Ja mam uz tak ze tri roky transcendku SMko 64 mb a ted cca asik pul roku gigovy SDcko a maximalni spokojenost

Citace Původně odeslal Fraj#r
Nejsem si jisty jestli mam spatny kousek, nebo neumim pouzivat fotak, ale v mem postarsim Olympusu Mju 300 mi odesly uz 2 XDcka.
Prvni byla origos Olympus 128MB, casto pouzivana, druha jen 64MB FujiFilm. Ani s jednou karta si fotak nedokaze poradit, ale ctecka s nimi bez problemu kopiruje/nahrava/maze bez problemu
Ohledne toho odchazeni karet v Olympusu ... minulej tejden se mi to taky stalo (prave to vyse zminovane SMko) a na netu sem zjistil ze to neni problem karty ale fotaku, Olympus pouziva nejaky nestandardni formatovani karet aby na nich mohl pouzivat funkci panorama a v okamziku kdy tu kartu pouzijes ve ctecce a neco na ni zapises/smazes/sformatujes ci ji nekorektne odpojis (proste cokoliv jinyho nez cteni) tak se to formatovani proste rozhodi a je to f pytli (lepe receno zrusi se ten nestandardni format a fsechny normalni zarizeni s tou kartou dal bez problemu pracuji, jen olympus na ni kasle - vyhodi card error a ze se musi naformatovat, lec naformatovat ji nezvladne ) Stahnul sem si z netu taky nejakej softik co by na ni mel umet vratit ten nestandardni format, lec ten bohuzel odmita pracovat s mou cteckou a navic je jen na SM karty takze tobe docela naprd ... este co si tak vzpominam tak par lidi rikalo ze muze pomoc naformatovani te karty v jinym fotaku, povetsinou doporucovali fuji ... kdyz tak se zkus juknout esti neni i neco pro ty tvoje xDcka ... popripade bych ocenil kdyby se mi nekdo ozval kdo uz tento problem resil a uspesne vyresil, docela me ta karta stve ...