Takze je tu mnoho polopravd skoro v kazdej odpovedi takze postupne:

Co sa tyka AC Silencerov - stale si treba pozriet technicky nakres a zmerat si to, dalsia vec je ze samotne AC povoluje rezat zo spodneho plastu. V kompatibility liste ktory mam su karty ktore koliduju s nejakym kondikom, alebo hlavne s tym kovovym bazmekom (Oscilator). Vtedy treba proste sejmut dole zadny kryt vyrezat kde to vadi a spet namontovat.

2Wuuduu: Co sa tyka toho sedenia chladica na kartu ako na serbel - no ono to zalezi od toho ako je na tom OSOBA ktora to montuje AK JE TUPA ako V O L a nasilu to tam tlaci tak potom to tak vyzera....

MSI Radeon 9800 Pro 128MB verzie by sediet mali bez problemov - mal som asi tri a nebol s nimi problem, ale prisiel mi pod ruku aj kus, ktory mal akesi ine konde (evidentne nie take ako je referencny dizajn) a proste som musel rezat - mozno 1 az 2 mm bol jeden kondik vyssi.

KARTY s 256MB pametami -> na to su urcene AC ATI Silencer 3....nie 1.

Co sa tyka hlucnosti - na 12V je ventilator pocut ale stale to je ovela ovela tichsie ako ten b o r d e l co je tam standardne....nemozete ocakavat uplne ticho ktore je mozne dosiahnut pasivom vecsim a vetrakom 80mm na 7V - nie taketo ticho so Silencerom na 12V mat nebudete - jednak kvoli konstrukcii Silencera a samotneho vetraku - vzduch a jeho tlak proste pocut. Druha vec je ze vzduch ohriaty ide vonku a nie do bedne. Na 7V je to vsak ina kava a naozaj je tichy....

Co sa tyka vykonu -> nesuhlasim ze VGA Silencer rev.3 je vykonnejsi...teda urcite nie tak ako napr ATI Silencer 1 - mam to odskusane. S klasickym VGA Silencerom boli takty jadra nad 400MHz artefaktove...ATI Silencer 1 ide do 430MHz bez artefaktu. VGA Silencer je na LOW nastaveni tichsi (iny typ ventilatoru - myslim dizajn) ale to uz vobec nechladi ani tak dobre ako Ati Silencer 1 na 7V TAK NA TO POZOR.

MK2 sme sa mozno zle porozumeli ale par veci co si napisal som netvrdil ...len som hovoril ze VGA Silencer rev3 je tichsi na LOW ako ATI Silencer 1 ale ze nechladi potom tak dobre - teda horsie ako ATI Silencer 1 na 7V (na 7V mi ide v pohode bez artefaktov aj na 405MHz jadro) .

TERAZ K TOMU PROBLEMU PRVORADEMU:

Daj dole Silencer ocisti jadro a velmi dobre si ho prezri - ci si nahodou velmi neutiahol (v navode Slovenskom co som tam dal je ze nesmies brutalne pritahovat) a neopukali rozky pripadne nieco ine. Je dost mozne ze si sa proste nevybil a statickou (staci aj takou malou ze to nepocitis ako kopnutie) elektrinou si nieco na karte dokafral. Ozvi sa co a ako...