Ze stejného důvodu jako AGP texturing na TNT Marketing. Čím je sloupec s výpisem technologií delší, tím lépe
Iste, az nato, ze tieto "udajne specs" urcite nepochadzaju z ATI marketing departmentu. Uz to ze sa tam toto dostalo svedci o tom, ze dotycny co tieto udaje "kompiloval" do toho velmi nevidi...
Takhle, nemyslel jsem fixně dvě TMU na pip (i ta specifikace s 24 pip uvádí 32TMU, takže fixní asi nebudou (?) ).
V tych specs napadne chyba zmienka o vertex shaderoch... zrejme tych "24 pipes = 16 fragment + 8 vertex pipes". Nemyslim si, zeby v pripade R520 uz doslo k oddeleniu TMUs od fragment pipelines.
ATi sice vedla v téměř veškeré syntetice (3D Marky a další aplikace, který výrazně používají shadery), ale ve hrách už výkon (oproti 6800) tak přesvědčivý nebyl. A většina her používá shadery dost decentně a myslím si, že zdvojnásobení počtu TMU by jim mohlo pomoci výrazněji.
Som presvedceny o tom, ze u novsich hier/engines by posilnenie fragment ALUs (resp. zvysenie poctu fragment pipes) prinieslo znatelne vacsi vykon ako pridavanie dalsich TMUs do fragment pipes. Viem si predstavit jeden pripad, kde by dodatocne TMUs znatelne pomohli = AF.
Zdvojnásobit počet TMU je přece i snazší, než navýšit počet kompletních pips.
Ano, ale ta druha moznost je imho lepsia alternativa pre potreby buducnosti.
Ještě se vrátím k výkonu (3x X800XT). Pokud by ATi vytáhla efektivitu na úroveň NV40 a frekvenci vytáhla na těch 700MHz, tak má okamžitě výkon dvou X800XT (resp. 6800, to je +- jedno). A přidáním pips (nebo / a TMUs a ALUs) by těch cca 50% navíc získat mohla. Jediná podmínka je, aby to skutečně alespoň na nějakých 650MHz běhalo.
Nuz, ako som uz hovoril... okolo 300M tranzistorov na 700MHz u malo odskusaneho 90nm procesu od TSMC sa mi zda nerealnych.
Když už jsme u těch spekulací:
...
Ano ten prehlad je zaujimavy... zoberme si jeho spodnu polovicu:
R8500 -> R9700 (uz dobre zabehnuty 150nm proces)
R9700 -> R9800XT (detto)
R9800XT -> X800XT (opat uz dobre casom odskusany 130nm low-k proces)
X800XT -> R520 (novy 90nm proces)
Ještě mě napadá Intrinsity Fast14... Co s ní asi u ATi kutí.
Imho sa nic z tohto este v R520 neobjavi...