Zdravicko...
Komponenty :
MBOARD : MSI KT880Delta
PROCAK : PlusBox Barton 2600+ 333Mhz
Grafika : Saphire Radeon 9600Pro
Pamat : PQI 512MB 400Mhz...
Problem : Procesor strasne pecie ,prime95 Torture test asi po hodine, ked teplota nastupala na 85stupvov (podla MSI CoreCenter )zacal hadzat chyby... Momentalne som ubral z def 1.65V na 1.6V a test zatial bezi ale teplota je 83stupnov....
Geneza problemu :
Doniesli sa komponenty, zlozilo sa, neslo... 4 diody na D-Brackete cervene => ZLE bud maticna, procak, mozno zdroj ... so vsetkym sa slo na reklamaciu, chlapici otestovali procak, bol zly, tak vymenili a nic dalej uz netestovali... Donielsi sme domov komponenty, zase zlozili a zase 4 cervene diody ... Zase sme sli na reklamaciu , tentoraz bol procak v pohode a maticna zla =>vymenili ju (so zdrojom sa zase neobtazovali)... Poskladame komp, diody zelene, komp ide , ALE : sem tam sa nechyta USB na frontpanely, sem tam zase necita FDD... sem tam padne aplikacia (vzdy nejaka hra)... Tos som na tom dnes spustil PRIME95 a HUUPS, procak pecie jaq varna platna....
V BIOSe (aj z Windozov v MSI CoreCenter) som pozeral napatia na vetvach, a zdaju sa byt fpohode... (3.3 = 3.26; 5 = 4.97; 12 = 11.48 )...
Kruci pisek, tak kde je zrada![]()
Zeby bolo vsetko OK, len ten PLUS-BOX chladic to neuchladiZeby bolo treba pridat nejake pridavne vetraky
(ale co to vypadavanie USB a FDD, to asi nebude teplotou procaku, ci hej? )
Ten komp njeje moj a nerad by som chalana namotal na chladic za liter a vysledok bude ten isty![]()
Dakujem za vsetky rady