Citace Původně odeslal DKx
Nazdar,
jsem na fóru nový, jdem slavit

Za pár dní mi dorazí MSI 4400Ti a tak bych se chtěl zeptat na osobní zkušenosti s taktováním - kolik z toho lze vytáhnout, ale bezpečně, žádné hazardy.
Mám v plánu vyměnit ten malý uřvaný chladič za velký pasiv (originál k AMD 2600+) s velkým měděným jádrem + měď na paměti, ale jak zjistím, že se přehřívá - teplotní čidla pokud vím, tak GF4 Ti nemají.
Také by mě zajímalo, jak poznám, že už jsem přetaktoval moc - u paměti vím, začnou se zobrazovat kazy, např. tečky (to je to poslední, co mi moje stará Leadtek 4200Ti zobrazila ), ale jak zjistím GPU ?

Je to lame, a proto dík.

pokud přetočíš moc GPU tak se ti bud sekne nebo poklesne výkon, jinak z ní můžeš vytáhnout tak 300-310Mhz na jádře, u pamětí záleží na typu, časování a podobnejch kravinách...

Citace Původně odeslal MeTaN
kdyz tam das jak rikas chladic z athlona tak budes muset urcite udelat naky Vmod aby jsi ho aspon tepelne vyuzil,,muze se stat ze budes mit pasiv ledovy ale dal to proste nepude..
nebo to znamená že máš blbě nasazenej pasiv
lepší představu o teplotě GK budě mít když budeš měřit teplotu z druhé strany karty naproti jádru, já jsem míval pasiv studenej a na druhé straně karty bylo klidně i 60°C