Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Winroute vs. Active mod => jak namapovat porty???

Standardní Winroute vs. Active mod => jak namapovat porty???

ahojte mam takovej problem a snad mi s nim pomuzete protoze ja uz vazne nevim co s tim. Situace se ma tak:

jsou 3 PC:

1. sitovka internet x.x.x.x
    sítovka vnitrní sit 192.168.1.1

2. sitovka vnitrni sit 192.168.1.2

3. sitovka vnitrni sit 192.168.1.3

Na PC 1 je nainstalovany Winroute a internet jede vsude tak jak ma. coz je OK. Na jednicce taky jede DC++ a ja muzu a je to vyzkousene byt ACTIVE mod, mam prideleny TCP a UDP port. Ale aktive mod mi jde pouze kdyz je vypnutej Winroute. Zkousel jsem v nem namapovat porty tak at tam je 82.100.3.6:61101 na 192.168.1.1:61101 a nic kdyz je zapnutej Winroute tak to nejede kdyz ho vypnu tak Aktive jede, ale zase mi nejede net na ostatnich PC v siti. Jak to mam prosim udelat?? Neco nejak nastavit ve Winroute?! prosim o radu.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

musi ty porty namapovat na localhost (127.0.0.1)
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    musi ty porty namapovat na localhost (127.0.0.1)
    takze to tam jako mam dat jak?

Misto 82.100.3.6:61101 na 192.168.1.1:61101 dat 82.100.3.6:61101 na 127.0.0.1:61101?? promin ale todle je pro me spanelska vesnice jeste v nekterych detailech...

Vliv
    300

Standardní

jo, presne tak.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

ale tomi taky nejak nejde...
    a kdyz tam misto ip Adresy napisu localhost tak me to napise ze to neni validni ip adresa... kdyz se divam na tabulku rozhrani, tak tu mam

Kerio VPN Adapter (asi neco softweroveho) 169.254.34.221
    ty dve sitovky 192.168.1.1 (domaci sit)
    10.0.0.131 (internet)

EDIT: ted tam mam

vnější port 61101 vnějši IP adresa 82.100.3.6 protokol TCP/UDP cilova adresa 127.0.0.1 cilovy port 61101 a nejde to....

Vliv
    300

Standardní

mno este to musis povolit v tom keriu ve FW .

Standardní

ale ja mam jenom Winroute ne Winroute Firewall....

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal Lisak
    mno este to musis povolit v tom keriu ve FW :).
    mozna by se vyplatilo upgradovat na nejakou novejsi verzi, nebo na kerio winroute firewall, nebo na kerio personal firewall. protoze kerio winroute nikde na strance www.kerio.cz nevidim, takze bude asi nejspis starsi. ackoliv by to fungovat stejne melo. mno, sp2 na tech windowsech nahodou nemas?

v kerio winroute firewall to namapujes jednoduse. bud vnejsi adresa a port => adresa kompu a port. nebo vnejsi adresa a port => firewall jenom povolis. zvaz ten upgrade

Standardní

Citace Původně odeslal Jey
    mozna by se vyplatilo upgradovat na nejakou novejsi verzi, nebo na kerio winroute firewall, nebo na kerio personal firewall. protoze kerio winroute nikde na strance www.kerio.cz nevidim, takze bude asi nejspis starsi. ackoliv by to fungovat stejne melo. mno, sp2 na tech windowsech nahodou nemas?

v kerio winroute firewall to namapujes jednoduse. bud vnejsi adresa a port => adresa kompu a port. nebo vnejsi adresa a port => firewall jenom povolis. zvaz ten upgrade
    no mam tam Win2000Pro SP4 ja prave potrebuju neco bez Firewallu nebo ho budu muset nejak vypnout jinak stejne na DC aktive nebudu... zkousim ruzne se s tim poprat... snad na to prijdu. (jinak mas pravdu je to uz starsi,ale na to co to ma delat to staci )

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

mno este to musis povolit v tom keriu ve FW :).

no mam tam Win2000Pro SP4 ja prave potrebuju neco bez Firewallu nebo ho budu muset nejak vypnout jinak stejne na DC aktive nebudu... zkousim ruzne se s tim poprat... snad na to prijdu. (jinak mas pravdu je to uz starsi,ale na to co to ma delat to staci :wink: )
    firewall se dneska vyplati. rikam, zkus novejsi verzi toho winroute firewall ne treba uplne nejnovejsi, ale posledni petkova je dobra 5.1.10, doporucuju. tam nastavis routy na dc, nastavis porty v dc a jedes.
    jednoduchy. aby ti to s firewallem nejelo, je nesmysl. me to bezi na xp, ale je jedno na cem to bude nejspis. snad akorat krome sp2 @ xp, tam bych se trochu bal.

sorry za blbej dotaz, dc mas nastaveny dobre? jakoze normalne ACTIVE, tu vasi VNEJSI IP ADRESU a ten PORT, ktery se routuje dovnitr.

protoze tady neni nic, diky cemu by to nemelo jit. podle me ale nema cenu dal nic vymejslet s nejakou moc starou verzi winroute.

Standardní

Tak jsem to uz vyresil, diky vam za vase rady pomohli mi.... nakonec to muselo byt tak, ze tam nemohla byt moje vnejsi IP adresa od providera ale muselo tam byt to defaultni <Nespecifikovana>:61101 na 192.168.1.1.:61101 Sice nevim proc, jestli mi to nekdo muzete vysvetlit tak bych byl rad, protoze bych to rad pochopil

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

Tak jsem to uz vyresil, diky vam za vase rady pomohli mi.... nakonec to muselo byt tak, ze tam nemohla byt moje vnejsi IP adresa od providera ale muselo tam byt to defaultni <Nespecifikovana>:61101 na 192.168.1.1.:61101 Sice nevim proc, jestli mi to nekdo muzete vysvetlit tak bych byl rad, protoze bych to rad pochopil ;D :idea:
    mno jasne tyjo. ackoliv jsem tenhle problem uz taky nekdy resil, tak jsem si nevzpomnel. je to fakt demence, toto. mno, proste to prvni je zdrojova adresa paketu. a ta je nekde v internetu a nikoliv ze to je tva vnejsi ip adresa.

ja pouzivam nevejsi winroute firewall a spokojenost, navic je tam toto uz kapku vic vychytane.,

Standardní

mno jasne tyjo. ackoliv jsem tenhle problem uz taky nekdy resil, tak jsem si nevzpomnel. je to fakt demence, toto. mno, proste to prvni je zdrojova adresa paketu. a ta je nekde v internetu a nikoliv ze to je tva vnejsi ip adresa.

ja pouzivam nevejsi winroute firewall a spokojenost, navic je tam toto uz kapku vic vychytane.,
    no jo ja jsem toto delal prvne a vsichni mi radili ze tam mam dat tu svoji a todle byla posledni moznost a jak se ukazala tak spravna takze toto bude fungovat i kdyz tam budu mit winroute kerio firewall tak to by bylo dobry asi bych to mel vyzkouset. A jestli muzu, v cem jsou tam ty vychytavky

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

no jo ja jsem toto delal prvne a vsichni mi radili ze tam mam dat tu svoji a todle byla posledni moznost a jak se ukazala tak spravna ;D takze toto bude fungovat i kdyz tam budu mit winroute kerio firewall??? tak to by bylo dobry asi bych to mel vyzkouset. A jestli muzu, v cem jsou tam ty vychytavky :?:
    mno je prakticky jedno cim routujes, pokud to routuje tak jak ma, zabira to co nejmene systemovych prostredku a jsi s tim spokojen. napr. ten winroute firewall rady 6 uz umi napr. traffic shaping, takze omezis jednotliva ipcka nebo pocitace na rychlosti.. coz se hodi treba sdileny internet, i doma, pokud zrovna nepouzivas linux. ja jsem stejne na posledni verzi rady 5, protoze shaping potrebovat jeste tak mesic, dva, nez postavim druhy domaci pocitac, nebudu. jinak se to tam nastavuje skoro stejne, ty pravidla, apod. mozna to je akorat prehlednejsi, ci to lze nastavit na vic zpusobu. mrkni na kerio.cz, tam je i treba manual, atd, a dalsi podrobnosti, hodne se tam da dozvedet, bez zkouseni instalace. umi to filtrovat i ve vnitrni siti, coz stejne nepouzivam, protoze filtrovat 100mbit/8= u me tak 9MB/s duron 1800 nestiha a maji s tim problemy i rychlejsi stroje, napriklad pri tahani z jednoho kompu na druhy. jinak lze integrovat antivirus, zakazat/povolit protokoly, nebo urcite www stranky a filtrovat tim reklamni bannery primo na firewallu.

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

Pokial viem tak traffic shaping by "mala podporovať" až verzia 6.1, ktorá môže byť tak najskôr v lete. Ak vôbec tento rok. Verzia 6.09 T.S. nepodporuje! ...čo mi je velmy lúto, inak som s KWF v spolupráci s NOD32 absolútne spokojný. Všetko nastavenie funguje fantasticky. A je prehladné. S mapovaním portov na všetky spôsoby niesu problémy. Mám za ním tri compy a rozbehal som zatial všetko čo som chcel. Až mám chuť si ho kúpiť.
    TB 1700+@2060MHz 1,54v (letný režim)JIUHB DLT3C 0308SPMW(10x206)Titan TTC-CU5TB,8RDA vddmoded 1,78v,2x256 TwinMOS PC3200 CL2.5,sync,dual, @412MHz CL2 11-3-2, PowerColor X800Pro VIVO@X800XT PE, 2xHDD Barracuda160GB RAID0, Maxtor20GB 7200rpm, DVD Toshiba SD-M1712, CDRW BTC,Audigy2@A4Pro,Lan 10/100-nejaký shit,Genius 5,1HT,Leadtec WinfastTV2000XP,Enermax350w,iiyamaVMP454, NB AcerTM4400 upgaded 1.26GB RAM, A2ZS Notebook, my BF1942/BF2 name: |bmk|Andrey

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal bananalama
    Pokial viem tak traffic shaping by "mala podporovať" až verzia 6.1, ktorá môže byť tak najskôr v lete. Ak vôbec tento rok. Verzia 6.09 T.S. nepodporuje! ...čo mi je velmy lúto, inak som s KWF absolútne spokojný. Všetko nastavenie funguje fantasticky. A je prehladné. Až mám chuť si ho kúpiť. :wink: ;D
    to je pekne warezaku:) ja mam licenci uz jen do 1.3.2005:(
    aha s tim traffic shapingem. ja jsem zustal u posledni 5 verze, coz je 5.1.10 a pamatuju si, ze mel byt TS od 6 verze. a on teda jeste neni:(

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

Pokial viem tak traffic shaping by "mala podporovať" až verzia 6.1, ktorá môže byť tak najskôr v lete. Ak vôbec tento rok. Verzia 6.09 T.S. nepodporuje! ...čo mi je velmy lúto, inak som s KWF v spolupráci s NOD32 absolútne spokojný. Všetko nastavenie funguje fantasticky. A je prehladné. S mapovaním portov na všetky spôsoby niesu problémy. Mám za ním tri compy a rozbehal som zatial všetko čo som chcel. Až mám chuť si ho kúpiť.
    Tak to už neni pravda.

Odpovim jenom velice v rychlosti.
    - implementace bandwidth managementu byla pozastavena a je mozne ze nakonec nebude implementovan vubec. V 6.1 nebude.
    - v 6.1 bude vylepsena VPN
    - zjistit, kolik kdo prenesl jde uz ted, ve statistikach staci hledat IP adresy VPN klientu a spolu s tim i prihlaseneho uzivatele
    - statistiky a histogramy se budou v dalsich verzich vylepsovat

Ale funguje mi kombinácia KWF + Bandwidth Manager
    TB 1700+@2060MHz 1,54v (letný režim)JIUHB DLT3C 0308SPMW(10x206)Titan TTC-CU5TB,8RDA vddmoded 1,78v,2x256 TwinMOS PC3200 CL2.5,sync,dual, @412MHz CL2 11-3-2, PowerColor X800Pro VIVO@X800XT PE, 2xHDD Barracuda160GB RAID0, Maxtor20GB 7200rpm, DVD Toshiba SD-M1712, CDRW BTC,Audigy2@A4Pro,Lan 10/100-nejaký shit,Genius 5,1HT,Leadtec WinfastTV2000XP,Enermax350w,iiyamaVMP454, NB AcerTM4400 upgaded 1.26GB RAM, A2ZS Notebook, my BF1942/BF2 name: |bmk|Andrey

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání