Všem pěkné ráno
Obracím se na Vás s prosbou. Neustále řeším reklamaci svého Fotoaparátu (OLY 750)
Pár věcí na úvod.
V servise byl 3x a pokaždé se jednalo o závadu CCD snimače po třetí už jsem se nasral a řekl že chci vrátit peníze. Tak milá firma Olympus napsala že to oni nemůžou a musím se obrátit na svého prodejce (posílal jsem to sám za sebe). Nu což fajn zašel jsem do prodejny kde jsem foťák koupil a ti to začali vyřizovat se svým dodavatelem firma LEVI!
Jenomže mezitím se firma u které jsem to koupil změnila jméno. A firma LEVI tvrdí že mi peníze nemužou vydobropisovat že se jedná o jinou firmu a prý podle nich mám nárok jenom na citace mailu
"takze to vypada,ze je mozna jen vymena za novejsi model reklamovaneho kusu.
A to za Olympus C-765 - 4,0 MP, 10x zoom / zcela novy kus, nova zaruka/.
Nize jsou parametry stareho a noveho kusu. Koncovy zakaznik nemuze vymenu odmitnout,protoze je adekvatni.
Na dobropis ma koncovy zakaznik narok pri 3* stejne nebo 4* ruzne uznane zavade servisem a podle
vyjadreni servisu i popisu zavady se nejedna o stejne zavady.
S pozdravem
Petr Trungel
RMA Department"
Což je dle mého názoru blbost se kterou já nemužu souhlasit
add 1 - cena výrobku neodpovídá ceně za kterou jsem OLY750 koupil (19tis) cena C765 je někde kolem 10tis ceny bez DPH
add 2 - jenadlo se 3x o tu samou vadu CCD
add 3 - nejedná se o celou náhradu C765 nemá kolejničky na ext. blesk !
Tak a teď babo raď ??
- na jaký zákon se odvolat ohledně pomoci ?? případně paragraf ?
- přes jakou instituci hnát reklamaci ?? má to smysl ?
Je zde někdo adekvátní kdo by mi pomohl a poradil co s touhle záležitostí dělat ??
Kontaktovat Olympus Europe CZ bylo zbytečný udajně firma LEVI dováží foťáky které nejsou určeny pro Evropu !
Mám nárok na vrácení peněz ?? Případně jaké výše Plné ceny ?? nebo jenom nějaké poloviny nebo tak nějak výrobek je 1,5roku starý
Ještě se domluvím se servisem OLY jak to je s těmi opravami jestli se skutečně jedna o stejnou vadu nechám si poslat papír
Díky předem
KoNG