tak jsem zkoušel nějaky obrazek kde byl přechod z černe do světle, co byl natom odkazu, a v jednom mistě misto nějake šede to bylo trochu do fialova.. nebo spiš do červena. niajk moc vyrazne, jenom šlo vidět že ta barva tam uplně nesedí.Původně odeslal PeterM
Já mám ale problém že mi to děla světle modre body v obraze.. At tam je jakýkoliv podklad, furt tam jsou stejne modre chyby, děla t ona černe, na šede, nebo i na nějake světle barvě. spíš ale na tmavych barvach.
Chtěl jsem se ještě zeptat jaka je zhruba idealní teplota světla toho HQI. Ja mám 400W/D a mělo by to mít asi 4000k. Nebylo by lepší víc? viděl jsem že některe HQI měly tuším 5200K nebo i víc.
ještě otazka k fresnelu z izzoteku. Mají tam ohnisku fresnelu od žarovky 214. Takže střed žárovky má byt od fresnelu 214, chápu to dobře? reflektor nechám asi ohlý plech, nebo jestli by byla lepší nějaka naběračka? Zajímá mě jestli mám dát před žárovku ještě nějakou čočku. To by měla bát normální rozptylka, to seženu i v klasické optice ne?
zatím z mojeho promítání s meotarovou optikou a bilym prostěradlem nazdi mi připadá že se odezva nijak neprojevuje, displej by měl mít asi 25ms a nikde sem si nějakeho zpoždění nevšiml, ale myslim že kontrast se dost podepíše na vysledku.
Tenhle asi nebude mít nějaky super kontrast. obraz je zatím docela tmavý a místa která jsou světla dost splývají dohromady.
Zatím tu HQI nemám ve středu v ose fresnelu a optiky, nemam to ani v ohnisku. Možna to je tou teplotou světla 40
00k, nevim . Na filmy se to dá ale ve windows je vidět že ty barvy moc neodpovídají. dík za rady.