Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: mc a zmena adresaru

Standardní mc a zmena adresaru

Da sa niekde nastavit ze ked pustim mc a prejdem do ineho adresaru a ked ho skoncim aby shell ostal v tom zmenenom adresary lebo mne sa vrati do toho v ktorom bol mc pusteny, system je asi Gentoo a mc je nainstalovane len v mojom konte nie globalne v /usr/bin

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní Re: mc a zmena adresaru

Citace Původně odeslal bxm
    Da sa niekde nastavit ze ked pustim mc a prejdem do ineho adresaru a ked ho skoncim aby shell ostal v tom zmenenom adresary lebo mne sa vrati do toho v ktorom bol mc pusteny, system je asi Gentoo a mc je nainstalovane len v mojom konte nie globalne v /usr/bin
    to by me taky zajimalo. vim, ze se presne takto chovaly starsi verze mc

Standardní

no ale toto je terajsia verzia, podla mna to bude len nejake nestavenie niekde v configoch len sa mi to nechcelo prezerat detailne a nemam na tej masine velke prava tak som myslel ci nahodou niekto neriesil podobny problem

Standardní

RTFM
    Kód:
           -P file, --printwd=file
                  Print the last working directory to the  specified  file.   This
                  option  is  not  meant  to be used directly.  Instead, it's used
                  from a special shell script that automatically changes the  cur-
                  rent  directory  of the shell to the last directory the Midnight
                  Commander was in.  Source the file /usr/share/mc/bin/mc.sh (bash
                  and  zsh users) or /usr/share/mc/bin/mc.csh (tcsh users) respec-
                  tively to define mc as an alias to the appropriate shell script.
    t.j.
    Kód:
    cat /usr/share/mc/bin/mc.sh >> ~/.bash_profile
    alebo mc.csh podla
    Kód:
    echo $SHELL
    hroch: opteron 144 @ 2400 (300*8 1.55v) + ac silencer 64 + msi nf3 250 platinum + 2x hynix 512 400 cl3@480 cl3 + nv43@550/1100 + raid0 2x sp1614c = aquamark, 3d01, 3d03, 3d05 : ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání