Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: Matrox Parhelia

Junior Member
    Vliv
    271

Standardní Matrox Parhelia

Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat, jak jedou dnešní hry na této kartě? Mám možnost ji koupit za cirka 3500Kč. Je mi jasný, že za tyto peníze seženu mnohem výkonější kartu od nVidie i ATi, ale tyto katy nechci. Díky za každou informaci.
    Athlon XP 1600+ , ASUS A7V333 , 256 MB ram 333 , Segate Barakuda 4 40 GB, Voodoo 5 5500 a Voodoo 3 3500.

Standardní

Je to AGP4x nebo AGP8x verze? Je tam skoro 20% rozdíl v taktech (ve prospěch AGP 8x)

Každopádně bych jí za tu cenu bral. Na AGP 8x verzi jsem si zahrál HalfLife2 s FAA 16x, takže žádnej problém. Doom3 na tom hratelně nerozchodíš, ale leckerý D3D hry jo
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci
    (tj. ikonka s vahami pod avatarem)

Junior Member
    Vliv
    271

Standardní

Díky no-x. Mě nejde moc o to hrát všechny hry na nejvyšší detaily, ale přece jenom zahrát si něco chci. NV a ATi moc nemusim, přece jenom 3dfx je nejlepší, na Voodoo5 hraju do ted.
    Athlon XP 1600+ , ASUS A7V333 , 256 MB ram 333 , Segate Barakuda 4 40 GB, Voodoo 5 5500 a Voodoo 3 3500.

Senior Member
    Vliv
    301

Standardní

Citace Původně odeslal taskr
    ...přece jenom 3dfx je nejlepší, na Voodoo5 hraju do ted...
    Ale no, aspon trosku prehanas, ne?

Standardní

Myslím, že nepřehání. Když si chceš zahrát starší hry, tak ti žádný nový karty nevykouzlí tak pěkný obraz Na to je Voodoo5 ideální.
    senzory pro DF - DSLR | senzory pro DF - kompakty a EVF | senzory pro DF - mosaic masky | senzory pro DF - full-color masky | filtry pro DF #1 / #2 | tisk DF na inkoustech od Canonu | M42 skla pro DSLR | Thoriové sklo a M42 objektivy

Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci

Senior Member
    Vliv
    301

Standardní

to je jeden z dovodov, pre ktory sa obzeram po nejakej 5500vke...

Standardní

wuuduu, ty, takový zaryrý anti-voodoo válečník ?
    V5 5500 je lepší než GF2MX. Je to dokázáno a někteří to prostě nepochopí. Howg

Senior Member
    Vliv
    301

Standardní

Citace Původně odeslal oblak
    wuuduu, ty, takový zaryrý anti-voodoo válečník?
    Tak, tak... sak vidis moj dlhorocny nick...

Valcim len ftedy, ked sa niekto pokusa hrat Doom3 alebo HL2 na Voodoo karte. To ma rozculuje...

Standardní

Proč? Vždyť HalfLife2 běhá i na kartách jako Radeon SDR (= generace Voodoo5) a Doom3 běhá na V2 SLI líp, než na GeForce

I když, uznávám, že na HalfLife je Parhelia vhodnější

Standardní

parhelia je uber kartam někdy si ji pořídím......mě ji nabídli za cca 4500 to bylo na mne moc...na pcbazaru byla ted za 3k předpokládám že je to ona

ale ber ber ber ber
    V5 5500 je lepší než GF2MX. Je to dokázáno a někteří to prostě nepochopí. Howg

Standardní

Cus,
    mam Perihelii 128M. Na profesionalni praci sqela, na hrani docela tragicka. Konkretne D3 jsem prekousnul radsi na GF4 AGP4x, bylo to utrpeni, ale dalo se na to alespon koukat. Pokud preferujes kartu na hrani tak radsi ne. Podporuje DX8.1 a OpenGL 1.3 pokud se nepletu, ovladace pro DX9 jsou akorat beta kompilace, takze nevytrhnou. Nejvetsi bolest je hojne uzivany Pixelshader, perihelie umi 1.3, bohuzel spousta novejsich her pouziva 1.4 a tak by se dalo pokracovat...Kdyz se clovek diva na web vyrobce (matrox), tak ma pocit, ze maji nejlepsi leta za sebou, protoze ani dukladnou buzeraci na jejich foru se neda zjistit, jestli vubec pripravuji neco noveho...

Standardní

Nepřipravují. Lidi od nich odešli (resp. vedení je vyházelo).

Standardní Re: Matrox Parhelia

Citace Původně odeslal taskr
    Zdravím všechny. Chtěl bych se zeptat, jak jedou dnešní hry na této kartě? Mám možnost ji koupit za cirka 3500Kč. Je mi jasný, že za tyto peníze seženu mnohem výkonější kartu od nVidie i ATi, ale tyto katy nechci. Díky za každou informaci.
    pokud se vratim k tvemu puvodnimu dotazu, tak jdou ty, ktere si vystaci s DX8.1 , OpenGL1.3

Standardní

Mám Parhelia 128 AGP 4x Need for Sp. Under. Gr.2 Jede perfektně vše na max 1204x768 sync ON .CPU 100%zátěž 1280x1024 znatelně cuká ,ale to spíš nestíhá CPU.Ovladač beta DX9.Jinak gamesky nehraju .Při nastavení 10bit barev vypada 3D jak 8bit,takže zároveň se to nedá použít.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání