Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: Keygrabber a spatne fonty ve fedore

Member
    Vliv
    268

Standardní Keygrabber a spatne fonty ve fedore

Zdarte!
    1) Uz asi pul roku pouzivam XFCE, je to v pohode, ale docela me stve, ze nerozeznava Win klavesu. Byl jsem zvykly z fluxboxu mit vsechny programy mit prave na teto klavese (vubec nekoliduje s ostatnimi programy). Klasicky bbkeys asi nefunguje co? Neznate nejaky jiny?

2) Nainstaloval jsem Fedoru Core 3. Docela v pohode, pouze me vadi, ze v GTK1 se nezobrazuji ceske znaky. Ve skutecnosti se nezobrazi zadny retezec obsahujici ceske znaky. Napr. Lingea Lexicon 2002 je naprosto nepouzitelna, protoze se v ni nezobrazi naprosto nic. Nevim jestli se to tyka fontu, pokud ano nevite jake bych mel stahnout?

3) Tux Commander
    BTW neda se v nem konecne nejak rozchodit VFS? Zkousel jsem zapnout VFS plugin, ktery vyzadoval nejake URI, to tam mam hodit jako URI souboru, kterym chci prochazet nebo co? Tux commander je vyborny file manager a jedina vec, ktera mi uz rok brani k prechodu z krusaderu je nepouzitelne VFS.

4) Supermount
    Nevite v jakem je stavu? Na siti nevypada nijak moc aktivne apod. Nejaka alternativa?

Dik.
    Python: executable pseudo-code; Perl: executable line noise

Standardní

ad 1) bbkeys - kdyz jsi to nezkousel, tak se neptej a zkus to. Ja win klavesu nepouzivam, tak nevim
    ad 2) Redhati meli sveho casu tendence udelat vsecho kodovane UTF-8. Mozna je problem tam. Ale s Lingeou jsou problemy pri instalaci jak svina, takze to klidne muze byt Lingeou, vubec bych se nedivil, kdyby proste nezvladala UTF.
    ad 3) Co je supermount? Nejaky automounter? Ja pouzivam rucni montovani - v gkrellmu mam nadefinovane cudliky a jsem stastny
    PC: AMD Athlon XP 2000+ | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB DDR RAM | 320GB PATA Hitachi DeskStar | DVD-RW Nec 3520A | ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, zpomaleny 120mm vetrak | ADI E75 | OS Debian sid
    NB: IBM Thinkpad T41 - P-M 1.6GHz | 1GB RAM | 40GB disk | display 1024x768 | OS Debian sid

Standardní Re: Keygrabber a spatne fonty ve fedore

Citace Původně odeslal hpcpg
    3) Tux Commander
    BTW neda se v nem konecne nejak rozchodit VFS? Zkousel jsem zapnout VFS plugin, ktery vyzadoval nejake URI, to tam mam hodit jako URI souboru, kterym chci prochazet nebo co? Tux commander je vyborny file manager a jedina vec, ktera mi uz rok brani k prechodu z krusaderu je nepouzitelne VFS.
    Mno... jakou pouzivas verzi? 0.5.39 mela chodici pluginy, ale nemela jeste spravce pripojeni; nova verze 0.5.64 ma chybku pri natahovani pluginu, ale zase ma lepsi wokynka pro sitove pripojeni
    Ta chyba natahovani pluginu se da obejit nakopirovanim obsahu adresare plugins treba nekam do /usr/lib/tuxcmd (bez adresare plugins). Pokud ani to nepomuze, zkus na kazdy ten plugin pustit ldd, je mozny, ze ti bude chybet nejaka knihovna nebo to bude slinkovane proti nejake, kterou zrovna nemas (pokud pouzivas binarky). Pak by pomohla jenom kompilace pluginu, ktera by mela byt bezbolestna (za predpokladu, ze mas v systemu vsechny potrebne soubory pro preklad a devel balicky).

Ad fonty: zkus si v .gtkrc zmenit font treba na fontset="-microsoft-trebuchet ms-medium-r-normal-*-12-*-*-*-p-*-iso8859-2"
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Member
    Vliv
    268

Standardní Re: Keygrabber a spatne fonty ve fedore

Citace Původně odeslal Gargamel
    Citace Původně odeslal hpcpg
    3) Tux Commander
    Mno... jakou pouzivas verzi? 0.5.39 mela chodici pluginy, ale nemela jeste spravce pripojeni; nova verze 0.5.64 ma chybku pri natahovani pluginu, ale zase ma lepsi wokynka pro sitove pripojeni
    Ta chyba natahovani pluginu se da obejit nakopirovanim obsahu adresare plugins treba nekam do /usr/lib/tuxcmd (bez adresare plugins). Pokud ani to nepomuze, zkus na kazdy ten plugin pustit ldd, je mozny, ze ti bude chybet nejaka knihovna nebo to bude slinkovane proti nejake, kterou zrovna nemas (pokud pouzivas binarky). Pak by pomohla jenom kompilace pluginu, ktera by mela byt bezbolestna (za predpokladu, ze mas v systemu vsechny potrebne soubory pro preklad a devel balicky).

Ad fonty: zkus si v .gtkrc zmenit font treba na fontset="-microsoft-trebuchet ms-medium-r-normal-*-12-*-*-*-p-*-iso8859-2"
    No mam uz novou verzi 0.5.64. Zkusim to doufam, ze uz to konecne bude fungovat.

Dik za pomoc.

Member
    Vliv
    268

Standardní

Citace Původně odeslal tosuja
    ad 1) bbkeys - kdyz jsi to nezkousel, tak se neptej a zkus to. Ja win klavesu nepouzivam, tak nevim
    Ono jde o to, ze to je utilita primo postavena pro blackbox, takze nemusi fungovat s jinymi WM. AFAIK to taky neni opensource.
    Citace Původně odeslal tosuja
    ad 3) Co je supermount? Nejaky automounter? Ja pouzivam rucni montovani - v gkrellmu mam nadefinovane cudliky a jsem stastny
    No to je. Ono me ani tak nevadi, ze to musim stale montovat, ale spis to, ze zarizeni (vetsinou cdrom) nemuzu odmontovat, kdyz ho pouziva nejaka jina aplikace. Napriklad, pokud vjedu krusaderem do /cdrom, tak pak pro odmontovani musim vypnout Krusader, protoze i po vyjeti z te slozky furt to zarizeni blokuje. BTW prave proto tak chci zprovoznit Tuxcmd.

Ale prece jenom je to automaticke montovani pohodlnejsi (v pripade cdrom urcite - jsou ro, takze veskere vyhody jsou pryc).

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

supermount je mrtvej, pouzij submount nebo ivman

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání