Citace Původně odeslal Paolo.n
Hmmm, to zni dobre. Jo jeste neco. Ma to nejakej POP/SMTP emailovej klient? Nebo jde nejakej doinstalovat?
Ten vzhled nepotrebuju presne jako Windows, i kdyz neco podobnyho jako je nabidka Start by se hodilo. Jestli spravne chapu, tak si to v podstate muzu vyladit tak aby se to chovalo tak jak ja chci? To by bylo dost super. Protoze Windows k tomu donutit nemuzu
Co nejaky antiviry, existujou? Nebo Linux viry nenapadaji?
A kdyz mam nejakej soft pro Linux, je rozdil jestli je pro Linux Mandrake, nebo SuSe, nebo Redhat, apod? Nebo je to kompatibilni?
Multiboot s Windows ale budu muset udelat stejne, protoze pouzivam i soft kterej tezko bude mit Linuxovy verze (komunikace s mobilem, sw na navrh reprobeden apod.)

No, jdu do toho, jdu si poprve v zivote objednat legalni software, jsem z toho skoro nervozni, jeste jsem to nikdy nedelal
o email klientech vim ze tam je: evolution, mozilla mail, kmail a plno dalsich (treba sylpheed, balsa)
neco jako nabidka start tam urcite - gnome, kde, icewm (ostatni ne tak uplne v te podobe)
o antivirech nevim, ale nevim o zadnym viru... takovy ty klasicky se ti proste neotevrou
jinak balicky pro mdk, suse a rh vetsinou funguji (pro debian sou samozrejme jiny, takze to ne), ale existujou ty zdrojaky a muzes si to zkompilovat (jak uz psal Mikhaill tak to neni zas tak tezky - pokud si nekompilujes vlastni kernel )
pokud mas nainstalovany windowsy tak mandrake ti tam automaticky da zavadec pro ruzny systemy (lilo) a zpristupni ty win. disk pod linuxem
a nektery programy poustet taky jdou - treba pres wine
a pokud mas nokii tak existuje soft gnokii... ale obcas ty wokna stejne potrebujes... ikdyz mne uz XPcka asi 2 mesice nejedou a nevadi to