Citace Původně odeslal Aigor
VŠECHNY LCD blikají, nebo aspoň ty co mě prošly rukama, jenom to většina lidí nevnímá
Dokud budou dělat podsvětlení přes studenou katodu, pak se to nezlepší. Vím sice že existují i podsvětlené LED, ale s ty jsem ještě neměl možnost posoudit. Asi mám divný oči, ale prosadil jsem si v práci kvalitní CRT, zatím jsem žádné LCD ani zářivku do kanceláře nesnesl. Mimochodem, oko se případnému mihotání přizpůsobuje, takže to většinou nevnímáte, ale zkuste se zadívat v zatemněné místnosti na prst ve vzdálenosti cca 50cm, ale kolmo od obrazovky monitoru. Zkuste na každou stranu, 98% lidí má jedno oko vedoucí, tj. i víc citlivé a bokem oko nezvládá dorovnávat rušivé kmitání, tak je líp viditelné. Od 85Hz na CRT je málo postřehnutelné, od 100Hz mě přestávají bolet oči i po 6h práce. Což o LCD zatím říct nemůžu
taky musím konstatovat, že průměrné LCD zatím nesahá kvalitnímu monitoru ani popás Jediný + LCD je rozměrech a nepískání vftrafa.... takže v současnosti používám kombinaci LCD+CRT, a až si přeinstalím widle, tak už snad nebude bordel s ICC profilama, teď je to celé podrbané....