhz 1.488V, Freezer64
    Gainward GeForce 7800GT 400/1000@ 495/1175
    DFI LP nF4 Ultra-D, Coolermaster 450-ACLY

Standardní

Doufas vzdy marne -Murphy

Presto, ze jsem je odeslal vcera, tak to bylo uz odpoledne, takze sance ze do zitra dorazi neni tak velka ...ale to by bylo na separe thread o poste (ostatni fotecky mas v galerce na 100x v threadu opakovanem linku)

Standardní

Doufas vzdy marne -Murphy
    No já nevím jak je to s poštou u Vás, ale u nás jsem zatím nezažil nějaké problémy *klepe na dřevo* expanzka leží od 11cti na stole krasavci to jsou! thx
    AMD Opteron 144 @ 2800Mhz 1.488V, Freezer64
    Gainward GeForce 7800GT 400/1000@ 495/1175
    DFI LP nF4 Ultra-D, Coolermaster 450-ACLY

Standardní Re: oooo, takova chvala na pre-kus... :)

...mno, co dodat Snad leda post do bazaru a zprovoznit objednavkovou page http://reservoar.wz.cz/
    Právě koukám na tu objednávkovou stránku, nelíbí se mi na ni to, že máš před kolonkou anglicky napsáno co do kolonky napsat. Já jen, že v pravo nahoře máš českou vlaječku...

Standardní

Varoval jsem vás víckrát - LOCK (kdyby měl někdo připomínky, tak ať si ty upozornění a doporučení najde)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání