Takže nastav asi toto:Původně odeslal killerGBU
Advanced chipset Features a hned první položka DRAM Config... dělička pamětí se schovává pod názvem max memclock, kde se dá volit 200, 166, 133, 100, ale v praxi se to chová jako dané číslo ku 200 - 200/200=1, 166/200=0.83, 133/200=0.665, 100/200=0.5
Tímto koeficientem v případě, že budeš hýbat s FSB vynásob jeho hodnotu a dostaneš frekvenci pamětí (takže třeba při FSB 300, dělička 133, paměti jedou 199,5), dále nastav 1T/2T Mem timing na 2T a ostatní nastavení buď auto nebo podle toho co tvrdí výrobce tvých pamětí, že snesou (tipicky 2,5-3-8-3).
Když už jsi v advanced chipset features, tak nezapomeň vypnout AGP FastWrites, já to nechal zaplý a nestačil jsem čumět, třeba v 3DMarcích mi na 20 sekund zatuhl obraz na jednom framu, ale pak se to zase rozjelo, "sranda" byla, že 3DMarky to normálně započetly, takže moje sestava měla opravdu bídné skóre. HT frequency nech na 5x, pokud netaktuješ, pokud budeš taktovat tak vem na vědomí, že multiplikátor HT x nastavená FSB má být co nejblíže 1000MHz (tedy pro FSB 250 nastav 4x)
Nakonec se ještě mrkni do power bios features, nastav system performance na fastest a nastav AGP overlock na 67MHz, na tomto nastavení se zamkne takt AGP/PCI a můžeš hýbat s FSB jak je libo, voltáže níže nech asi na auto nebo default, u pamětí se podívej, jestli to detekuje správně požadované napětí, některé pam. moduly přímo vyžadují 2.7V...
no snad ti tento menší návod pomůže![]()