Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 30 z 30

Téma: Zdroj jak poznam ze nestiha

Hybrid View

Předcházející příspěvek Předcházející příspěvek   Další příspěvek Další příspěvek

Standardní

Citace Původně odeslal Tygrvladik
    Měřeno programem ASUS Probe: větev 12 V má skoro pořád 12,4 až 12,6 ,
    ostatní větve se pohybují v rozmezí plus mínus jedna desetinka.
    Jinak už jsem vyloučil obě dvě DVD romky a desku a pamět, MemTest i Goldmemory byly OK.
    Ve čtvrtek jsem byl na pohřbu a když jsem se vrátil,tak to bylo zase zamrzlé,
    měl jsem zapnuté DC++ ,stáhnul se mi film a při ověřování souboru to zamrzlo na 66 procentech.
    Restartoval jsem a zase mi to zamrzlo na 66 procentech při ověřování souboru.
    Tak pak jsem vytáhl a zase vrátil napájení obou HDD a pak už to zase nějaký čas bylo OK.
    Jinak AVG mi žádný vir nenašlo,teď jsem si dal ještě AVAST! ,tak uvidím...
    No 12.6V je docela uz pomalu dost, ikdyz to zase neni tak strasny, nekterejm diskum takovyhle napeti uz vadi, jinejm to problem nedela.
    Koukni na to pres MBM, zda meri podobny odchylky (Asus Probe si obcas pridava), pripadne bych otestoval na jeden den odpojit vsechny CD mechaniky a dalsi "zbytecny" zateze, co to udela s +12V a zda to pak nepojede stabilneji.
    Pokud ano, bude to asi zdrojem
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member Avatar uživatele Perfect_
    Věk
    37
    Vliv
    277

Standardní

Je normální, když na 5V u MBM5 mám nejmíň 2,0 a nejvíc 5,75 Mám Encer 300W. Na 12V mám kolem 12.5 a na 3.3V je to ok tam mám kolem 3.2V...
    EDIT: tak teďka na to ještě koukám a mám tam u té 5V nejmíň 1.3 a nejvíc 5.8... chjo
    pc i5, etc.
    ntb i5, etc.

Standardní

Citace Původně odeslal Rutuf
    Muj fortron:
    OUTPUT Voltage - MINIMUM LOAD - NORMAL LOAD - MAXMUM LOAD
    +3.3V--------------0.3A----------------14.0A-------------21.2/28A
    +5V----------------1.0A----------------12.7A-------------30/25.5A
    +12V---------------0.2A----------------4.5A---------------16.0A
    Cece takovy hodnoty ma i muj "jen" 300W Fortron

Citace Původně odeslal tiktak
    pokud si vytahnu log z nejakeho mericiho softu
    K nicemu Jedine mulimetr. Ja mam bidne zkusenosti s presnosti mereni napeti na vsech vetvich jak v biosu tak i v jakemkoliv softu. Myslel sem si, ze i kdyz mi napeti ve Speed Fanu lita v celkem velkym rozmezi, ze uz to zdroj nedava a ejhle - na multimetru hodnoty primo ukazkovy a napeti nelitalo ani trochu...
    IBM X60

Standardní

Citace Původně odeslal player1
    Citace Původně odeslal Rutuf
    Muj fortron:
    OUTPUT Voltage - MINIMUM LOAD - NORMAL LOAD - MAXMUM LOAD
    +3.3V--------------0.3A----------------14.0A-------------21.2/28A
    +5V----------------1.0A----------------12.7A-------------30/25.5A
    +12V---------------0.2A----------------4.5A---------------16.0A
    Cece takovy hodnoty ma i muj "jen" 300W Fortron

Citace Původně odeslal tiktak
    pokud si vytahnu log z nejakeho mericiho softu
    K nicemu Jedine mulimetr. Ja mam bidne zkusenosti s presnosti mereni napeti na vsech vetvich jak v biosu tak i v jakemkoliv softu. Myslel sem si, ze i kdyz mi napeti ve Speed Fanu lita v celkem velkym rozmezi, ze uz to zdroj nedava a ejhle - na multimetru hodnoty primo ukazkovy a napeti nelitalo ani trochu...
    Ja s tebou i souhlasim, ze multimetrem to bude urcite presnejsi (kdyz vis co merit a kde merit - to nejsem skodolibej, jen si vzpominam, jak nekdo meril CPUCore na socketu, a nejak z toho nejaka soucastka - CPU? asi umrelo, ne?
    Mozna bude lepsi alespon informace z monitorovaciho softu, mne osobne tedy hodnoty (zakladnich +12, +5, ) ukazuje MBM prakticky stejne jako na multimetru, nez nekdo, kdo bude merit +12 proti "necemu" a ma sanci odpravit tak zdroj, nebo nedej boze zdrojem pak celou desku, sestavu atd.
    Takze jako voditko urcite lepsi nez nic, samozrejme, ze realny mereni "na zivo" multimetrem bude asi lepsi, ale PC ma dnes skoro kazdej, ale mutimetr nekdo nemusi ovladat vubec, pripadne bude merit tak, jak by se rozhodne nemelo.

Nehlede na to, ze pokud se nekdo pta, jak zjisti stabilitu zdroje a jeho hodnoty, pak asi nebude v mereni elektrickych velicin zrovna zbehly, tz by ses asi neptal a proste si to zmeril, ne ?
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Standardní

No tal jsem zatím problém vyřešil.Minulé pondělí se mi to zase kouslo,tak jsem vyndal harddisk,omrkl jsem ho,zase jsem ho tam vratil,z jednoho HDD jsem místo CS udělal Master,druhý HDD jsem nechal na Slave, napájení jsem udělal tak,že na jednom jsou spolu dohromady oba dva HDD a na druhém obě dvě DVD romky a grafárna.. A zatím to od té doby drží.Musím to zaklepat......
    AMD Athlon Barton 2500+, ASUS A7N8X-X, 1x256MB + 1x512MB AData PC3200 DDRAM ,Leadtek nVidia GF 5900 XT 390/700, Western Digital ATA 80GB,Western Digital ATA 200 GB, LG 4163B DVDRAM, SONY CD-RW CRX 320E

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání