Výsledky 1 až 7 z 7

Téma: 54mbit help (výběr APčka pro WiFi 802.11g - 54 Mbit)

Standardní 54mbit help (výběr APčka pro WiFi 802.11g - 54 Mbit)

Budu delat spoj cca na 50-100m v pc mam Zcom 901 a na druhe strane by mela byt 54. "krabicka". Do g moc nedelam, tak by me zajimal vas nazor co by bylo vhodne koupit. Sledoval jsem Ovise, ale ten neumi 108mbit, o ktery bych se rad pokusil, protoze signal je velmi dobry. Zaroven se mi jedna o stabilitu samozrejme a kvalitni latence. Nejaka doporuceni?

EDIToval jsem název tématu, příště vol prosím výstižnější pojmenování... KUBA

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Na 100Mbit zapomen, pokud das proti sobe dobry anteny (10 a vic dBi), mozna se dostanes na nakejch 48.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Ze by to neslo vubec? To se mi nejak nezda... Ani kdyz to proti sobe narvu 2x24 sitem? Ne ze bych to chtel delat, to by vysoko prekracovalo povolenou mez, ale prijde mi podezrely ze by toho neslo dostahnout vubec. Na D-Linku jsem videl ze pri -66dB to ma jet 54Mbit. V praxi je tedy ozkouseno 48 rikas tedy 48/16 = cca 3MB/s pokud se nepletu.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Spocitej si utlum, na tu vzdalenost proste zapomen na 100Mbit pres WiFi.

Ztráta ve volném prostoru v dB = 100 + 20 x log R(km).

=> 100 + 20 x log 0.1 = -80dB, kdyz pude nastavit na 0dB vysilaci vykon, tak tam muzes dat 20dBi anteny => dejme tomu 18ky a ses na -40dB, ale to jen v idealnim pripade. Realne pocitej spis tak o 30% - 50% horsi vysledek v dB => -60 az -50dB. S pendrekama vedle sebe budes tak nekde na -60 az -55dB

Napr dva pendreky proti sobe za oknem uvnitr, vzdalenost cca 40 - 50m, -90 az -88dB, coz je na hranici pouzitelnosti.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

na 1300m s viditelností mam s 25db sítem kolem -68db. na druhé straně je 15db všesměr. jako "krabičku" mam asus wl500g. Zkoušeli jsme experimentálně odpojit všechny usery z apčka a dostal jsem se na 3,4MB/s skokově jinak průměr u 700MB souboru byl kolem 3,15MB/s.

btw. 5GHz neni o moc dražší než 2,4GHz a rychlostí a hlavně stabilitou je úplně jinde.
    MB: DFI LanParty UT Ultra-D, CPU: AMD® Athlon X2 3800+@280*10, Thermaltake Tower 112+80mm RAM: ADATA DDR500 2x1GB 3-4-4-8- 1T, 9/10, 2.8v
    VGA: HIS x800GT 256MB GDDR3Audio: SB Live! 5.1,Inspire 5300 HDD: WDC600JB DVD: Toshiba SD-M1612,Case: NitroAX, Monitor: LG Flatron 1915s
    NET: 5+5mbps www.volyne.net ROUTER: PII 400MHz, 128RAM, CF flash, StarOS

Standardní

Citace Původně odeslal Perplex
    Ze by to neslo vubec? To se mi nejak nezda... Ani kdyz to proti sobe narvu 2x24 sitem? Ne ze bych to chtel delat, to by vysoko prekracovalo povolenou mez, ale prijde mi podezrely ze by toho neslo dostahnout vubec. Na D-Linku jsem videl ze pri -66dB to ma jet 54Mbit. V praxi je tedy ozkouseno 48 rikas tedy 48/16 = cca 3MB/s pokud se nepletu.
    Nejde to vubec, uz z principu, nesmis dat na marketingovy kecy. 108MBit je burst vcetne omacky, a omacka je cca 50% obsahu u normalniho 802.11, a o neco min s ficurkama jednotlivejch vyrobcu, cos ale neni navzajem kompatibilni.
    ITF FreeNet Liberec

Standardní

Inu dobra diky za report o (ne)funkcnosti 108, poridim tedy Ovise a zkusim ho poresit na fixlych 54. Samozrejme bych mohl jit do atherose a napalit to 5g, ale tohleto je v podstate spoj co dum dal, pater to neni, takze se mi ta 54. jevi velmi zajimave. Ovise prekucham na power on lan takze utlum bude minimalni tak to by to bylo aby nebylo

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání