Citace Původně odeslal hurrican
ci nemas na tom monitore lavy horny roh o trosku tmavsi... alebo pri filmoch nevidiet moc ten dithering.
Tak speciálně kvůli Tobě jsem si znovu pustil Passmark MonitorTest, nasadil brejle ( pro jistotu ) a sednul si tak 50cm od plochy monitoru. (Zkoušeno v noci)
První souvislé plochy:
černá - PERFEKTNÍ, žádné fleky, nic!
červená,zelená, modrá - PERFEKTNÍ jednolitá barva, žádné kropenaté tečky, nikde o chlup světlejší/tmavší část na ploše ( a tedy ani v levém horním rohu!
Přechody - světlá/tmavá - zde nevím, na co se zaměřit. Barva přechází plynule, největší skok a rozdíl ve světlá/tmavá se "odehrává" v levé části plochy, kde jsou vidět asi 0,1mm a asi o odstín světlejší svislé přechody -proužky.
Dithering: u fotek se neprojevuje ( pokud je to kvalitní fotka)
DivX - zkusil jsem 2 filmy ( co se mi jako poslední potulujou kdesi na HDD - a to Podfuck a AliG ( AliG je nesmírná kravina, ale jako test - budiž). Zde se dithering projevil a to dost značně.
Poté jsem si pustil kopii DVD filmu ( Nonplusultras) - oproti DivX dithering vidět NEPATRNĚ na souvislých větších plochách. A dále - originál DVD ( Gladiator) - stejně, jako Nonplusultras - dithering viditelný u scén, jako třeba: 'běžící titulky na černém podkladu - v pozadí plápolající oheň'..
Akční scény naprosto v pohodě.
Psal jsem to u té mojí minirecenze - kéž by se tento - a určitě i ostatní LCD panely ve hrách a filmech tvářily jako CRT monitor. Bylo by to pak naprosto DOKONALÉ!