Původně odeslal
debo1
... HDD tiez facha ale monitor sa nezapne a tym to vsetko konci. Potom zrazu z nicoho nic nastartoval po 10 pokusoch a v POST-e mi napisalo ze: CMOS Battery Low - Change the battery (toto hlasenie mi u toho kamosa vobec nehlasilo). Skusal som tam dat bateriu z tej prvej dosky ale nepomohlo. Zas to vyzera na odpalenu dosku aj procak!!??Este sa mi stalo ze som si pomylil pri zapajani konektorov ako su IDELed, Reset, a atd. , zapajal som vzdy iba POWERBT a ten som zapojil raz zle napr. do IDELed, ci to nemohlo sposobit odpalenie dosky aj procaku

??
Nevim co se stalo s tvoji prvni deskou, ale v pripade K7S5A jeste neni vse ztraceno.
Tato deska vyzaduje ponekud odlisne zapojeny POWERBTN nez desky jinych vyrobcu. Podrobnosti si ted nepamatuju, jestli bude potreba tak se podivam. Prostuduj si manual, i kdyz mam pocit ze zrovna v tom manualu je to uvedeno spatne.
Rek bych, ze spatnym zapojenim POWERBTN jsi nic neznicil.
Znicit jsi ji mohl vymenou te baterky pokud jsi nebyl opatrny a nedal pozor na statickou elektrinu.
Reset CMOS je u nekterych K7S5A desek obcasna chyba na jejiz pricinu se marne snazi prijit tisice uzivatelu K7S5A, muj nazor je ze to souvisi s montazi do skrine, resp s uzemnenim nebo neuzemnenim nekterych montaznich bodu desky.
Pro zacatek zkus desku vymontovat ze skrine a osadit jen nejnutnejsi veci. Zapoj jen power btn. (pokud jsi sikovny tak muzes zkusit propojit prislusne piny treba jen sroubovakem). Power led by taky neskodila zapojit.
Pokud zdroj nema vypinac (ten Fotr by to mel mit) tak to zapoj na zasuvku s vypinacem abys to mohl vypnout od site. Zapoj do site (zapni vypinac).
Prehod reset CMOS kolik do polohy vymaz a nechat to tak 5 minut a pak to dej peclive zpet.
Zkus vypnout vypinac zdroje, chvili nechat a pak zase zapnout a nastartovat desku...
Mel by se roztocit alepson vetrak na procesoru.... zkus to a pak muzes experimentovat dal.