Citace Původně odeslal Wuuduu
vidis clovece, mas nF2 dosku a nevies, ze ak osadis do tretieho slotu obojtranny modul (512MB) tak DualChannel budes mat aj tak
2Wuuduu: No abych řekl pravdu, tak nemám tušení co to je "oboustranný" modul zvládající sám twinbank - to jsem nikdy neslyšel (to, že ná paměť "šváby" na obou stranách podle mého nemá s twinbankem nic společného). Taky se mi nějak moc nezdá (v manuálu jsem to teda nenašel - třeba jsem špatně hledal), že by TWINbank (už to slovo samotné - TWIN) běžel na třech pamětech. To by pak byl nějaký TRIPLEbank ne? A proč je tedy barevně shodný slot 1 a 3. Jo a když už by něco takového existovalo, tek by se to dávalo spíš do slotu 2 než 3 jak si napsal, ale to je fuk. (nezaměňuješ náhodou DualChanel a Twinbank?)
Jediný co vím, tak je DualChanel na bordech pro P4 a tam se zase musí dodržovat pár stejných pamětí, popř. dva páry stejných pamětí.
Ale co jsem dosud o twinbanku četl, jeho specifikace, funkčnost (jak chceš na nějakém oboustranném modulu zajistit dvojnásobnou datovou propustnost, což je výhoda twinbanku, když mám v jednom slotu jen jedno paměťové hrdlo... nechápu) a tak, tak to všechno je v rozporu s třemi paměťmi v twinbanku... Jedině, že by deska nějak asynchronně podporovala to, že když do banky 2 přidáš paměť, tak 1 a 3 jedou dále ve twinbanku a ta třetí jede standardně - ale to už je trošku dost hybrid.
Je-li to jinak - rád se nechám poučit, ale je to nějaký divný...

2el_Barto: díky za konstruktivní odpověď - nějaké takové jsem si představoval (to spíš patří ještě Wuuduuovi). No já mám teď v kompu 80GB řady DM9 - zatím tedy v poho. Byla koupená loni v létě... to je tedy ještě v tý době, kdy byly Maxšťouři v poho, nebo je to už v době, kdy se zkazili?