Citace Původně odeslal hermanson
Sleduju jak se dohadujete TimeLord a PeterM.Takze k dane problematice:Cu za vsech okolnosti bude lepe absorbovat teplo ze sveho okoli nezli Al,ale rozhodne ho nebude lepe odevzdavat.Proto nechlazeny Cu pasiv bude mit horsi vlastnosti nezli Al.Cu pasiv sice bude lepe absorbovat teplo z CPU/nebo cehokoliv jineho/,ale s postupem casu se bude jeho teplota zvysovat vice nez u Al pasivu a tim padem jeho chladici schopnost klesat.Opacna situace nastane jestlize zacnete oba pasivy necim aktivne chladit.Kdyz se podivate do fyzikalnich tabulek tak prijdete na to proc tomu tak je.
Napis proc. Podla mna tam hraj rolu tepelna kapacita a mozno aj nejake povrchove napetie. Tym ze ma CU vtesiu tepelnu kapacitu tak dokaze pojmut viac tepla. A tym ze ma nejake horsie "povrchove napetie" tak ho ale pri malom prudeni vzduchu nevie tak dobre odovzdavat ako Al. Tak nejak si to predstavujem. Ak mozes tak prosim najdi fakty a napis ich tu. Ja tu mam strojnicke tabulky, a o povrchovom napeti sa tam pise, ale to , ze ako ho maju odlisne AL a Cu sa tam uz nepise
NO podla mna, situacia sa fakt obracia ako sa zvetsi prud vzduchu, a Cu uz ma dostatocny rychly a dobry konktakt zo zduchom nato aby vsetko teplo uz mohla Cu odovzdat tomu vzduchu, kdezto Al uz nestiha dodavat dolko tepla.

To je moja predstava ako to asi priblizne prebieha, ale neviem to dostatocne podlozit.