Citace Původně odeslal Aliencz
HyperTrading ........ magické slovo, které se nějak neprojevilo v praxi. Snad jen v případě, že děláš najednou dvě nezávislé výpočetní operace. Sledování videa a k tomu třeba grabování ..... ale co když tak nějak při tom grabování nemáš chuť, nebo potřebu dělat ještě něco ....?? Nakonec to video nagrabuješ za stejnou dobu, ať HT máš, nebo ne ..... tepelný výkon je obrovský a cena také, protože touto funkcí modely za 5K neoplývají .....

Dual DDR umí AMD taktež ....
Vysoká FSB 533 ..... tímhle se snad může ohánět jen pitomec, protože to má svá úskalí ..... Intel to má prostě jinak řešené jako AMD a výsledné výkony jsou stejné, ba horší v porovnání s 333MHz AMD ...

Co se týče moderních technologií, tak Intel se pokouší o zreálnění 64bit procesoru ještě z dob AMD K6 ...... AMD nám ho naservíruje letos v prvním pololetí.

Stabilita, qalita, spolehlivost, kompatibilita ....... řečičky Inteláků ..... rozumnej, ale hlavně soudnej a znalej člověk ví, že to není dávno pravda. Celosvětová podpora procesorů AMD je na špičkové úrovni, seženeš desky od desítek výrobců ve špičkové kvalitě ..... Intel má jedinej protiargument a to jsou vlastní čipsety ..... ale bavíme se o procesorech, ne čipsetech ....

Přetaktování ...... budiž, ne že by to byla zrovna činnost, podle které by se měly porovnávat užitné hodnoty procesorů, ale pro hráče to důležité je (a tento segmet AMD drží docela pevně v rukou) ..... Thoroughbredy už ukázaly zoubky a kdejaká přefiklá XP1700 za 2K vyklepne v hrách P2.4GHz s 533 za 5-6K .....

Intel už žije jen z téměř celosvětového monopolu, nečeká ho sice osud NVidie ...... ale už to nebude mít tak snadné jako dřív ...... a díky tomu za to .... jinak by dnes ty Pentia stály ještě o polovinu víc než te´d ...... možná i o víc ......

Inteláci, měli byste se modlit k AMD, aby šlapalo Intelu po krku ještě víc, jinak byste si na ty potvory museli brát za chvilku půjčky jako na nový auto ....
No já bych brzdil (nejen v těch pamětech).
Z jiný sekce:
Greenhorn:
Aritm. 3887/2529
Multi-media: 8095/10144
memory: 2879/2879

Greenhorn: prosím vysvětlete co znamená ALU , FPU atd., ale na těch pamětech máte dost málo (čím to).

555:
ALU - celociselne operacie
FPU - operacie s cislom za desatinnou ciarkou (pre hry velmi dolezity udaj a pre Windows zbytocny )

Johny:
2greenhorn: se nediv! P4ky jsou vyhlášený paměťovou propustností - nota bene když tam máš RamBusy ! I když jak je vidět - DDRka nejsou zas až tak pozadu (viz. moje výsledky) Přece jen - technologicky jsou asi vypalejší právě DDR (Ty Tvoje RamBusy běžej aspoň na 400 MHz, ne?)

Greenhorn:
Jo jo běží na 460MHz (4*115). Já totiž zapoměl napsat, že to je taktnutý jenom BIOSEM ze 100 na 115 (zbytek default)-napětí jenom 1,4V. Takže to neni 1,8 ale 2,07MHz CPU.

nikdo (pokud jsem to prolít dobře)s AMDčkařů neměl víc v FPU ani RAM testu ze Sandry 2002 (jen někdo s P4 na 3,1GHz s 400DDR měl 3100 v RAM testu) než já na 2,07GHz P4 s RDRAM - a to neni nic moc.
A včíl mudruj.