Citace Původně odeslal Frost
Citace Původně odeslal riksa
jestli jsi ji koupil pres inet nebo jinak "na dalku", tak ano, ale jinak rofl

EDIT: taky by me zajimalo, jestli ti to znova prodaji smysl tehle moznosti odstoupeni bez udani duvodu je ten, ze se s tou kupovanou veci nemuzes fyzicky seznamit a tudiz jses v nevyhodnym postaveni. urcite to nema slouzit ke spekulaci s cenou

A co když si tu věc koupim přes e-shop, ale v podmínkách nákupu zatrhnu převzetí "osobně"? Potom tam pošlu to zboží vyzvednou nějakou kamarádku, která je Pc totálně neznalá a tudíž nemá páru o tom pro co jde. Přinese mi to domů já zjistim že mi 120ka větrák nejde do rozteče děr pro 80ku a budu chtít vyměnit tu 120ku za 80ku. Vztahuje se na takovýto nákup přes e-shop možnost vrácení zboží do 14ti dnů?
Jinak mám "zatím" s tímto způsobem výměny nebo vrácení 2 kladné zkušenosti v Sumě a v Softcomu. Prodavači se sice tvářily jak "půlprd.ele z křoví" ale obchodníci velmi ochotně vyhověli a to bez storno poplatků.
1) "osobne" znamena i pripad, ze s nechas nekym zastoupit (ustne udelena plna moc)
2) i kdyz si pro koupene zbozi pres inet dojdes osobne, mas narok na odstoupeni od smlouvy ve lhute 14 dni, protoze smlouva samotna byla uzavrena pres inet. takze odpoved je: ano, muzes, ale jestli s tebou znova uzavrou kupni smlouvu, zalezi na nich. je rozdil, kdyz ta tvoje znama nerozezna grafiku od harddisku a kdyz nekdo odpali cpu a pak ho v te lhute vraci...