2Jerhyn:

Nevim co chceš slyšet, myslím, že jsme se tu ke všem deskám vyjádřili už docela dost, přestože podrobnosti nebudou do té doby, dokud nebudou pořádný BIOSy u všech desek, jelikož co nF4 to nějak né korektně fungující BIOS. U některých desek je tento problém horší.

DFI -- dle mě nevhodná na vodu (díky chipsetu - nutnost opravdu meganízkého profilu WB, které jsou teprve ve výrobě např. u DangerDen - ty se tu ovšem nedají sehnat a otázkou je, kdy (a jestli) vůbec nějaký budou i od jiných výrobců. (toto je problém čistě DFI) + nevhodná na Zalman 7700 generace a XP120 při použití vyšších RAMek. Deska miluje Winbond BH-5 a TCCD chipy, Hynixy (a ostatní paměti) na ní nechodí zatím tak, jak by měly, případně při hodně vysokých Voltážích. Nový BIOS by to měl malinko zlepšit.
Fan na SB je tichý, ale dost často koliduje s GPU (je nutné to vyzkoušet !!), případně ho překrývá a tudíž ohřívá opět GPU.

ASUS -- nejlepší layout ze všech nF4 desek, dimenzovaný na jakékoliv chlazení, vč. možnosti pasivu na SB (možná nutné ofukování fanem) originální fan řve jako cirkulárka - jinak má osobní zkušenost však naprosto otřesná, aby mi odešla deska po 14 dnech provozu na defaultu

MSI -- Vypadá celkem solidně, ikdyž můj šampion to není, layout se zdá být OK, bylo by dobré vyjádření někoho jiného, kdo tam má Zalman 7700 chlazení apod. Výhoda je integrace dobrých komponent (Creative zvuk apod.) Taktování je údajně děs a hrůza, je tu o tom jinej thread věnovaný přímo pro tohle mobo.

Gigabyte -- layout snad 2. nejhorší po DFI díky přídavnému slotu se stabilizátorama + je na něm fan. (kterej vůl to vymyslel) - tj. bude to bránit dobré ventilaci kolem socketu, na OC né moc vhodná deska. Předešlé Gigabyte desky (soc.754 i 939) se nesnášely s řadou DDR pamětí, jak je to u tohoto modelu konkrétně, nevím.