Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 27

Téma: Rozbity Obraz v 3Dmarku05 na 6800

Standardní Rozbity Obraz v 3Dmarku05 na 6800

Tak toto blika v jednom teste v 3Dmark05 v FeatureTests, Fillrate-Single-Texturing
    Robi to od 1.dna ale nebral som to nijak vazne ale poslednej dobe dost casto zacali padat GAME ..
    Karta ide Defaultne s orig biosom a na nenataktovanom PC..
    Skusal som aj ine biosy ale ziadna zmena ..
    Obraz sa streda raz blikne dobre a raz takto vsetko ostatne ide v pohode..
    • C2D® E8500 @4,0 - 8x500 Vcore 1,28/ Noctua NH-U 9 1x9 FAN 6V 38°C/44°C / GigabyteP35-DS3R/Patriot 2x2024 800@1000Mhz /
    • MSI GeForce GTX 280 1GB /Western Digital 640GB AALS 7200.10 SATA 32MB/SB Audigy 2 ZS/DVD-RW SonyNec AD7170A /
    • Tsunami 3x12 FAN 6V/ Corsair 650W /LG Flatron 22" L225WT DVI/Razer Diamondback PLASMA 1600dpi/

Standardní

dojeb no..a co na to chlazeni? nemas ho zastavene? jinak zkus podtaktovat pameti..vypada to ze maj dost,,asi spatny kousek,,jinak nemas tam napsane jaka to je? LE?GT? protoze u te Le bych se tomu nedivil,,sou tam hrozne soucastky ,kamos ji ted kupil a problem nema,,ale zbytek capku na 4u..to je samej problem,nevim co na to Nvidia ale tech 6800je nak moc na prd..nevim mozna se mejlim
    |Intel 2Coreduo 7300||2000mhz||Vista business||GPU-ATI HD2400||RAM-2G DDR2||250G SATA|

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní ,.-

Vítej v klubu...mrkni na http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=65346

Řekl bych stejný problém ale v jiné vizuální podobě...
    AMD Athlon 64 s939 3000+/ MSI K8N NEO2-Platinum s939/ Leadtek A400GT 256MB-256bit DDR3/ HDD Seagate Barracuda 160GB SATA 8MB/ 1024MB DDR 400MHz Transcend CL2,5/ SB Realtek ALC850 7.1/ AOC 17\" 7Glr/ Logitech MOMO racing wheel/ Logitech MX510/ Logitech 3D Extreme Pro/ Repro Cambridge soundworks 4+1 PS/

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

pokud to stejné dělá i v jiné sestavě,tak je to vadnej kus na reklamaci (INNO má zrovna trošku vyžší zmetkovitost a "dost" lidí ze začátku ,když přišla GF6800 na trh, mělo s nim problémy)

Standardní

Takze asi stym nic neurobim dufam ze to uznaju ako reklamaciu, kupovana je BGS ...
    • C2D® E8500 @4,0 - 8x500 Vcore 1,28/ Noctua NH-U 9 1x9 FAN 6V 38°C/44°C / GigabyteP35-DS3R/Patriot 2x2024 800@1000Mhz /
    • MSI GeForce GTX 280 1GB /Western Digital 640GB AALS 7200.10 SATA 32MB/SB Audigy 2 ZS/DVD-RW SonyNec AD7170A /
    • Tsunami 3x12 FAN 6V/ Corsair 650W /LG Flatron 22" L225WT DVI/Razer Diamondback PLASMA 1600dpi/

Standardní

Zkontroluj, jestli se mění otáčky na chladiči při přechodu do 3D (pokud to tvůj model podporuje) a pokud je tohle v pořádku, pak reklamace

Nějak se nám tenhle problém množí. Skoro se začínám obávat, že na fámě ohledně 50% vadných gf6800 bude nakonec něco pravdy

edit: ještě zdroj - máš alespoň kvalitní 350W?
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Standardní

Citace Původně odeslal no-X
    Zkontroluj, jestli se mění otáčky na chladiči při přechodu do 3D (pokud to tvůj model podporuje) a pokud je tohle v pořádku, pak reklamace

Nějak se nám tenhle problém množí. Skoro se začínám obávat, že na fámě ohledně 50% vadných gf6800 bude nakonec něco pravdy

edit: ještě zdroj - máš alespoň kvalitní 350W?
    Vsetko je napisane v popise teplota viac ako 57°C nikdy nebola a zdroj je dost kvalitny Forton 350 a akusal som aj iny a to iste, este to dam do ineho Compu a potom to poslem na Reklamaciu ...

Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

...a tenhle nesmysl jsi četl kde?

Standardní

Na http://forums.nvidia.com toho najdeš dost, ale zmínky jsou i leckde jinde. Když vidím ty odcházející 6800 s artefaktama (kolik lidí si tu už na to stěžovalo?), k tomu informace od jednoho známýho prodejce (reklamace) a na závěr to prohlášení vývojářů UE3, podle nichž na cca polovině karet dochází při masivním nasazením SM3.0 k tvorbě artefaktů, tak se nediv, že jsem na pochybách.

Jestli je to pravda nebo ne, brzy ukáže čas, takže nemá cenu se o tom teď dohadovat a dělat předčasný závěry. Uvidíme
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci

Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

no druhá věc je, jak s těma kartama uživatelé zacházej a jak je točej....

Standardní

no kdyz sme u toho toceni..prave ze tocej a dost,,,stejne se mi zda ze threadu z problemem 6800 je tu nadprilis,,proste maj s tim problemy a chce to neco jinyho sem zvedav s cim Nvidia vyrazi do boje..
    |Intel 2Coreduo 7300||2000mhz||Vista business||GPU-ATI HD2400||RAM-2G DDR2||250G SATA|

Standardní

vypada to na prehrivani, prtze ta zelena barva se objevuje u prehrivani, i kdyz mas 57C tak se dotkni karty z druhe strany.
    Proud of being a google user

Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

taky bych to viděl na problém přehřívání, nebo nestabilního napájení....takže více méně problém si vytvoří sám uživatel, když točí kartu na hranici jejich možností s referenčnim chlazenim...pak mu po čase začne chybovat,nebo chcípne.

Standardní

Citace Původně odeslal Over
    taky bych to viděl na problém přehřívání, nebo nestabilního napájení....takže více méně problém si vytvoří sám uživatel, když točí kartu na hranici jejich možností s referenčnim chlazenim...pak mu po čase začne chybovat,nebo chcípne.
    Obviňovat uživatele z chyb, jejichž skutečnou příčinou je nedotažená architektura jádra v kombinaci s nedotaženým výrobním procesem mi vyznívá jako alibismus. I když nevím, čeho tím chceš dosáhnout.

GeForce FX tohle nedělaly, Radeony to taky nedělají. Pokud karta nemá v-mod, tak by jí pouhý přetaktování nemělo jakkoli poškodit. A pokud poškodí, tak by se to stalo i bez OC, jen o pár dnů/týdnů později.

Member
    Vliv
    256

Standardní

Taky se přidám. Zkušenost nemám s 6800 NU, ale s 6800 LE. Přehrál jsem jí bios s voltáží 1,5 V a nasadil samozřejmě silencera. Zkusil jsem max OC. 460/800. Šlo mi o jádro, protože ta karta byla velmi povedená a už na základu šla nad 400 MHz. Projel jsem tím dvakrát 3d mark 2005. Poté jsem chtěl poslat fotky jednomu moderátorovi pctuning fóra. Zajímal jsem se o Vmod. Tak jsem vše odmašlil a vyfotil a po zasunutí zpět do PC kompl nenaběhnul. Nepomohla ani výměna zdroje za kvalitnější. Karta dead. Poslal jsem mu ji a podle něj zdechnul ramdac. Poslední dobou se mi zdá, že kvalita nVidiích karet šla rapidně dolů.

Doporučuju se v tom vůbec nehrabat a poslat to na reklamaci.

P.S.: vyreklamovali někomu z vás kartu s přehraným biosem? Případné info na SZ. Tady by to bylo OT.
    CPU:Sempron 1,6@2,72(max takt) @2,4 (provozní takt) Disk: Seagate 80 giga 7200 ot. 8 MB, Paměť:1024 MB kingmax original jednomodul cl 2,5 Deska: MB JETWAY 754GT6-P nV6100 s754, Case: Eurocase+zdroj Chill Innovation 400 W

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

No tak taktéž nesouhlasím s názorem že to uživatel točí. Nemyslím si, že většina lidí co má novou grafiku hned potom co si ji přinesou domů ji nataktujou a spálí nebo jinak poškodí. Věřím tomu, že kdyby všichni měli možnost vyzkoušet něco podobného (X800) od ATI tak jim to nezkolabuje.

Add BIOS: Ano, mě vyreklamovali kartu s flashnutým BIOSem. Leadtek A400GT. Možná že to je ale tím že pracuju v obchodě s IT a máme dobré vztahy s dodavatelem
    AMD Athlon 64 s939 3000+/ MSI K8N NEO2-Platinum s939/ Leadtek A400GT 256MB-256bit DDR3/ HDD Seagate Barracuda 160GB SATA 8MB/ 1024MB DDR 400MHz Transcend CL2,5/ SB Realtek ALC850 7.1/ AOC 17\" 7Glr/ Logitech MOMO racing wheel/ Logitech MX510/ Logitech 3D Extreme Pro/ Repro Cambridge soundworks 4+1 PS/

Standardní

nove GF jsou proste nekvalitni..a jak uz bylo receno..pretaktovani karty bez Vmodu musi vydrzet!! tim jak se strhla rvacka o boj (ne)kvalitnich 6xxx karet,..je to jasne kazdy ma problem a kdo ne tak bude mit pozdejc! treba moje byvala GF2 mx 400.byla pretocena na maximum skoro 2roky a problem nebyl,,myslim ze to cele Nvidia hodne zadupava a kasle na kvalitni vyrobu.

Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

Netvrdím že si za všecko mužou uživatelé, ale určitě toho nebude málo, co způsoběj rejpalové....nechápu jak něko může porovnávat staré a nové chipy, složitost technologie a náročnost na výrobu stále roste a prostě při dnešní složitosti mikročipů je samozřejmě přetaktovatelnost a podmínky pro správnej chod, trošku ožehavější téma. Mimochodem, příliš přetaktovaná FX začne produkovat v obraze tečky jen v některejch hrách. Jinde nehodí žádnou chybu. Záleží na specifickém vytížení výpočetních jednotek. Jestli karta chcípne, či ne, je dáno celkouvou konstrukcí a použitýma součastkama od výrobce. ne každá karta to prostě zvládne,neni na to konstruovaná aby běžela na maximu svejch možností a občas nějaká chcípne. Argumentovat tím, že dnešní karty jsou shit, když ti můžou chípnout při hardcore-OC je demagogie. Stejně jako se hodně lidí pyšní tím, jak vysoko honěj svého miláčka a přitom si os tabilitě bez chyb můžou nechat zdát, bud proto, že ještě nepustili gamesu, ve který jim to začne házet artefakty, nebo že ty chyby prostě nechtěj vidět. To jen na okraj ...že to neni tak jednoduchý tema, někdy je to chyba výrobce, jindy uživatele a dost těžko se to někdy rozlišuje.

Standardní

reklamovat
    Intel Core i7 920@4.1GHz,Asus P6T,POV480GTX ,3x2GB KingstonKHX3 1730CL7,H2O+Cosmos S,Seasonic X-750W,Corsair X64, 2xWD15EADS 1,5TB,Xonar Essence ST + DT770 pro/IE6,LG GH22NS50, SyncMasterP2370, ACER Aspire ONE Ferrari, HTC TouchHD
    motto1: Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač
    motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí
    motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, J. O'Neill

Standardní

Netvrdím že si za všecko mužou uživatelé, ale určitě toho nebude málo, co způsoběj rejpalové....nechápu jak něko může porovnávat staré a nové chipy, složitost technologie a náročnost na výrobu stále roste a prostě při dnešní složitosti mikročipů je samozřejmě přetaktovatelnost a podmínky pro správnej chod, trošku ožehavější téma.
    Pokud by to bylo jak tvrdíš, pak by každá další generace byla poruchovější a hůř taktovatelná. To připomíná situaci když na svět přišla GeForce3. Všichni byli vytrslí ze 57 milionů tranzistorů a zdálo se to jako vrchol technologie. Extrémně složité technologie, vysoce komplexní čip, features, které na žádném jiném čipu nebyly. Za pár měsíců přišel Radeon 8500, pak GF4, Parhelia a R9700 a najednou se nikomu NV20 jako vysoce komplexní čip nezdál. Spíš jako zastaralý řešení s PS1.3, pomalým a nekvalitním FSAA použitelný jako minimum do herní sestavy.

Jestli je čip složitý nebo není je relativní a já se nedomnívám, že NV50 (nebo NV48/47?) poběží na nižší frekvenci a bude méně stabilní, protože bude "tak složitá". nVidia na NV40/45 prostě nezvládla výrobní proces, to už tady párkrát bylo. Jenže nemá čas připravit náhradu (jako FX5800->5900 minule), protože má plný ruce práce s PS3.

Jestli karta chcípne, či ne, je dáno celkouvou konstrukcí a použitýma součastkama od výrobce. ne každá karta to prostě zvládne,neni na to konstruovaná aby běžela na maximu svejch možností a občas nějaká chcípne.
    Problém je, že karty chcípou bez rozdílu výrobce. Nechcípou totiž karty, ale jádra, což výrobce neovlivní. "občas nějaká chcípne" - ne občas. Je toho čím dál víc.

Argumentovat tím, že dnešní karty jsou shit, když ti můžou chípnout při hardcore-OC je demagogie.
    Prvořadě nikdo netvrdí, že dnešní karty jsou shit. Týká se to pouze GF6800. GF6600 jsou relativně v pohodě, podobně jako Radeony. btw. vzít RivaTuner, a posunout táhlo na frekvenci, na který karta běhá, ale nehází chyby je hardcore-OC? Nic víc s tím ti, kterým 6800 odešla, nedělali. Často ani tohle ne.

Kdyby to bylo ja tvrdíš, tak by nejvíc odcházely GF6600, protože se prodávají i taktujou více, než GF6800. A přesto je víc případů s GF6800.

Standardní

tak tomu rikam vycerpavajici odpoved.a samozrejme souhlasim.neni co dal psat

Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

no-X ...ty máš nějakou osobní zkušenost, nebo jedna pani povídala? Píšeš to, jako by ti zdechli už nejmín 3ks GF6800 ...

dej mi prosím odkaz někam na forum, kde odchází GF6800 skoro každýmu...rád bych si to přečetl

navíc mám pocit, že se tu mlátí prázdná sláma, tak se radši věnujme problematice a nějakejkma konstruktivníma příspěvkama.

Moderátor Avatar uživatele Masster
    Věk
    42
    Vliv
    355

Standardní

Nejak jsem nezaregistroval, ze by 6800 chcipali jak na bezicim pasu. Me osobne proslo rukou uz 6 karet z tehle generace a zadny problem jsem s zadnou nemel.

no-X : S tim hardcore-OC Over zrejme myslel, zvysovani voltaze v biosu, tohle uz neni sranda a pokud tu byli (jakoze ano) lide, kteri voltaz zvysili a nezmenili chladic, tak se pak nemuzou divit, ze jim karta chcipla.

Ja bych se klidne i vsadil, ze polovina lidi, kterym karta odesla, mela velice kvalitni zdroj EC, k tomu jeste prilepsila nejakou kvalitni ECS deskou napr. a problem byl na svete.

Ono to pak ve vetsine pripadu vypada tak, ze nekdo usetri na vsech komponentach a u grafiky se placne pres kapsu a kdyz se objevi problemy, tak to samozrejme svadi na ni, protoze byla nejdrazsi.

Nerikam, ze se nemuze stat, ze karta proste odejde, ale me se to bezduvodne jeste nikdy nestalo.

Citace Původně odeslal MeTaN
    Ty se prosim Te uklidni, bez si zase taktovat svoji skvelou FX5900 a nech si ty sve vecne OT prispevky od cesty.
    But of course, the unlimited evilness of the ultimate tool of mischief, the universal explanation for sucky performance from anything other than nVidia, TWIMTBP, strikes again. The shenanigans know no bounds....luckily, in this sea of pain and anguish,the shining beacon of light and righteousness, ATi, stand, with their Get in the Game program that they managed so badly(because they`re not evil like nV, see, so they couldn`t actually have a program where they worked really close with devs, pushing their tech into their stuff) that no game is part of it. - Morgoth the Dark Enemy

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

no-X ...ty máš nějakou osobní zkušenost, nebo jedna pani povídala? Píšeš to, jako by ti zdechli už nejmín 3ks GF6800 ...
    Heh...já se k tomu už blížím...

Sakra moc by mě zajímalo co se při výrobě této série mohlo pokazit. Je sice pěkné že někomu prošla rukou skoro desítka stejných čipů ale nejde přehlídnout fakt, že tu je mnoho vadných kusů i kdyby jsme pominuli, že si za to někteří můžou nějakkým způsobem sami. Já osobně dávám nVidii poslední šanci. Stále věřím tomu, že jsem měl pouze smůlu.

No, jsem zvědav kolik lidí se ještě objeví s podobným problémem.

Standardní

Citace Původně odeslal Masster
    Nejak jsem nezaregistroval, ze by 6800 chcipali jak na bezicim pasu. Me osobne proslo rukou uz 6 karet z tehle generace a zadny problem jsem s zadnou nemel.

no-X : S tim hardcore-OC Over zrejme myslel, zvysovani voltaze v biosu, tohle uz neni sranda a pokud tu byli (jakoze ano) lide, kteri voltaz zvysili a nezmenili chladic, tak se pak nemuzou divit, ze jim karta chcipla.

Ja bych se klidne i vsadil, ze polovina lidi, kterym karta odesla, mela velice kvalitni zdroj EC, k tomu jeste prilepsila nejakou kvalitni ECS deskou napr. a problem byl na svete.

Ono to pak ve vetsine pripadu vypada tak, ze nekdo usetri na vsech komponentach a u grafiky se placne pres kapsu a kdyz se objevi problemy, tak to samozrejme svadi na ni, protoze byla nejdrazsi.

Nerikam, ze se nemuze stat, ze karta proste odejde, ale me se to bezduvodne jeste nikdy nestalo.

Citace Původně odeslal MeTaN
    Ty se prosim Te uklidni, bez si zase taktovat svoji skvelou FX5900 a nech si ty sve vecne OT prispevky od cesty.
    proc tu pletes moji 5900xt?
    tobe mozna proslo 6x 6800 pres ruku ale asi si je nemel delsi dobu aby se zacalo neco kazit..kazdopadne nikdo nezapre ze tady na 4u je tolik odkazu na naky problem s 6800 ze to az pekne neni,,i kdyz i moc neni jasne proc to kazdy toci tak moc.kdyz uz sama o sobe dost staci.tim otviranim pipek a Vmodama samozrejme karta trpi ale hodne jich odeslo pouhym posunutim frekvence v Rivatuneru jak uz tady bylo receno.takze bych to nak dal neresil..jak dopadla ta reklamace? vzali to?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání