Jo k tem wifi kartam na prism chipu je pravda, ze v AP modu umej jen 2 MBity (řeší to kamarád a ještě jeden dlouhodobej uživatel FBSD), je tam nejaka chyba, ale už se přišlo na to, že to firmware 1.4.9 to nedělá, ale zatím se nepřišlo na to, kde ta chyba je...

jinak výhody: hlavně v konfigurákách (většina se nastavuje v rc.conf) a taky výběr mezi 3ma paketovejma filtrama (IPFW, IPF, PF) a taky se mě líbí, že mě v FBSD nemusí zajímat ta "podivná" mánie, když se vydá nový jádro v linuxu a možná ještě to, že boot loader umí samostatně vyhledat na disku OSka a nemusí se to LiLu nebo Grubu říkat (ale to je výhoda jen pro začátečníky) a taky ted se mi líbí podpora linuxovýho ABI (je to založeno na RH sdílenejch knihovnách a jde tam dokonce i přidávat RPM balíčky a další knihovny, když nějaká aplikace je z důvodu bezohlednýho ignorování FBSD uživatelů jen pro linux...)

nevýhody: nemá "pořádnej" žurnálovací FS (řeší se to systémem SoftUpdates, ale není to ono, výkon je tak na úrovni Ext2++), prostě zádný XFS nebo JFS... a taky to, že nepodporuje tolik HW jako linux (i když sem se s problémem zatím nesetkal) na druhou stranu od čeho je tu přece NetBSD , ne? Jinak ovladač na Prism je sice stabilní (mě se karta seká míň, než kamarádům na Debianovi) ale nenabízí např. regulaci (teda nabízí, ale musí se to takžíkajíc trošku "dobastlit"), hlavní nevýhodou asi je nakonec to, že málo lidí o něm vědí něco pořádnýho a ve všech IT časopisech jen samý Linux sem a Linux tam, ale to není nevýhoda jako taková, to je prostě, že má tzv. malou publicitu a proto sem vám chtěl tímto vláknem rozšiřit obzory.

Tečka. ;o)

LP[/url]