Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 26

Téma: Náhrady nákladů - něco jsem sesmolil, rady??

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní Náhrady nákladů - něco jsem sesmolil, rady??

Ahoj, jsem z jižních čech a jezdím HW reklamovat do Prahy. Konkrétně jsem nakupoval v ČB v Libře, ale ta teď posílá na svích stránkách zákazníky do AAC v Praze. http://www.libra.cz/portal/content.d...26docId%3D3202 No a já to teda nejsem ochotnej posílat poštou jak oni chtějí a jezdím tam autem. Jde mi o to, jak teď v roce 2005 požadovat ty náhrady. Kolik se počítá benzín a kolik je na amortizaci osobáku. Nemáte někdo nějakej dopis do kterýho jen doplním adresy, km atd? Před rokem jsem to chtěl po RIKŠOVI a ten mě odmítl. Tak pokud je tu někdo kdo něco má, tak sem s tím...

Dík
    IBM ThinkPad T40

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

sorry, ale musim se ohradit: vzdy jsem byl ochoten poradit, i tobe, i kdyz se v mnoha vecech neshodneme. nejsem si vedom, ze bys me o to i zadal. nicmene, urcite neni problem napsat dopis, ve kterem uvedes, kolik km jsi projel, o jaky vydelek jsi prisel atd. vse musis radne dokazat. ZB tu kdysi hazel odkazy na vyhlasky, podle kterych se to pocita - ja je ted u sebe nemam, takze se je tu pokus najit

nicmene, osobni navazeni se do me, pls res pripadne pres sz - to za prve. za druhe - ja nejsem povinen to delat - delam to ze sve dobre vule a zadarmo
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Citace Původně odeslal riksa
    osobni navazeni se do me, pls res pripadne pres sz - to za prve. za druhe - ja nejsem povinen to delat - delam to ze sve dobre vule a zadarmo
    1, nenavážím se do tebe, jen konstatuju (pokud se tě to dotklo tak promiň)
    2, to není nikdo z nás a za dara tady radí pokud vím všichni. Vážím si toho

Jde prá vě o to, že já si ten dopis i napíšu, ale třeba tam bude jedno slovo špatně a bude to jako bych nic nenapsal. Proto bych byl rád aby sem někdo něco dal, jako vzor.
    Stejně to nemůže nikdy vyjít, reklamoval jsem flaschdisk za 500 a budu po nich chtít cca 1000Kč za auto. Ale chci to skusit
    IBM ThinkPad T40

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Nikdo z vás nemá podobnej problém? To se mi nechce věřit
    IBM ThinkPad T40

Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

podobnou/tu samou vec jsi tu uz resil loni http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t...1hrada&start=0
    na druhy strance toho threadu mas od zb vse, co potrebujes. proste musis dat jasne najevo
    1) z jakeho titulu jim pises
    2) tvuj narok
    3) o co ho opiras

tot vse...
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Tak jsem to odeslal a uvidím co mi na to napíšou. Pokud budou vůbec reagovat......
    IBM ThinkPad T40

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Tak mi poslaly mejla, že to řeší jejich právníci. Tak uvidíme.
    IBM ThinkPad T40

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Tak dneska mi to prý poslaly doporučeně. Taže po neděli to sem hodím. Myslím že to neklaplo, je to moc rychle. Pokud mi to zamítnou, pomůžeš mi rikso?
    IBM ThinkPad T40

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Tak mi napsaly todle:

Vážený pane xxxxx

Na základě §598 OZ, na který se odvoláváte, máte nárok na úhradu nutných nákladů, které Vám vznikly v souvislostni s uplatněním reklamace. Náklad na cestovné dle předpisů o cestovních náhradách nelze pokládat za nutný výdaj. Nutným výdajem je pouze náklad, který je účelně vynaložený k uplatnění práv z odpovědnosti za vadu.
    Pokud kupující kvůli reklamaci zboží v ceně 546,- Kč (Flasch Disk USB 2.0 256MB) vynaloží cestu 4x160 Km, nelze to pokládat za hospodárně a účelně vynaložený náklad, a proto kupující nemá nárok na úhradu těhto nákladů. Nárok by v daném případě mohl mít např. na poštovné. To však kupující neuplatnil.
    Není možné Vám v dané situaci přiznat žádnou náhradu.

Podpis
    xxxxxx

V Českých Budějovicích

Jak mám postupovat dál? Pokud mi někdo vysvětlí jak to probíhá u soudu, tak je klidně zažaluju.
    IBM ThinkPad T40

Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

takze vec se ma tak, ze cely je to postavene na tom, CO je to ucelne vynalozeny naklad.

imho se to da pojmout ze dvou hledisek

argumentace ve tvuj prospech: ucelne vynalozeny naklad je takovy naklad, ktery je vynalozen k dosazeni ucelu, ktereho ma byt dosazeno. v tomto pripade se jednalo o reklamaci vyrobku, ktery je, ci potencialne muze byt, velmi citlivy na mechanicke zachazeni. proto z tohoto pohledu bylo ucelne, a to i z jejich stranky, aby mohli skutecne posoudit vady veci tak, jak se vyskytly, dovezt jim to osobne, nez to posilat postou. takze jsi jednal i v jejich prospech, aby mohla byt vada skutecne objektivne posouzena.
    ucelne vynalozeny naklad je dle meho pouze takovy naklad, ktery je bezprostredne vynalozen na uplatneni reklamace. takze takovy naklad by zrejme nebyl, kdybys vyrizenim reklamace poveril za uplatu jineho.

navic, zakon nerika nic o tom, jakym zpusobem mas reklamovanou vec dostat k prodejci. zadny zakon te nenuti poslat vec postou. v tomto svetle lze rozlisovat za ucelne vynalozeny naklad poslani postou, nikoliv vsak prioritne DHL nebo jinym kuryrem.

jinymi slovy: i) zakon nezakazuje uplatnit odpovednost za vady osobne s uhradou vynalozenych nakladu, ii) tebou projete kilometry jsou z tohoto pohledu ucelne vynalozene, protoze jsi je projel pouze kvuli tomu, abys uplatnil sve pravo

argumentace ve tvuj neprospech:
    ucelne vynalozeny naklad je mozno posuzovat vzhledem ke kupni cene. z tohoto pohledu neni ucelne vynalozeny naklad cesta z bratislavy do prahy a zpet kvuli reklamaci cd-rw, na ktere nelze palit

osobne se priklanim k prve variante, ale rikam, je to z voleje a bez nastudovani prislusne judikatury

Senior Member Avatar uživatele Hynchenzo
    Věk
    43
    Vliv
    293

Standardní

Kua ja tu pisu takovej odstavec a ted v nahledu koukam, ze to uz riksa popsal vycerpavajicne.

Tak alespon z jineho soudku, pokud by soud posoudil naklady na dopravu jako neadekvatni cene vyrobku, tak prohrajes na cele care a musi zaplatit naklady celeho rizeni (tj. i advokata ktereho firma asi ma, jizdne apod.) Tak bacha na to, jestli ti to za to stoji.
    KVFREE.net - Freediving Karlovy Vary
    Olympus E-410 + Zuiko ED 14-42mm + Zuiko ED 40-150mm

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Já jsem žil až do teď v tom, že je jedno jak je věc drahá. Jestli stála 1Kč nebo 10 000 Kč. No, určitě skusím nějakou odpověď sesmolit, ale vidím, že když jde to "tuhýho" není se o co opřít. Ještě nevím co jim napíšu....

Tak jinak. Ten Flach disk má znova zjevně závadu. Když jsem jim napsal mejla s tím že to reklamuju a že si maj proto přijet, tak mi napsaly ať to pošlu poštou. To určitě nechci. No napsal jsem jim to ještě jednou a důrazněji (ale slušně) a už mi neodpověděly. Prostě prodejce je Pán, a to co se tu v sekci probírá, je v tomdle směru na prd.
    IBM ThinkPad T40

Senior Member Avatar uživatele Hynchenzo
    Věk
    43
    Vliv
    293

Standardní

A z jakeho duvodu to nechces poslat postou?
    KVFREE.net - Freediving Karlovy Vary
    Olympus E-410 + Zuiko ED 14-42mm + Zuiko ED 40-150mm

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Hynchenzo
    A z jakeho duvodu to nechces poslat postou?
    Protoze za bezvadne (nezdemolovanej balik) doruceni ponese pak zopovednost on. Jde o to, ze posta doda prokopnutej balik, oni ho prevezmou (tim je posta z obliga) a pak reklamaci "neuznavame z duvodu mechanickeho poskozeni". Myslim ze se to tady uz nekomu stalo. Nemluve o tom, ze tu flashku klidne zlomim a budu ti tvrdit, zes ji takhle poslal. Jak dokazes ze ne ? Proste na postu nemaj narok.

Osobne bych do toho sel, viz Riksa, neni to na 100%, ale myslim si ze soudce by byl spis na tvy strane.

Argumentoval bych tak, ze posta neni schopna zajistit doruceni neposkozene zasilky, vyrobek je citlivy na elmag pole (dorucovani vlakem ...) a ostatne dle zakona nese naklady reklamace prodejce => melo by byt predevsim v jeho zajmu zajistit dopravu co nejefektivneji (trebas vlastnim autem, pozadat o zaslani postou s tim, ze zodpovednost veme pisemne na sebe ...).

"Nutným výdajem je pouze náklad, který je účelně vynaložený k uplatnění práv z odpovědnosti za vadu. "
    Velmi spravne, tuhle vetu bych pouzil doslova proti nim. Ja vynalozil 4x 160km kvuli reklamaci vadneho vyrobku, ktery mi prodali oni a to jim jeste neuctuju cas.

BTW: Di na postu, a nech si spocitat doporuceny postovny (4x) + kolik stoji krabice (ta co ji prodavaj na poste) taky 4x + pojisteni + krehka zasilka + nutnost prepravy ve Faradayove kleci ...
    Myslim ze to +- vyjde min 150Kc jedna cesta.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Večer sem dám dpis co jim napíšu. Kdyby někoho něco ještě napadlo tak sem s tím.
    IBM ThinkPad T40

Vliv
    300

Standardní

Apropos, ted me napadlo, kdyz argumentuje tou postou, tak proc ti vyrizenou reklamaci tou postou neposlali ? Mohli te prece kontaktovat (pocitam ze telefon si jim tak nechal) a poslat ti to. Z toho IMO jednoznacne plyne, ze nechteli tu postu platit taky => jako soudce bych jim to nechal zaplatit cely.

Jednoduse nepredpokladali ze by si nekdo dovolil se domahat svych prav.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Apropos, ted me napadlo, kdyz argumentuje tou postou, tak proc ti vyrizenou reklamaci tou postou neposlali ? Mohli te prece kontaktovat (pocitam ze telefon si jim tak nechal) a poslat ti to. Z toho IMO jednoznacne plyne, ze nechteli tu postu platit taky => jako soudce bych jim to nechal zaplatit cely.
    Libra rozesila reklamace prepravkou na svoje naklady uplne normalne, pokud si samozrejme nevyzadas jiny zpusob dopravy (treba osobni odber).
    MB Epox 9NDA3+, CPU A64 3200+@?GHz, RAM 2x512MB A-DATA DDR566, VGA Sapphire Toxic RX800PRO@XT, Audio Audigy 2, HDD WD Raptor 74GB & Hitachi 7k250 160GB, DVD Pioneer DVR-108, Case YY-5601 + LCPower 550W, Cooling Water, Monitor Hercules 920PRO DVI, My OC Gallery

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Tak jim pošlu teda asi todle:

Vážený pane xxxxx (nebo mám napsat jen AAC?)

Dne 25.2 2005 mi od Vás přišla odpověď na mou výzvu k úhradě nutných nákladů souvisejících s reklamací podle §598 OZ. Píšete že není možné v dané situaci přiznat žádnou náhradu. Nárok bych mohl mít dle Vašeho vyjádření např. na poštovné, které jsem však neuplatnil. Vidím že Vám to musím lehce objasnit. Poštu jsem při reklamaci tak mechanicky a elektromagneticky choulostivého výrobku, kterým Flasch disk bezesporu je, vyloučil. Jistě dobře víte, že pokud bych použil pošty a zboží by přišlo k vám do serviního střediska ve zdemolovaném balíku, moje reklamace by byla servisem právem zamítnuta z důvodu např. mechanického poškození. Odpovědnost v takovém případě nese zákazník.
    Proto lze v takovém případě, jako je relamace USB Flasch disk, použít osobního automobilu a dopravit reklamovaný výrobek na místo určené prodávajícím. Prodávající má také možnost reklamovaný výrobek vyzvednout u zákazníka sám. I když jsem několikrát volal na vaši telefoní linku 234 646 777 a nechával jsem vzkaz i s mým telefoním číslem, nikdo se mi do této doby neozval.
    Proto žádám uradit nutné náklady na cestu z Hamru (Chlum u Třeboně) do Prahy ul. V LUžích 818. Jelikož jsem k tomuto použil osobního automobilu Škoda 120 L, je náhrada 5,8324 Kč/km Jedná se tedy o cestu dvakrát tam a spět, tj 4x161km = 644 Km. Dle technického průkazu má vozidlo spotřebu ČSN 7,5 l/100km Tímto mi tedy vznikly náklady ve výši 3756 Kč. Částku pošlete prosím složenkou na dole uvedenou adresu.

Prosím o veškeré připomínky. Jo a ještě jedna věc. Ten dik má znovu vadu. Mám jim tam ještě přisat něco o tom? Aby mi teda řekli jak mám tu reklamaci provést a debatovat s nima o tom? Reklamační středisko na telefon nereaguje a na mejl mi odpověděly ať to pošlu poštou. Pak se se mnou už dál taky nebavily.
    IBM ThinkPad T40

Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

Citace Původně odeslal Ištván
    Vidím že Vám to musím lehce objasnit.
    tak tohle bych tam rozhodne nedaval. musis to cele vest vecne a zdrzet se jakychkoliv invektiv, i kdybys mel 100x pravdu.
    co mi tam chybi, je argumentace ve tvuj prospech, ze nikde zakon nestanovi povinnost to poslat postou a ze jsi ty kilometry projel jen kvuli nim, kvuli nikomu jinemu. proste tam narvi odstavec o tom, ze jsi tim ztratil spoustu casu, ktery po nich ani nechces, ackoliv bys mohl, ze jsi mel snahu to tam dovezt v poradku atd atd atd.

Banned
    Vliv
    0

Standardní

nejsem si uplne jisty, ale kdyz jsem hledal v threadech tady neco co by mi pomohlo v reklamaci semprona, narazil jsem na cast, kde bylo receno, ze dovezeni autobusem je neadekvatni, stejne jako dovezeni taxikem. osobni automobil je adekvatni...prosim opravte me jestli to neni spravne...

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Vážený pane xxxxx (nebo mám napsat jen AAC?)

Dne 25.2 2005 mi od Vás přišla odpověď na mou výzvu k úhradě nutných nákladů souvisejících s reklamací podle §598 OZ. Píšete, že není možné v dané situaci přiznat žádnou náhradu. Nárok bych mohl mít dle Vašeho vyjádření např. na poštovné, které jsem však neuplatnil.
    Poštu jsem při reklamaci tak mechanicky a elektromagneticky choulostivého výrobku, kterým Flasch disk bezesporu je, vyloučil. Jistě dobře víte, že pokud bych použil pošty a zboží by přišlo k vám do serviního střediska ve zdemolovaném balíku, moje reklamace by byla servisem právem zamítnuta z důvodu např. mechanického poškození. Odpovědnost v takovém případě nese zákazník.
    Žádný zákon nestanoví povinnost posílat zboží na reklamaci poštou. Těh 644Km jsem ujel jen kvůli vám, snažil jsem se dopravil výrobek do vámi určeného místa v pořádku. Ztratil jsem s tím spoustu času, za který po vás nechci žádnou náhradu, ačkoliv bych jistě mohl.
    Prodávající má také možnost reklamovaný výrobek vyzvednout u zákazníka sám. I když jsem několikrát volal na vaši telefoní linku 234 646 777 a nechával jsem vzkaz i s mým telefoním číslem, nikdo se mi do této doby neozval.
    Proto žádám uradit nutné náklady na cestu z Hamru (Chlum u Třeboně) do Prahy ul. V LUžích 818. Jelikož jsem k tomuto použil osobního automobilu Škoda 120 L, je náhrada 5,8324 Kč/km Jedná se tedy o cestu dvakrát tam a zpět, tj 4x161km = 644 Km. Dle technického průkazu má vozidlo spotřebu ČSN 7,5 l/100km Tímto mi tedy vznikly náklady ve výši 3756 Kč. Částku pošlete prosím složenkou na dole uvedenou adresu.

Lepší?? Jinak zatim dík.....
    IBM ThinkPad T40

Vliv
    300

Standardní

Jeste trochu cesky kdyby to bylo

Těh 644Km jsem ujel jen kvůli vám, snažil jsem se dopravil výrobek do vámi určeného místa v pořádku.
    Spis to preformuluj cely jinak, ty km vypocitavas v poslednim odstavci.

PR:

VEC: pozadavek uhrady nakladu spojenych s reklamaci

vyrobek: ....

....

Pozadovana nahrada zahrnuje pouze prime naklady cesty (palivo a zakonou nahradu z opotrebeni vozu), kterou jsem absolvoval vyhradne za ucelem reklamace vyse zmineneho vyrobku. Ze zakona vsak mohu pozadovat nahradu i za cas, ktery po vas uhradit nechci. Dale mohu ze zakona chtit uhratit skodu kterou mi zpusobila nemoznost uzivat vas vadny vyrobek.

Pokud je mi znamo, judikatura soudu stanovuje dopravu vlastni vozem jako adekvatni.

....

atd

Kurzivou mas volitelny casti , to pro pripad se ses ochotnej se o to soudit, ale zatim to asi radsi vynech. Po dobu vyrizovani reklamace sis totiz moh treba nekde pujcit jinou flasku (dejme tomu za 20 - 50Kc/den ?) a to by ti museli zaplatit taky (to je prokazatelna skoda, oni ti mohli zapujcit po dobu reklamace neco jinyho sami), jinak za cas si klido muzes nauctovat 100 - 200Kc/h.

Ted me tak napada, najdi si (a uloz pro pozdejsi pouziti) jeste jejich reklamacni rad, v idealnim pripade tam nemaji zadnou zminku o zpusobu dopravy reklamace, maximalne ze se uplatnuje u nich => nemel si jinou moznost nez reklamovat osobne.

Dal jeste muzes u tej posty dodat, ze reklamace postou je neprukazna, jelikoz neexistuje zadny doklad o tom co jsi poslal na reklamaci a v jakem stavu byla reklamovana vec prijata.

EDIT: Tak na webu koukam nemaj pro jistotu vubec nic, takze IMO nemaj proste vubec zanou sanci to ustat.

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Věc: požadavek úhrady nákladů spojených s reklamací

Dne 25.2 2005 mi od vás přišla odpověď na mou výzvu k úhradě nutných nákladů souvisejících s reklamací podle §598 OZ. Píšete, že není možné v dané situaci přiznat žádnou náhradu. Nárok bych mohl mít dle vašeho vyjádření např. na poštovné, které jsem však neuplatnil.
    Poštu jsem při reklamaci tak mechanicky a elektromagneticky choulostivého výrobku, kterým Flash disk 256Mb USB 2.0 V-Max bezesporu je, vyloučil. Jistě dobře víte, že pokud bych použil pošty a zboží by přišlo k vám do serviního střediska ve zdemolovaném balíku, moje reklamace by byla servisem právem zamítnuta z důvodu např. mechanického poškození. Odpovědnost v takovém případě nese zákazník. Reklamace poštou je neprůkazná, jelikož neexistuje žádný doklad o tom co jsem poslal na reklamaci a v jakém stavu byla reklamovaná věc přijata.Žádný zákon nestanoví povinnost posílat zboží na reklamaci poštou.
    Požadovaná náhrada zahrnuje pouze přímé náklady cesty (palivo a zákonnou náhradu z opotřebení vozu), kterou jsem absolvoval výhradně za účelem reklamace výše zmíněného výrobku. Proto lze tyto náklady pokládat na nutný výdaj. Ze zákona však mohu požadovat náhradu i za čas, který po vás uhradit nechci. Dále mohu ze zákona chtít uhradit škodu kterou mi způsobila nemožnost užívat vámi prodaný vadný výrobek.
    Prodávající má také možnost reklamovaný výrobek vyzvednout u zákazníka sám. I když jsem několikrát volal na vaši telefoní linku 234 646 777 a nechával jsem vzkaz i s mým telefoním číslem, nikdo se mi do této doby neozval.
    Žádám uradit nutné náklady na cestu z Hamru (Chlum u Třeboně) do Prahy ul. V Lužích 818. Jelikož jsem k tomuto použil osobního automobilu Škoda 120 L, je náhrada 5,8324 Kč/km Jedná se tedy o cestu dvakrát tam a zpět, tj 4x161km = 644 Km. Dle technického průkazu má vozidlo spotřebu ČSN 7,5 l/100km Tímto mi tedy vznikly náklady ve výši 3756 Kč. Částku pošlete prosím složenkou na dole uvedenou adresu.

Dík za připomínky
    IBM ThinkPad T40

Member
    Vliv
    262

Standardní

Flasch disk 256Mb USB 2.0 V-Max
    Jenom takova drobnost, neni to spis Flash disk?
    AMD XPM 2600+@(11x218),1.65V, Zalman 7000A CU, Epox 8RDA3Pro, 320GB SataII Maxtor, 2x250GB Sata Maxtor 16MB, 320GB Seagate 2,5", 2x1024MB + 1x512 Corsair 400@438 2.77V, R9800Pro Sapphire 128MB 388/670@437/751, DVDRW DL Liteon, 17" Eizo T565 1600x1200 80Hz + 19" AOC 1600x1200 80Hz, Enermax 460W

Senior Member
    Vliv
    271

Standardní

Citace Původně odeslal Ragnarok
    Flasch disk 256Mb USB 2.0 V-Max
    Jenom takova drobnost, neni to spis Flash disk?
    No jasně, už jsem to opravil
    IBM ThinkPad T40

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání