Viem ze sa to tu uz riesilo X krat, ale nikde som neasiel presne ten moj problem. Mam DH grafiku (Matrox G450 Millennium 32MB DDR) a pouzivam dve obrazovky v klasickom rozsirovacom mode, takze moj desktop ma sirku 2048x768 pix. Nepatrim medzi tych, co tam maju milion ikoniek, ale niekedy si na desktop ukladam nejaky bordel, aby som ho mal poruke. Vsimol som si, ze pri rovanni ikoniek okna beru desktop ako 2x1024x768 pix, a ikony sa rovnajau k lavemu hornemu rohu oboch monitorov, podla roho na ktorom boli. Toto mi ja vyhovovalo, lebo na lavy, primarny si davam startovacie ikonky a na prev7 ten sekundarny bordel, ktory vacsinou prekriva nejaka aplikacia (vacsnou chat). No hacik je v tom, ze z nicho nic mi zacal Windows prehadzovat a rovnat vsetky ikonky na primarnu onrazovku, ci uz boli na primarnom, alebo sekundarnom a dost to otrevuje, kedich pri kazdom restarte musim hadzat spat. A co je najhorsie, po novom mi windows niekedy z nicoho nic prehodi vsetky ikonky (subory, adresare) tak ako po starte. Jednoducho z nicoho nic, vsetko mi preleti z jednej strany na druhu. Povedal by som ze je to ok, keby som hral nejaku hru a menil rozlisenie, al ja nic nehrajem a rozlisenie som nemenil od instalacie systemu. Tak sa vas pitam, ci neviete nahodou, ze co s tym mozem spravit, lebo ma to uz dost stve. Dik
P.S. System som isntaloval asi pred dvoma tyzdnami, ked mi zapojili domov net, mam XP SP2 a vsetky aktualizacie, v kompe som posledne 3-4 dni nic neinstaloval, nic nemenil.
EDIT: http://passport.tessera.cz/files/chcemtotakto.jpg - chcem aby to bolo vzdy takto. Dokreslil som cervenu ciaru, tam sa mi deli obraz. Co je na pravej strane to uz je sekundarna obrazovka![]()