Porad jsem se nedozvedel, co konkretne by melo zpusobit to ohrivani media. Ze by tam sedel trpaslicek s letlampou? Jedinej rozumnej duvod je podle me to, ze se cedecko toci.
Je fakt, ze to CD je teply, ale nikoliv horky. Nemam predstavu, jak to Ladis meril, ale na 55 stupnu horkym mediu by se snad nedala udrzet ruka. A to se mi nikdy nestalo. Zkusil jsem protocit jedno CD v Pionyru a pak ve vypalovacce (52x) a melo na obou mechanikach zhruba stejnou teplotu (dal jsem zkopirovat cely CD na disk 2x po sobe, trvalo to cca 5 minut plnou rychlosti).
Btw: dneska jsem pul dne hral Battle Isle 3 a po celou doby jsem mel CD v Pioneeru na kterem mam zapnutou zpomalovaci utilitu (mechanika je krasne ticha), ted jsem to CD vyndal, je teply, ale min nez obvykle (mechanika se toci 24x).
Bratranek ma T.1612, tak k nemu zajdu, zaposloucham se a porovnam teploty. V patek vecer dam vedet.
Problematika likvidace CD v mechanice je resena v jinem threadu a diskutujici dosli k zaveru, ze je to vetsinou zpusobeno mediem.
Jeste ohledne hlasitosti, v recenzi na cdr.cz uvedli, ze Pioneer je tichy i ve vysokych otackachCituji: "Ještě musím podotknout, že mechanika je velmi tichá, a jako by chtěla vzdorovat fyzikálním zákonům, se stoupajícími otáčkami ztišuje. Je to práce technologie "Minimized vibration using Pioneers Dynamics Resonance Absorber"?" Holt je to subjektivni.

Odpověď s citací