DFI Ultra-D už mi konečně taky jede. Ale je fakt, že ten ThermalRight dát na tuhle desku je vyloženě horor, hlavně pak instalace pamětí do duálu, kdy jsem jí tam musel napasovávat z x různých úhů a šlo o desetiny milimetrů. Kdo má paměti s heatpreaderem, bude mít stejné potíže, možná že tam paměť ani nedostane !!! Paměť nemůže být osazena v Dimmbanku při instalaci chladiče, jak jsem původně očekával, že bude probíhat instalace.

Jinak BIOS klasika DFI, tuny nastavení a hlavně se board chová naprosto nekonfliktně.

Dávat na to DFI gigantickej chladič typu ThermalRight Xp120 případně Zalman 7700 opravdu není zrovna jednoduché, ten layout se mi na to zdá až nevhodnej, jak se dalo očekávat dle prních fotek V tohle ASUS vede na plný frontě.

Jinak ten magnetickej chladič na chipsetu je tichej po snížení otáček. Pozor ale, jelikož dle fotek na netu byl zkosenej, kdežto můj má úplně rovnej povrch, otázkou tedy je, jak na něj půjdou právě karty typu ATI X800 a X850 případně GF6800 serie. Výměna za pasiv by byla možná, ale práce s pilováním a úpravama pasivu (např. Zalman) je nevyhnutelná !!!

Taktovat začnu až odpoledne případně večer (zatím MEM, potřebuju zjistit jejich strop).