No, já jsem zjistil, že jistá serie těchto desek, bohužel zatím nemáme přesné poznávací znamení, má obrovský problém, pokud se CPU pustí na 133 MHz a DDR se nastaví na 400. Tato deska okamžitě ztratí možnost akcelerace přes AGP a nepustíte nic přes D3D. Zjistili jsme, že je to pravděpodobně tím, že při tomto nastavení deska nekorektně přepíná děličky(je pravděpodobně hoodně přetaktované AGP). Na 100 nebo 166 FSB jede vše OK.
Řešení je nastavit FSB na 100(příp. 103) a dát 30% overclocking, deska jede na 130 MHz, čímž máte v podstatě to, co máte mít. Tímto se i vyvrací domněnka, že by v novějších BIOSech bylo vypnuto PCI/AGP lock, protože v tomto případě by takt AGP byl tak velký, že by to asi prostě nejelo.
Druhá možnost je, nastavit paměti na 333MHz, poté opět vše funguje korektně. Jen připomínám, že stále mluvím o CPU na 133FSB(Athlony XP).
Bohužel tento problém mají i desky právě prodávané(např. moje je v tomto ohledu OK), a nový BIOS to neřeší(ani starý), řeší pouze podporu jakéhosi Semprona 3000+ a tak něco.