Citace Původně odeslal Orcus
Takze pri Semprone 2400+ som mal v idle teplotu 34C, pri zatazi okolo 40C, teraz som skusal XP 2600+ na 133*12,5 a aj na defaulte 166*12,5 a stale je idle teplota 52C! Nechapem, ved maju to iste jadro, a ked idu obidva na rovn. frekvencii a pricom Sempron ma jadro na 1.6V a XP na 1.65V.... dotykom pasivy boli priblizne rovnako horuce, samozrejme na obidvoch bolo rovnako vela pasty a pasivy boli rovnako nasadene, teploty merane v BIOSe, SpeedFane a Evereste... zeby maticna ukazovala blbosti?
co sa cudujes ved sempron je novsi, tak hadam uz by sa patrilo aby nieco bolo vylepsene, a tebe sa rozdiel so shitnym chladicom zda maly 1,6v a 1,65v tak o tom nepochybuj, ze kym nemas kvalitny chladic tak tam ma byt rozdiel viditelny.
A naozaj ten Sempron je teda chladnejsi s tou voltazou a s tymi frekvenciami, ako to Xp 2600+ aj ked ho das na 12,5x133 cize aj ked je 2600+ podtaktovana na uroven frekvencie semprona, skus dat tomu xp2600+ 1,6v voltaz a porovnaj potom , ale aj tak je ten sempron novsi a menej vyzaruje teplo, co je super

oficialne aj nie vsetky Xpcka a ich revizie vyzaruju rovnako teplo, to je stara znama vec, kazda revizia piekla bud o nieco viac alebo menej, a aj kazda seria bola ina, takze aj tam by som videl dovod
Ono kym mas 52 stupnov na tom Xp 2600+ aj podtaktovanom pri idle, tak podla AMD to splna ich predstavy to jest od-do stupnov, stale je to v norme