Stránka 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Výsledky 51 až 75 z 85

Téma: kde splasit linux?

Standardní

Teda pred par lety jsem mel pohnutky Linux vyzkouset (Redhat 5), ale nejak k tomu nedoslo, nebyl cas a tak. Ted jak vas tak ctu, tak me zase bere chut to zkusil.
    Takze par dotazu uplny lamy:
    Jestli spravne chapu, tak Mandrake 9 by byl asi tak nejvhodnejsi pro me.
    Pokud nainstaluju Open Office nebo Star Office, nahradi mi to to, co ted delam v MS office?
    Rozchodim 3D grafiku, video a zvuk na moji sestave?
    Existuje i ceska verze nebo se da pocestit nejakym prijatelnym zpusobem? (anglicky sice umim, ale pohodlnost je pohodlnost )
    Vypada to graficky aspon trochu prijatelne?

No, jeste bych nejakej dotaz asi vymyslel...

Kdyby vsechen SW byl za takovyhle ceny, tak bych kupoval samy legalni veci
    Intel Core 2 Duo E6750 @ ?? GHz, ASUS Rampage Formula, 4x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, Seagate Barracuda 7200.10 320GB, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, DELL P1130 21", Razer DeathAdder.

Member
    Vliv
    281

Standardní

Citace Původně odeslal Kamikatze007
    moc dik za linky
    btw: ze prvnich 5 instalaci nevydrzi vic jak 3 mesice me vubec nesere, protoze je to furt dyl jak wokna
    me vydrzej tak maximalne tejden
    MSI K7T 266Pro 2, AMD Duron 1300 128MB DDR, HDD Western Digital 800JB 80GB 7200rpm 8MB cache + Maxtor 20GB 5400rpm, CD-RW Liteon LTR-40125S 40x/12x/48x, monitor 17" ADI M700

HP nx6110 neboli noťas

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

Citace Původně odeslal Paolo.n
    Teda pred par lety jsem mel pohnutky Linux vyzkouset (Redhat 5), ale nejak k tomu nedoslo, nebyl cas a tak. Ted jak vas tak ctu, tak me zase bere chut to zkusil.
    Takze par dotazu uplny lamy:
    Jestli spravne chapu, tak Mandrake 9 by byl asi tak nejvhodnejsi pro me.
    Pokud nainstaluju Open Office nebo Star Office, nahradi mi to to, co ted delam v MS office?
    Rozchodim 3D grafiku, video a zvuk na moji sestave?
    Existuje i ceska verze nebo se da pocestit nejakym prijatelnym zpusobem? (anglicky sice umim, ale pohodlnost je pohodlnost )
    Vypada to graficky aspon trochu prijatelne?

No, jeste bych nejakej dotaz asi vymyslel...

Kdyby vsechen SW byl za takovyhle ceny, tak bych kupoval samy legalni veci
    myslim ze linux pred par lety a ted se enda srovnavat (pro tebe, jina otazka je treba u serveru kdy ani nebezi zadny Xka)

- ano pro tebe bude nejvhodnejsi Mandrake 9.0
    - open ofiice ti to muze plne nahradit (zatim se narazil jenom na problem se vzorcema, ktery se v OO pisou o hodne lip nez ve Wordu, ale kdyz uz je mam napsany ve wordu tak se vetsinou nezobrazi spravne, jinak vsechny soubory mne doposud sli precist naprosto bezproblemu)
    - na radeony existuji ovladace podporujici 3D grafiku, takze treba Q3, UT, UT2003 a podobny jdou uplne v pohode hrat
    - Mandrake ma standartne cestinu v distribuci, takze je na tobe jak si to pri instalaci zvolis
    - vypada to mooc hezky - navic muzes mit zcela jiny prostredi - KDE, Gnome, IceWM a ke vsem existuje plno themes, takze neni problem to udelat tak aby to vypadalo a chovalo se stejne jako wokna - ale kdo by to chtel?
    - klidne se ptej
    - jo za tyhle ceny bych ho taky kupoval...

Standardní

Hmmm, to zni dobre. Jo jeste neco. Ma to nejakej POP/SMTP emailovej klient? Nebo jde nejakej doinstalovat?
    Ten vzhled nepotrebuju presne jako Windows, i kdyz neco podobnyho jako je nabidka Start by se hodilo. Jestli spravne chapu, tak si to v podstate muzu vyladit tak aby se to chovalo tak jak ja chci? To by bylo dost super. Protoze Windows k tomu donutit nemuzu
    Co nejaky antiviry, existujou? Nebo Linux viry nenapadaji?
    A kdyz mam nejakej soft pro Linux, je rozdil jestli je pro Linux Mandrake, nebo SuSe, nebo Redhat, apod? Nebo je to kompatibilni?
    Multiboot s Windows ale budu muset udelat stejne, protoze pouzivam i soft kterej tezko bude mit Linuxovy verze (komunikace s mobilem, sw na navrh reprobeden apod.)

No, jdu do toho, jdu si poprve v zivote objednat legalni software, jsem z toho skoro nervozni, jeste jsem to nikdy nedelal
    Intel Core 2 Duo E6750 @ ?? GHz, ASUS Rampage Formula, 4x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, Seagate Barracuda 7200.10 320GB, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, DELL P1130 21", Razer DeathAdder.

Standardní

Hmmm, to zni dobre. Jo jeste neco. Ma to nejakej POP/SMTP emailovej klient? Nebo jde nejakej doinstalovat?
    Ten vzhled nepotrebuju presne jako Windows, i kdyz neco podobnyho jako je nabidka Start by se hodilo. Jestli spravne chapu, tak si to v podstate muzu vyladit tak aby se to chovalo tak jak ja chci? To by bylo dost super. Protoze Windows k tomu donutit nemuzu
    A kdyz mam nejakej soft pro Linux, je rozdil jestli je pro Linux Mandrake, nebo SuSe, nebo Redhat, apod? Nebo je to kompatibilni?
    Multiboot s Windows ale budu muset udelat stejne, protoze pouzivam i soft kterej tezko bude mit Linuxovy verze (komunikace s mobilem, sw na navrh reprobeden apod.)

No, jdu do toho, jdu si poprve v zivote objednat legalni software, jsem z toho skoro nervozni, jeste jsem to nikdy nedelal
    No Email klientov je tam hned niekolko a celkom su schopne.
    Antivir neviem ale tak isto neviem ani o viroch
    Vacsinou existuju programi vo viacerych verziach,alebo si stiahnes source code a skompilujes presne pre tvoju distribuciu.Vyzera to hrozne ale je to jednoduche ked uz vies jak na to.

A tie programi (mobil,bedne) urcite existuje aj pre linux

Inac OpenOffice je uz v baliku Mandrake - ale mne napr. blbne zobrazenie ceniku z agem.sk...ale zatial jediny problem.
    Vzorce idu uz tiez...problem z . , som vyriesil jednoducho - zmena krajny atd.

A v Mandrake je taky super instalator s ktorym nainstalujes vsetko...
    hp pavilion zt3020

Standardní

emaily: Evolution, Mozilla-Mail, Sylpheed, Balsa,... KMail?
    antivir: nee, staci updatovat
    softy jsou kompatibilni, jen je treba davat si trosku pozor jaky RPMka instalujes - RPMko pro SuSE nemusi sednout na Mandrake apod... BTW: z rpmfind.net doporucuju pokud neni nativni tak PLD - polished linux distribution
    ad soft pro win: pokud to nejak hrube nevyuziva windowsovsky ficury nebo to neni hodne zatizeno na DirectX tak je tu WINE... (www.winehq.org) - anebo WIN4LIN/VMWARE
    btw nedavno vysel na root.cz clanek o win4lin
    jestli hledas software --> linuxlinks.com
    linux.org (--> applications)
    freshmeat.net
    Imagine there's no heaven and at once the sky is the limit
    Photoblog | Kapela

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

o email klientech vim ze tam je: evolution, mozilla mail, kmail a plno dalsich (treba sylpheed, balsa)
    neco jako nabidka start tam urcite - gnome, kde, icewm (ostatni ne tak uplne v te podobe)
    o antivirech nevim, ale nevim o zadnym viru... takovy ty klasicky se ti proste neotevrou
    jinak balicky pro mdk, suse a rh vetsinou funguji (pro debian sou samozrejme jiny, takze to ne), ale existujou ty zdrojaky a muzes si to zkompilovat (jak uz psal Mikhaill tak to neni zas tak tezky - pokud si nekompilujes vlastni kernel )
    pokud mas nainstalovany windowsy tak mandrake ti tam automaticky da zavadec pro ruzny systemy (lilo) a zpristupni ty win. disk pod linuxem
    a nektery programy poustet taky jdou - treba pres wine
    a pokud mas nokii tak existuje soft gnokii... ale obcas ty wokna stejne potrebujes... ikdyz mne uz XPcka asi 2 mesice nejedou a nevadi to

Standardní

Koukal jsem jeste po nejakejch strankach zabyvajicich se Linuxem. A myslim ze to bude v pohoda.
    Narazil jsem na nekolik verzi Mandrake linuxu:
    GPL 9.0 - 4 CD set. za cca 400,-
    Linux Mandrake 9.0 Standard edition za cca 1600,-
    Linux Mandrake 9.0 Power Pack za cca 2500,-

staci mi ten prvni jmenovanej, nebo ty drazsi maji neco "navic"?

Standardní

Koukal jsem jeste po nejakejch strankach zabyvajicich se Linuxem. A myslim ze to bude v pohoda.
    Narazil jsem na nekolik verzi Mandrake linuxu:
    GPL 9.0 - 4 CD set. za cca 400,-
    Linux Mandrake 9.0 Standard edition za cca 1600,-
    Linux Mandrake 9.0 Power Pack za cca 2500,-

staci mi ten prvni jmenovanej, nebo ty drazsi maji neco "navic"?
    Hmm to je nejake drahe tam bude asi nejaka podpora...Mandrake je zadarmo alebo za cenu medii a posty.U nas 105,- Sk + posta (verzia 3 CD)
    hp pavilion zt3020

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

taky se mne to zda nejaky drahy.... ISO image sou zadarmo ke stazeni

navic je tam fakt asi jenom ta podpora a mozna papirovej manual

Standardní

Jo ja to nasel u nejaky vetsi firmy, vim ze se to necha sehnat pod 200,- na palenejch CD jenom v pytlickach a bez manualu. Ja manual budu urcite potrebovat, abych se hnul a kdyz to bude na lisovanejch CD a v krabicce vadit mi to nebude.

Standardní

No ja by som to nekupoval kvoli tomu manualu...
    Na inete najdes kopec manualov a info (mandrake.cz) a za tie prachy si kup radsej poriadnu knihu o linuxe

Edit: uz len kvoli tomu ze je to zadarmo by som to nekupoval.To si mozem rovno kupit WindowZ
    hp pavilion zt3020

Standardní

LOL, tam se plati tlusty bichle a podpora
    www.opencd.cz
    Photoblog | Kapela

Standardní

No, ale ted jsem zjistil, ze nesezenu ovladace pro muj modem pro Linux (psal jsem si s vyrobcem). To je dosti podstatna "vada". Nevite jestli ma Linux nejaky "standardni" ovladace pro ISDN modemy, nebo mam proste smulu a musim koupit novej modem?
    Mam AVM Fritz ISDN@2lines, ten co daval Telecom pri instalaci ISDN.

Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

to mas tak - kazdej vyrobce na linux sere. Vsak ja myslim ze jednou na to prijdou, ze by meli podporovat i jiny OS, nez Windows.
    Kazdopadne pro vetsinu HW existuji ovladace (sice ne primo od vyrobce, ale funguje to)
    Zkus se podivat na http://abclinuxu.cz jestli tam nahodou ten tvuj modem nenajdes - jsou tam navody jak zprovoznit ruzny HW

Edit: tak se se tam dival a ten tvuj modem tam lidi rozchodili, takze toho bych se nebal (vetsina veci je v RH stejna jako v MDK)

Standardní

fritz jede
    googluj, mrkni na mailing listy a na abclinuxu.cz
    Photoblog | Kapela

Standardní

Citace Původně odeslal Mikhaill
    Hmm to je nejake drahe tam bude asi nejaka podpora...Mandrake je zadarmo alebo za cenu medii a posty.U nas 105,- Sk + posta (verzia 3 CD)
    To je kde to "u nás"? Lebo pozeral som nejaké stránky a najlacnejšie bolo nejakých 400 Sk bez DPH. Počúvajte, chalani. Ozvite sa niekto, alebo mi dajte tipa, kde ten Linux splašiť (ideálne by bolo fakt za tú stovku i dve). BS to tu ponúkal, ale ževraj sa to asi nejak predraží pri doručovaní z Čiech na Slovensko. Či jak je to? Z netu nemôžem sťahovať, pri 5 kB/s by som to poriadne preplatil.
    Athlon 1333@1450, Titan TTC-D5TB(4), Gigabyte 7ZXE KT133a, 256MB SDRAM, MSI GF FX 5500 128MB TV-out, SB Audigy OEM, CDR Teac 532E-B, CDRW Teac W540E, Maxtor DM plus 8 30GB 7200 ot., Microcom Inporte voice, zdroj 350W, Eizo F56 17\", HP 640c, Windows XP Professional CZ /SP1

Standardní

Tak tomu sa hovorí "fofr".
    Athlon 1333@1450, Titan TTC-D5TB(4), Gigabyte 7ZXE KT133a, 256MB SDRAM, MSI GF FX 5500 128MB TV-out, SB Audigy OEM, CDR Teac 532E-B, CDRW Teac W540E, Maxtor DM plus 8 30GB 7200 ot., Microcom Inporte voice, zdroj 350W, Eizo F56 17\", HP 640c, Windows XP Professional CZ /SP1

Standardní

Citace Původně odeslal Mercy
    Tak tomu sa hovorí "fofr".
    Linux treba rychlo rozsirit,asi vies preco ($$$)

Inac uz som rozbehol Quake3 pod Mandrake 9 - trvalo to asi 30 sekund
    hp pavilion zt3020

Standardní

ja uz hazel link nahore
    pote co zrusili linuxnacd.cz tak u nas znam jedine opencd.cz
    Photoblog | Kapela

Standardní

Tak by mi dneska mela prijit instalace, tak se na to odpoledne vrhnu. Jediny co me trapi je ten modem. Koukal jsem ze to sice rozchodili pod Redhat nejakym pekelnym zpusobem, ale nekdo tam psal ze to zkousel i pod Mandrake a tam to neslo. No to jsem zvedav co s tim vyvedu.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

abclinuxu.cz taky vypaluje distry

jinak pozor sem si objednal kdysi slacka 7,1 od vypalcd.cz a zprasili je tak ze se to nedalo ani nainstalovat. polovina baliku proste nesla anebo byla poskozena
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Standardní

Jo ja to nasel u nejaky vetsi firmy, vim ze se to necha sehnat pod 200,- na palenejch CD jenom v pytlickach a bez manualu. Ja manual budu urcite potrebovat, abych se hnul a kdyz to bude na lisovanejch CD a v krabicce vadit mi to nebude.
    dokumentaciu mas napriklad v Mandrake 9 vsetku v HTML

Standardní

Nojo, ja vim, ale na net se s tim nedostanu dokud nezprovoznim modem, coz bude asi tezkej problem. Ani nemuzu najit ovladace na grafiku a zvukovku, i kdyz vsude pisou ze tento hardware je Linuxem podporovanej, ale kde mam tedy sehnat ty ovladace to uz nevim.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. :: KDE KOUPIT ... tipy, weby, obchody! ::
    Založil KUBA v sekci fóra Case modding
    Odpovědí: 137
    Poslední příspěvek: 12.03.2016, 13:57
  2. Linux Shops
    Založil dekon v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 07.04.2005, 18:52
  3. Linux pro zacatecnika?
    Založil D_a_v_i_d v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 8