Citace Původně odeslal Hanz
Citace Původně odeslal Wuuduu
vidis clovece, mas nF2 dosku a nevies, ze ak osadis do tretieho slotu obojtranny modul (512MB) tak DualChannel budes mat aj tak
2Wuuduu: No abych řekl pravdu, tak nemám tušení co to je "oboustranný" modul zvládající sám twinbank - to jsem nikdy neslyšel (to, že ná paměť "šváby" na obou stranách podle mého nemá s twinbankem nic společného). Taky se mi nějak moc nezdá (v manuálu jsem to teda nenašel - třeba jsem špatně hledal), že by TWINbank (už to slovo samotné - TWIN) běžel na třech pamětech. To by pak byl nějaký TRIPLEbank ne? A proč je tedy barevně shodný slot 1 a 3. Jo a když už by něco takového existovalo, tek by se to dávalo spíš do slotu 2 než 3 jak si napsal, ale to je fuk.
Tahle diskuse patri uz sice jinam ale neodolam.

V NF7S 2.0 (nForce2 se tremi sloty) by melo fungovat nasledujici usporadani (je to myslim zmineny i v manualu):

1x512 v 1
2x256 v 2 a 3

to je nejspis to co myslel Wuuduu

pak budes mit dualchannel, ty dve 256 se budou dohromady chovat jako 512 a budou pristupne jednim kanalem a druhym kanalem bude pristupna ta 512 co je v celku.

Z hlediska radice to bude pak vypadat nejak takhle.
A = 512 a B,C = 256

A B
A B
A C
A C

logicka oboustrannost a jednostrannost pameti by mela byt fuk, protoze NForce je schopna adresovat 2 i 4 banky. (kombinace je asi problem)

Sam se na podobny "upgrade" 512 + 2x256 chystam.