Citace Původně odeslal SajmoN
Citace Původně odeslal janko_hrasko
Napis proc. Podla mna tam hraj rolu tepelna kapacita a mozno aj nejake povrchove napetie. Tym ze ma CU vtesiu tepelnu kapacitu tak dokaze pojmut viac tepla. A tym ze ma nejake horsie "povrchove napetie" tak ho ale pri malom prudeni vzduchu nevie tak dobre odovzdavat ako Al. Tak nejak si to predstavujem. Ak mozes tak prosim najdi fakty a napis ich tu. Ja tu mam strojnicke tabulky, a o povrchovom napeti sa tam pise, ale to , ze ako ho maju odlisne AL a Cu sa tam uz nepise
NO podla mna, situacia sa fakt obracia ako sa zvetsi prud vzduchu, a Cu uz ma dostatocny rychly a dobry konktakt zo zduchom nato aby vsetko teplo uz mohla Cu odovzdat tomu vzduchu, kdezto Al uz nestiha dodavat dolko tepla.

To je moja predstava ako to asi priblizne prebieha, ale neviem to dostatocne podlozit.
sorry ale uz mi to lezie vazne na nervy, uz si to do roznych threadov napisal asi 5 krat, pises blbosti ktore podkladas akurat hlaskou ze takto by to podla teba malo fungovat a mas fetis na vyraz povrchove napatie .. pri chladeni vzduchom ma povrchove napatie s ucinkom chladenia spolocne KULOVY!

to ze to tu rozoberas vazne vsade uz je trosku mimo nezda sa ti ??
Ak mozes tak prosim najdi fakty a napis ich tu. - nemas internet ? jediny koho to tu strasne zaujima si vlastne stale len ty tak si to aspon najdi ked uz mas svoju "teoriu"

Len dve veci su nekonecne .. vesmir, a ludska blbost .. a tym prvym si este niesom isty.
Tak sa ukludni prosim ta. Ja som to pisal len do tohoto dredu ktory sa premazal a teraz som to tu napisal druhy krat. Ak mas iny nazor, tak mi prosim ukaz dredy kde som to este pisal. A to, ze ti to lezie na nervy je tvoj problem a nemusis si to vylievat tu. Ak si nevies inak ulavit, a musis takto buzerovat a vyvysovat sa, tak si kup jojo a hraj sa snim. Takze prosim ukaz tie rozne dredy kde som to napisal asi 5 krat a potom mozes nieco tuna pisat ty uchyl. A ak si myslis ze struktura povrchu materialu nema dosledok na chladenie vzduchom tak sorry.

Citace Původně odeslal SajmoN
to ze to tu rozoberas vazne vsade uz je trosku mimo nezda sa ti ??
Sakra tak ukaz, ze kde :P

Sorry za OT ale od nejakeho CHUDAKA "inteligentneho" si toto nencham libit. Ak mas prosti mne osobne nieco tak mi to uz druhy krat pis pls na SZ, pretoze toto nieje prvy kart co ma napadas a neoopodstatnene. A na ukludnenie fakt skus to jojo