Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Sám sa mi zaplňuje disk !!?!

Standardní Sám sa mi zaplňuje disk !!?!

Mám WinXp. 60GB disk mám rozdelený na C: 4 GB a D: 56 GB. Na C-disku mám nainštalovaný len Win,Office,Norton antivirus a Zonealarm.A tiež virtual ram 512 MB. Proste len systémové veci. Hry a ostatné veci inštalujem na D.
    Po nainštalovaní som mal na C disku 2 GB volného miesta. Ale teraz po 3 mesiacoch mi vypisuje že disk je full. Vírus tam nemám, lebo antivirus mam aktualizovaný.
    Od začiatku preinštalovania som si sledoval veľkosť adresárov ale tá sa nemenila. Stále by som mal mať na disku asi 1 GB volného miesta ale napriek tomu mi vypisuje len 100 MB. Každým dňom sa to zmenší asi o 30 MB. Poraďte čo mám z tým urobiť. Ten problém som mal keď som nemal Sp, aj keď som mal SP1 a SP2.
    Athlon64 X2 4600+, RAM Kingston 4GB, ATI Radeon HD3650 Silent Magic, HDD SATA Seagate 160GB + ATA WD 60GB, Mainboard: MSI K9N Neo-F V3, Win7ultimate

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

a zkousel sis vysypat kos?

jinak win ( na bazi NT ) si delaji rejstriky v adresari System volume information.

stejne tak se ti ukladaji TEMPorary veci ( a to jak programove, tak internetove ). takze asi tak.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní

Tohle dělá nejspíš ukládání Restore pointů.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Standardní

Citace Původně odeslal Peca-on-line
    Tohle dělá nejspíš ukládání Restore pointů.
    Přesně tak - promaž si staré restore pointy, nebo (pokud myslíš, že je nebudeš potřebovat ) tu funkci prostě vypni.
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Standardní

viděl bych to taky na restore pointy (system volume information) nebo pokud tam máš norton systemworksy tak Norton Protected Recycle Bin (společně s windows restore dokáže zahltit disk v okamžiku....)
    zde býval podpis...

Standardní

zkus program SpaceMonger ten ti pekne graficky ukaze co zabira nejvice... podle toho poznas i jestli to jsou restore pointy /System Volume Informations/

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    a zkousel sis vysypat kos?

jinak win ( na bazi NT ) si delaji rejstriky v adresari System volume information.

stejne tak se ti ukladaji TEMPorary veci ( a to jak programove, tak internetove ). takze asi tak.
    Koš mám prázdny
    C-disk mam NTFS system a na nom mam System volume information 0MB.
    Na D-disku mam Fat32 a System volume information tam pravidelne zmazavam.
    Athlon64 X2 4600+, RAM Kingston 4GB, ATI Radeon HD3650 Silent Magic, HDD SATA Seagate 160GB + ATA WD 60GB, Mainboard: MSI K9N Neo-F V3, Win7ultimate

Standardní

Citace Původně odeslal durdin
    viděl bych to taky na restore pointy (system volume information) nebo pokud tam máš norton systemworksy tak Norton Protected Recycle Bin (společně s windows restore dokáže zahltit disk v okamžiku....)
    Tie veci mám vymazané.

Standardní

Když klikneš pravým tlačítkem na Koš, máš tam nabídku na Norton ochranu? Jestli ano, klikni na to a uvidíš, kolik toho je v koši, když se tváří, že je prázdnej!
    AMD XP 1700+/2600+ (200x11) DUT3C JIUHB; Epox 8RDA3+; OCZ 512/433 dual ch.+512/600 A DATA; Sparkle GF4 Ti4200 128 340/620; Hercules DIGIFIRE 7.1; WD 80GB, SG 120GB; LG GSA H22N DVDRW; LG GH22N540; Enermax 465W; AquaCool 2000P(CPU,GPU,NB)+radiátor eRTY81.
    WinXP Pro SP3.

Standardní

Citace Původně odeslal jagoro
    Když klikneš pravým tlačítkem na Koš, máš tam nabídku na Norton ochranu? Jestli ano, klikni na to a uvidíš, kolik toho je v koši, když se tváří, že je prázdnej!
    Ja viem že je tam norton ochrana. Ale aj to som vyhodil. Tu ponuku poznam. Nemám norton 1-vý týždeň. ale aj to keď vyhodím tak mi tam ostane len 100 MB.

Standardní

A v TC ve složce RECYCLED nemáš taky nic? Ta složka je na každém disku, jak na C, tak na D.
    AMD XP 1700+/2600+ (200x11) DUT3C JIUHB; Epox 8RDA3+; OCZ 512/433 dual ch.+512/600 A DATA; Sparkle GF4 Ti4200 128 340/620; Hercules DIGIFIRE 7.1; WD 80GB, SG 120GB; LG GSA H22N DVDRW; LG GH22N540; Enermax 465W; AquaCool 2000P(CPU,GPU,NB)+radiátor eRTY81.
    WinXP Pro SP3.

Standardní

Citace Původně odeslal jagoro
    A v TC ve složce RECYCLED nemáš taky nic? Ta složka je na každém disku, jak na C, tak na D.
    Keď vyčistím smetiak, tak je táto zložka automaticku prázdna

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní

A co Internet-cache (Temporary Internet Files)? Me tohle dela W98 a pricina je tohle. Mel jsem ten disk donedavna skoro plnej, takze to bylo na dennim poradku. Ted jsem na nem trochu uvolnil misto a dela to porad, ale uz jen obcas. Dalo by se to vyresit tim, ze si ho nastavim jen na takovou velikost, pod kterou mi volny misto nikdy neklesne. Jestli ho mas treba na 2 GB (nebo vubec volne az do zaplneni disku, jestli to u XP na rozdil od 98 jde) a mivas volne misto pod tuhle hodnotu, tak se muze dobre stat, ze jeho zaplneni se dostane s volnym mistem do konfliktu. On, kdyz se dostane na doraz, zacne si umazavat nejstarsi zaznamy, ale popud k ty hlasce o plnym disku vyda, kdyz se pohybuje v tyhle oblasti.

Jinak ja jsem u sebe nasel ve slozkach WINDOWS\system a WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322 15 souboru TBMxxxx.TMP (xxxx = 4 ruzne alfanum. znaky) o celkove velikosti asi 16 MB, vsechny naposled modified 15.7.2004 s casovym odstupem 4 minut, jen 3 z nich jsou o 14 hodin novejsi. A dale asi stovku malych wpexxxx.TMP v Program Files\FrontPage Express\TEMP z celkove dvou max. 2-minutovych udobi, to novejsi letos 6. unora. Nevim uz, co vetsiho jsem to tenkrat delal, ale myslim si, ze kdyz je to tak stare a ma pridomek .TMP, ze to bude jen naprosto zbytecne smeti, co tam jen bere misto a muze se to smazat. Je moje domnenka spravna?
    .
    Nesouhlasím s tím, co říkáte, ale až do smrti budu bránit vaše právo říkat to. - podle Voltaira
    Moudřejší ustoupí. Věčné toť slovo. Založilo světovládu hlouposti. - Marie von Ebner-Eschenbach
    .
    Nechci žít ve světě, kde se všechno, co dělám a říkám, zaznamenává. - Ed Snowden

Standardní

Citace Původně odeslal Mikus
    A co Internet-cache (Temporary Internet Files)? Me tohle dela W98 a pricina je tohle. Mel jsem ten disk donedavna skoro plnej, takze to bylo na dennim poradku. Ted jsem na nem trochu uvolnil misto a dela to porad, ale uz jen obcas. Dalo by se to vyresit tim, ze si ho nastavim jen na takovou velikost, pod kterou mi volny misto nikdy neklesne. Jestli ho mas treba na 2 GB (nebo vubec volne az do zaplneni disku, jestli to u XP na rozdil od 98 jde) a mivas volne misto pod tuhle hodnotu, tak se muze dobre stat, ze jeho zaplneni se dostane s volnym mistem do konfliktu. On, kdyz se dostane na doraz, zacne si umazavat nejstarsi zaznamy, ale popud k ty hlasce o plnym disku vyda, kdyz se pohybuje v tyhle oblasti.
    Temporary Internet files sa týka asi inernet Explorera a ten v zásade nepoužívam. Ale pozrel som si to a zmazal som to. Bolo to asi2 MB.
    Citace Původně odeslal Mikus
    Jinak ja jsem u sebe nasel ve slozkach WINDOWS\system a WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322 15 souboru TBMxxxx.TMP (xxxx = 4 ruzne alfanum. znaky) o celkove velikosti asi 16 MB, vsechny naposled modified 15.7.2004 s casovym odstupem 4 minut, jen 3 z nich jsou o 14 hodin novejsi. A dale asi stovku malych wpexxxx.TMP v Program Files\FrontPage Express\TEMP z celkove dvou max. 2-minutovych udobi, to novejsi letos 6. unora. Nevim uz, co vetsiho jsem to tenkrat delal, ale myslim si, ze kdyz je to tak stare a ma pridomek .TMP, ze to bude jen naprosto zbytecne smeti, co tam jen bere misto a muze se to smazat. Je moje domnenka spravna?
    Subory typu .tmp .bak raz za čas zmažem. Všetky na disku.

Ale pomohlo mi už niečo. Dal som si vlastnosti disku c a tam záložku NORTON--->tam Disk doctor a check now. To mi zrazu uvoľnilo asi 800 MB.

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní

jestli mas jako antivir avast, tak ten taky umi leccos zaplnit svoji db pro obnovu ci jak tomu rika.. proste si vicemene zalohuje obsah disku, pro pripad, ze by virus neco premazal. Da se to vypnout, rika se tomu tusim "generovani VRDB".
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

Citace Původně odeslal KtK
    jestli mas jako antivir avast, tak ten taky umi leccos zaplnit svoji db pro obnovu ci jak tomu rika.. proste si vicemene zalohuje obsah disku, pro pripad, ze by virus neco premazal. Da se to vypnout, rika se tomu tusim "generovani VRDB".
    Na začiatku som pisal, že mám Norton antivirus

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní

slepejse na me a to jsem se jeste extra koukal, jestli je tam o antiviru i neco jineho nez ze je aktualizovany..
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání