Citace Původně odeslal Jops
3) reklamace uznana, dostal sem jinou vypalovacku TEAC W58G (v te dobe stala cca 2500) (tady by me zajimalo, zda zaruka mela pokracovat, nebo mit na ni znovu 2 roky??)
Převzetím výrobku ti vznikla nová záruka v délce 2 roky zákonné lhůty + možná další záruka dohodnutá v kupní smlouvě (což ti asi nedali ). Záruka začíná běžet převzetím výrobku.

5) reklamoval sem ji 12.1.2005 a sel sem si pro ni 14.2.2005
6) kdyz sem tam priklusal, tak mi bylo oznameno, ze vypalovacka jim jeste neprisla, prej jestli bych mohl prijit za 2 dny, tak sem jim slusne rekl, ze za dva dny neprijdu, ze tu vypalovacku chci hned ted a ze me nejake nemoci pracovniku opravdu vubec nezajimaji. A rikal sem, ze chci bud tuhle vypalovacku, nebo vratit penize.
Ano, protože nebyli schopni reklamaci vyřídit do třiceti dnů, má se za to, že vada je neodstranitelná. Náleží ti tedy možnost požadovat výměnu dle kupní smlouvy, tj. v tomto případě za Teac W58G, nebo odstoupit od smlouvy a požadovat vrácení peněz.

tak sem jim navrhl, ze bych bral LG-4163B "mam pravo navrhnout jinej vyrobek na vymenu??"
Navrhnout jim to můžeš, ale oni nejsou povinni to přijmout, protože to by bylo dohodou, zákon to po nich nevyžaduje.

Me bylo oznameno, ze LG mi nedaji, ze jediny co mi daj je TEAC W516GA a ze na nic jineho nemam narok. Ja sem jim rekl, ze tenhle TEAC mi nevyhovuje a ze chci vratit penize. A me bylo oznameno bud vezmete tuhle vypalovacku nebo nic. Penize ode me nedostanete. Tak rikam dobre, kdyz vezmu tu vypalovacku TEAC W516GA budu mit na ni jakou zaruku, predpokladam, ze 2 roky. Jednoduse mi oznamili, ze mam narok pouze na pokracovani zaruky. ZADNE 2 ROKY.
V žádném případě. Pokud budou toto tvrdit i nadále, podej podnět na Českou obchodní inspekci.

Jde o to, že lidi u nás se bojí a nejsou schopni se svých práv domáhat. Obchodníkům jejich neetické praktiky prochází.