Stránka 6 z 36 PrvníPrvní ... 234567891016 ... PosledníPoslední
Výsledky 126 až 150 z 897

Téma: Postavte si vlastný LCD projektor

Standardní Projektor podle DiViDi

Zdarec... Pokud by jste si chtěli někdo koupit DiViDi (prosinec 2004)s pokračováním stavby projektoru (část druhá), tak se tomu velkym obloukem vyhněte (pokud by jste si to chtěli koupit jen kvůli stavbě). Je to pěknej shit. Jsou tam tentokrát pouze odkazy na různé stránky, které se stavbou zabývají a ke kterým se můžete jednoduše progooglovat...
    Terminal

Standardní

To Ivosch: Podivej se na stranku http://www.dakof.cz
    jsou tam v ceniku uvedene kapacity kondiku, pro 250W by tam podle nich mnel bejt 30uF cena cca 50kc
    Plati to pro jejich zapalovace TRZ ( pro 250W by mnel stacit ten TRZ12 za 163kc ) a tlumivky Laryton ,podle mne by to mnel byt typ SAPI-HSI
    ten typ HIA je pro rtutove vybojky.
    Takze asi tlumivka Laryton SAPI-HSI 250W za 335kc

J.

Standardní

Ahoj fšem! Myslím, že tady už tento http://www.flajzar.cz/572.jpg odkaz byl, ale...: jedná se (dle údajů flajzar.cz) o LCD TFT o úhlopříčce 2,5''. Rozlišení 480 (H) x 234 (V), tj. 112.320 bodů (čili lepší jak LCD PSONE?). Nevíte někdo náhodou něco bližšího o tomto LCDčku? Mejloval jsem na flajzar o další technické údaje (odezvu, kontrast atd), ale zatim žádná odpověď...? Chm chm
    Terminal

Standardní Ta cocka varifokus 310-360

Citace Původně odeslal Locke
    Proc by z ostravy neposilali? Me to normalne postou prislo.
    Jinak tu varifocus cocku mam, nicmene mam pocit, ze nam poslali s jinou ohniskouvou vzalenosti, takze to resime.

Kupil som tu cocku z BYHO.CH a mam taky isty problem.. .. dalsi problem vyzera tak, ze mam rozmazane okraje (sice som to skusal len tak ze som sosovku drzal v ruke ale nepodarilo sa mi zobrazit cely ostry obraz.. vzdy bol stred ostry a kraj rozmazany.. ma to stve... Locke ak sa Ti to podari vyriesit tak mi daj vediet.

Standardní Re: Ta cocka varifokus 310-360

Citace Původně odeslal heretic

Kupil som tu cocku z BYHO.CH a mam taky isty problem.. .. dalsi problem vyzera tak, ze mam rozmazane okraje (sice som to skusal len tak ze som sosovku drzal v ruke ale nepodarilo sa mi zobrazit cely ostry obraz.. vzdy bol stred ostry a kraj rozmazany.. ma to stve... Locke ak sa Ti to podari vyriesit tak mi daj vediet.
    No, to je jasny, to dela ta jina ohniskova vzdalenost. Proste se to musi reklamovat, my uz to udelali. A pokud ti jako nam budou trvdit, ze jsme prvni kdo ma takovy problem, tak lzou. Misto toho bereme ten klasicky triplet 300mm, ten ma navic i vetsi svetelnost. Takze doostrovani se bude holt muset udelat lehkym posunem te cocky, nebude to elegantni packou
    Jinak koukam, ze ti sraci si na webu jeste neopravili, ze ta varifocuska ma ohniskovou vzdalenost pres 400mm

Standardní

Citace Původně odeslal PCborec
    Triple objectif 300mm takže tohle se zaostřuje že to posouvaš bliž k lcd nebo dal k LCD podle toho jak je to daleko od platna jo?
    Je to i na 15ku LCD?
    Proboha, precti si alespon ty pdf Jinak ohniskova vzdalenost objektivu musi sedet na ohniskou vzdalenost fresnelky pred nim. Jinak prave budes mit ostry jen stred a rozmazane okraje, pripadne i hure...

Ja uz mam objednano.

Standardní

Chalani, tu mate odkaz na fresnelovu šošovku s ohniskovou vzialenostou 210mm : http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Cat...a=1604&it=8901

Standardní

Nejake fresnel maj i na www.unioptik.cz jako vyrobce udavaji Wilgor
    ale jsou podobne tem z dioptry.
    160x220mm cena podle webu 116kc s dph zvetseni 4-5x
    tezko rict jakou to ma ohniskovou vzdalenost a jakou maji tloustku.
    J.

Standardní

Citace Původně odeslal smoky
    Chalani, tu mate odkaz na fresnelovu šošovku s ohniskovou vzialenostou 210mm : http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Cat...a=1604&it=8901
    Tak ta je strašně drahá a navíc na 15" malá.
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Member
    Vliv
    276

Standardní

Jimxx> diky za tip tenhle Wilgor se myslim prodaval u Foto Skoda pod znackou Tasco a ma focal 310mm je to ale vhodne jen na psone a mozna nejaky 7" display - uz je nemaj zrovna kdyz jsem tam sel pro druhej :@ (

Saman> Moc pekny Rally! Ja zas jezdim ETCC mod do F1C :@ )

Konecne skoro po tri ctvrte roce mam uz ty novy streva pohromade a promitam ze 'solidni krabice' - ma to jeste nejaky mouchy jako ze jedu provizorne pres jen jednu fresnelovou folii (trosku hotspot uprostred a neostry okraje ale na testovani ostatniho nastaveni to staci) tak zkusim koupit tyhle Wilgory- jiny fresnelovy folie jsem u nas nenasel jen nejaky v pomuckach pro slabozraky ale za sileny ceny.

Mam psone, 210mm objektiv (vojenskej vyprodej 1966 asi s tim bombardovali vietnamce), reflektor z 10cm prumer tecoma hluboky naberacky, kondensor 30mm od 150W hqi lampy a predradnik je 'digital' Tridonnic. Vzdalenost kondensor - fresnel 15,5cm a fresnel - lcd 2cm. LCD - Objektiv pak samozrejme 21cm ale nepatrne rozostreno da to pak mekci obraz.

Chladim 2x Sunonama 60x60x15 (to jsou ty nejtenci 60tky) na adapteru kde steluju 4-7V podle toho jaky chci mit hluk/vykon.. Puvodne jsem chtel vsechny zdroje vykuchat abych ustetril misto a zjednodusil kabelaz
    ale mista je nakonec dost takze je mam v celku a pichli na rozdvojku ktera jde dale na spolecny vstup proudu i s lampou do jedineho konektrou ten je s pojistkou (osvedcilo se). Mozna by stalo zato v budoucnu vytahnout to stelovani volatze adapteru nekam ven aby se kvuli tomu nemusel projektor/kufr vubec otevirat. Kabel je par metru
    UTP cat5 se 'zlatyma' cinchema na konci ktery dava lepsi izolaci signalu nez obyc kabely i na vetsi vzdalenost.

Svetelnej kanon je v krabicce postavene z nehorlavych sadrokartonu
    Rigips. Puvodni plan s Fermacellem coz je to samy ale s vic vlaken v cz hornbachu ani jinde nemaj ten by byl asi lepsi - byla s tim dost piplacka s orezavanim a vrtanim apod. IR filter mam protipozarni sklo co me narizli ve sklenarstvi ma takovou tu lehce zazloutlou barvu ale na obraz to nema vliv.. Objektiv asi o 10cm vycuhuje ven je zasouvaci na dvou kolejnicich na supliky. Cele bych to mel asi uvnitr vymalovat tou matnou cernou ale to jsem zatim nestihl.

Cele je to v alu krabici na naradi s kovovyma zaslepkama na mistech sani a vyfuku vzduchu - inspirace diy-community.de

S obrazem jsem zprvu dost valcil nejlepsi me prislo snizit uhlopricku asi na 1.3-1.4m coz promitam asi z necelych 3m na zed nebo ted na reflexni bilej nater na preklizce (popis barvy drive v threadu) tahle velikost udela slusnej obraz kde rastr pixelu uz nerusi a vse je s dobrym podanim barev. Bez ambientniho svetla v mistnost tj. temer uplna tma obraz kvalitativne na urovni DLP televize Thompson co jsem nedavno nekde videl v kramu -> 37l penez za 80cm uhlopricku haha :@ )

!!! U psone je dost dulezite si vyhrat s nastavenim jasu, kontrastu a barev
    jinak muzete byt dost prekvapeni co to defaultne vyleze za obraz, musi se napalit vsechno v nastaveni tvoutu na max a pak jeste ve win media playeru stahnout teplotu barev do leva tak na -20 a naopak kontrast a jas zase zvysit tak na + 15-30 podle typu filmu. Cili na konec jsem Haraldovy barevne mody nedelal slo to vsechno nastavit ve windoze (jas, kontrast, alphachannel apod.)

!Vhodne je mit jednotlive spinaci okruhy zvlast na lampu a chlazeni
    je totiz lepsi pred projeci trosku prochladit vnitrnosti a pak na konci zas
    pekne vyfoukat to horko ven.. Zatim na sadrokartonu nejsou sebemensi stopy po vzniku pozaru a verte ze ta nerez naberacka se umi pekelne rozpalit..

Vcera jsem si pustil 28 days after - ten UK horror ktery ma hodne dynamicky sceny nebo Star Trek Generations a musim priznat ze me to dostalo domacii kino za babku a hlavne wide screen ze je to jen za zlomek ceny projektoru ci za 1/10 ceny dlp TV jen potesi.. Ale prace jak na kostele pres cele svatky delal jsem to jen primitivnim naradim jako rezak, pilka, rucni vrtacka, obstarozni pajka aneb zadny dremel apod..

Jinak opakuju psone varianta je spis pro magory co si chteji hrat nez se pusti do neceho vetsiho - vysledek nebude lepsi nez z komercniho projektoru, ale rozdil proti 100hz nebo DLP TV je minimalni a s mnohem
    vetsi uhloprickou cili na TV, akcni filmy, animaky a mozna nektere oldschool hry je to nadhera.. jinak fakt jdete rovnou do 15"..

Psone: PSX prodejna v multilpexu Cerny Most
    Materialy: Hornbach, V.J. Rousek zelezartsvi na Synkaci, sklenarstvi na Radlicky, GES&GM-Electronic
    Optika: surplusshed.com
    HQI&aspol: 150 W/NDL HQI-T Osram Powerstar + EVG Tridonnic = levny nakup pres diy-community.de
    Mody: immer an (always on mod) od Haralda
    Inspirace: diy-community.de bez ktere by to nikda nevzniklo specialne diky ID: Harald, Liehtvaz, Ichesseblumen, Necktheheck, Metalhuhn, Yoshi a dalsim..

fotky nejsou ale snad budou..

Standardní FRESNELKY

Cagos vsem

Myslim, ze tohle by mohlo byt zajimave pro vetsinu z vas
    ------------------------------------------------------------------

Prodej Fresnelek velkych rozmeru:
    http://www.3dlens.com/enter.html?tar...snel_Lens.html

Vyrobce Fresnelek:
    http://www.fresnel-optics.de

Trocha te teorie nikomu neublizi:
    http://www.fresneltech.com/pdf/FresnelLenses.pdf

Dalsi Fresnelky na prodej:
    http://www.i4shop.net/cz/iObchod/Cat...a=1604&it=8901
    http://www.how.fun.to
    http://bigscreentv.20m.com/custom3.html

Neco podobneho, co zajima nas vsechny tady:
    http://www.maxiaids.com/store/prodLi...idcategory=195
    http://www.simkits.com/product.php?prodid=303

Zajimave mi prisly hlavne ty Fresnelky 395*395mm v prvnim linku. To by mohlo byt super na 17" (19") LCD . Ale zatim jsem se o stavbe takoveho nikde nedocetl.

Doufam, ze to nekomu pomuze.
    Mejte se

Member
    Vliv
    276

Standardní

Radik> Ahoj dik za zajimave linky. Jinac snad nekdy vyuziju tu moznost s Izzoteku pres tebe kdybych stavel v budocnu 15"..

1! Ohledne 17" a vice si projdi diybuildergroup.com forum delaj tam projektor ze starsiho lcd co se davalo k Silicon Graphics work stationum konkretne SGI 1600SW - ten manik Cruiser (znama firma uz od dob diyaudio fora a zacatku diy prokekce) je kupuje po vice kusech nekde ze skladu jen min. pouzity se zarukou pixelu a uz dela funkcni projektory objednalo si to dalsich xx lidi cili to chodi - byl to high end nekdy kolem roku 2000 pro animovany filmy, architekty apod. maj to myslim i na Famu na katedre animovanyho filmu. Nejdriv jsem byl dost skepticky ze to musi byt zastarale ale vubec ne mato i na dnesek slusny parametry cena kompletu i s radicem byla nejak 500usd je to asi zatim jediny dostupny 17" HD reseni pro samozbastelni zkus se tam podivat..
    http://diybuildergroup.com/store/lcd/index.htm
    http://www.diybuildergroup.com/showt...68&page=1&pp=8
    http://www.diybeamer.ch/forum/topic,682,-17undquot%3B-mega-beamer!-wer-noch%3F.html
    (specifikace lcd a projektoru pokud nemate id)

2! Spis bych ale doporucil pockat chvili na jinou moznost co tam resi a testujou - koupi se nejmodernejsi widescreen lcd pro notebooky a specialni radic bud nemeckej kterej jeste nejni v prodeji a nebo nejakej co tam na foru testujou => pak pujde udelat projektor 15" s WUXGA 1900x1200 rozlisenim cili HDTV a vetsi res. uplne v pohode. Ostatni soucastky jsou pak vice mene stejny jako na normalni diy 15" projektory:
    http://www.diybuildergroup.com/showt...p?threadid=319

U nas sice HDTV vysilani jeste par let nebude ale dalsi projektor uz bych bez toho nedelal na DVD a gamule to je nadhera i kdyz uznavam ze stejne nemam ted masinu co by tohle rozliseni dokazala plynule krmit v gamulich ale do budoucna by to nemel byt problem - Mooruv zakon eh?

Standardní

17" a 19" projektory se bezne stavi (kvuli nizsimu hdtv 1280*1024), chce to akorat vetsi fresnelky a lepsi optiku (da se v poho koupit). Samozrejme je to pak jeste vetsi krabice.

Member
    Vliv
    276

Standardní

Radik> No teplotu svetla by jsi me mit kolem 5600K to je v podstate teplota denniho svetla proto maj lidi vetsinou lampy s oznacenim NDL (natural day light a fakt to pri zazehu vypada jako mala domaci hvezda)..
    (treba izzotek prodava NDL standartne a neprodaj ti neco jinyho)
    Ja mam HQI-T lampu to je je ta baculata jen s jednou nozickou. Zkus diy-community.de forum myslim ze tam testovali ruzny HQI systemy vysledek
    si nepamatuju nebyl to tak markatni rozdil.

Ohledne toku svetla tomuhle presne nerozumim ale uz se delaji celkem uspesny pokusy s xenon vybojkama ale na to musi bejt profi reflektor myslim ze je dela meopta (maj je i na webu) ale nevim kolik stojej vzhledem k tomu ze to je pro kino promitacky tak asi dost..

Myslim ze soucasne metal halid na 400W dobre postelovanou optikou a projekcni plochou sviti dostatecne pro tyhle oucely.

HDTV> nevim ale mam pocit ze to digitalni vyslani co se u nas testuje neni
    ten samej HDTV format co uz bezi leta v USA, JAP apod. ale jen takovej lepsi digitalni PAL. HDTV je bud 1080x, nebo 720x tohle Evropsky je naky divny mensi rozliseni.

Update: podle EU legislativy do 2015 musi bejt digitalni vysilani ale skutecna HDTV zatim v evrope neni a dost dlouho nebude jen par testovacich kanalu tam a onde. Udajne ma ta nova dig. infrastruktura mit kapacitu plny HDTV vysilat, treba Slovaci na to vyhradili nekolik kanalu v tom jejich novym digit. pasmu jak je to u nas fakt nevim asi hur nic sem o tom neslysel.. :@ (
    V kazdym pripade i ta obyc dig. tv bude na diy projektoru fain :@ )

Standardní

Ty vybojky se delaj
    WDL - teple bila - 3000K
    NDL- neutralni bila- 4200K
    D - denni bila - 6000K

Co jsem koukal tak se pouziva vetsinou ta NDL
    Nejlacinejsi jsou asi vybojky znacky Sylvania HSI-TD 150W/NDL
    UV-STOP 13000lm stoji 408kc bez dph ale je to jen 150W

Jinak digitalni TV co se pokusne vysila v Praze a Brne je DVB-T
    coz je format jako pouziva DVD (720x576)
    HDTV ma rozliseni vetsi 1920x1080 nebo 1280 x 720
    a vysila se uz ted pres satelit k prijmu staci sat pci karta
    J.

Senior Member
    Věk
    43
    Vliv
    286

Standardní

na TomsHardware (http://www.tomshardware.com/howto/20041201/) vyšiel pekný článok o stavbe projektora
    je v ňom pekné video popisujúce rozobranie lcd:
    http://www12.tomshardware.com/images...diy_beamer.zip
    intel C2D6320@3395MHz (485x7), TTSonicTower+CollaboratoryLiquidPro, Abit IP35PRO, Sapphire 3850, 2x2GB A-Data EE, WD5000AAKS + Spinpoint 160GB + OCZ Core2, Nec, Corsair 520W, zabalene v 3R NeonLigt Black. Logitech Dualooptical, MX510, Hyundai Q790 + 24" Dell 2407WFP
    PrsonlDidžitlEjsistnt Compaq iPaq 3870, komjunikejtor glofiish X500+

Standardní

Citace Původně odeslal rOn
    na TomsHardware (http://www.tomshardware.com/howto/20041201/) vyšiel pekný článok o stavbe projektora
    je v ňom pekné video popisujúce rozobranie lcd:
    http://www12.tomshardware.com/images...diy_beamer.zip
    Kdyby se někdo chzěl řídit tím seznamem kompatibilních TFT, tak upozorňuju, že modely Samsung řady SyncMaster 152
    mohou mít FFC problém. Dělalo se víc revizí a většina má FFC problém. Stejně tomu je i u řady SyncMaster 151 .
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Standardní

Tak uz mame nove objektivy, kamos uz projektor postavil (ja jeste porad resim ten ffc ) a obraz je uzasny. Krasne ostry, promitany pres celou zed a obrazek jako vino. Osobne jsem jeste nevidel lepsi projekci, a to jsem projektoru videl uz dost.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    266

Standardní

Citace Původně odeslal jimxx
    Co je to ten ffc problem?
    J.

FFC (Flat Flex Cable) je kabel, který se například v LCD monitorech používá na propojování samotného LCD s tou řídící elektronikou. Když je moc krátky, je problém s rozmístěním jednotlivých částí v těle DIY projektoru. Kdyby jsi použil HLEDAT, tak by jsi to našel.
    AMD Barton Mobile 2600+@2,47GHz (215*11,5) 1,75V, EPoX 8RDA3+, 512 MB Kingston (Synchro Dual channel 2*256 2,5-3-3-11), ATI Radeon 9800 Pro Vmod, Biosmod @ 461/400, Sound Blaster Audigy, Leadtek WinFast TV2000, 80GB HDD, DVD Asus, CDRW HP, ModATX 300W+200W, AOC 7A+, CPU+GPU+NothBridge Watercooled, Powered by EHEIM.

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Není to tak dlouho,co jsem někde četl ,že nízkotlaké sodíkové výbojky ,k nelibosti pisatele, žádná Tesla blahé paměti nevyrobila ačkoli mají produkovat světelné toky až 200 l/w. Jejich světlo je bohužel monochromatické (jedna spektrální čára)tedy dost nevhodné k osvětlování.Vysokotlaké sodíkové výbojky (až 150 l/w)jsou údajně ty ,které svítí (oranžově) zhusta na ulicích.Díky většímu tlaku má sodíkový výboj už dvě spektrální čáry .Jiný pramen uváděl ,že zvyšováním tlaku par v sodíkovém výboji dochází k postupnému rozšiřování těchto čar až dostaneme spojité spektrum a výsledkem je bílé světlo.Přiznám se ,že jsem takovou výbojku ještě neviděl svítit a netuším jestli ji někdo vyrábí. Vyplývá z toho, že spektrum sodíkového výboje je značně závislé na tlaku.
    Provoz projektoru potřebuje spojité spektrum a protože bílé světlo obsahuje asi 46 procent zelené ,33 červené a jen 11modré, neměli by vněm tyto složky rozhodně chybět. Takovému požadavku dobře vyhovují rtuťové výbojky dotované halogenidy exotických kovů, např. HQI a HCI od OSRAMu.Mají sice “jen“ 85 a 100 l/w ale i to je velmi slušná účinnost .Horší je to s délkou života ,ještě v roce 2002 bylo u každé výbojky na kterou jsem u OSRAMu koukal napsáno jak dlouho vydrží ,nyní už to tam nemají(nebo špatně koukám).Naštěstí jsem to nezapomněl ,pohybuje se shodně u HQI i HCI 3000 hod. Kdosi psal o použití výbojky s 20 000 hod. života ,ale to musela být zřejmě nedotovaná rtuťová výbojka opatřená luminoforem (osobně mi to připadá nevhodné). Vybral jsem si HCI 250 TS (OSRAM) oni totiž tyto novější výbojky nemají už hořák z křemenného skla (bt. asi 1800) ,ale z korundu (bt asi 2400) a znamená to ,že hořák může být menší a více „okouřený“.Korundový hořák mají i sodíkové výbojky ,ale z důvodu chemické reakce mezi Na a SiO2. Mám uvedenou výbojku už doma (stála 1350Kč) ,hořák je kulička o průměru asi 2cm (24 000l ),díky tomu s ní snad budu moci zacházet trochu jako s bodovým zdrojem.Kamarád (má o stavbu také zájem) mi poskytl 17“ TFT displ. s ulomeným rohem , na vyzkoušení to bude stačit ,s chutí bych začal stavět ,ale zdá se mi, že skončím na velké fresnelce .Objednávat je kdesi v zahraničí mi nepřipadá reálné.Nevím jak velká byla součástí toho už mnohokrát zmiňovaného MEOTARu ,ale myslím že by na 15“ displ. měla stačit,nemá někdo ponětí kde jí sehnat.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    266

Standardní

Citace Původně odeslal drajik
    Nevím jak velká byla součástí toho už mnohokrát zmiňovaného MEOTARu ,ale myslím že by na 15“ displ. měla stačit,nemá někdo ponětí kde jí sehnat.
    Fresnelka z MEOTARu je na 15" LCD malá. Stačila by na 14" LCD, ale ten se mi nepodařilo sehnat. Sháněl jsem fresnelku u nás, poněvadž ze zahraničí se mi ji kupovat nechtělo, ale nakonec jsem jí objednal z IZZOTEKu (Teda objednal jsem celý 15" optic set). Nemusíš se toho bát, je to úplně v pohodě a jakmile jim pošleš peníze, tak do 14ti dnů to máš doma.
    AMD Barton Mobile 2600+@2,47GHz (215*11,5) 1,75V, EPoX 8RDA3+, 512 MB Kingston (Synchro Dual channel 2*256 2,5-3-3-11), ATI Radeon 9800 Pro Vmod, Biosmod @ 461/400, Sound Blaster Audigy, Leadtek WinFast TV2000, 80GB HDD, DVD Asus, CDRW HP, ModATX 300W+200W, AOC 7A+, CPU+GPU+NothBridge Watercooled, Powered by EHEIM.

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Premazané OT.
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Standardní Re: LCD

Citace Původně odeslal *RADÍK*
    Co rikate na tenhle, maji ho v akci za 161.90 EURo, v Kc je to po "baťovsku" 4.990,-.

http://www.surcouf.com/catalogue/fic...roduct=9580672
    Tak jeste jednou pro slabsi. Kup si BenQ FP567s v2, pokud nechces mit problemy. Je to overny i u nas, ze neni problem s FFC a dost dobre se rozdelava. Navic je i dost levny, na D1 v pohode kolem 5k.
    Cokoliv jineho je hazard a zahravas si o problem s ffc. Podle obsahu tvych postu soudim, ze je to vec, ktere by ses mel vyhnout, protoze bys to sam asi nevyresil.
    Ja osobne jsem si koupil 12ms 15", s dvi a super kontrastem, ale uz asi dva mesice resim problem s ffc. Nakonec se mi to asi povede, ale toho srani s tim a dodatecnych nakladu je tolik, ze zacinam premyslet o tom, jestli to za to vubec stalo a kdybych si taky koupil toho Benqa jako kamosi, davno jsem promital....
    Moje naroky na kvalitu me asi jednou budou stat zivot

Standardní

kdyby se chtěl někou koukonut tak www.pc.borec.cz/projektor
    je to jenom takovy velky pokus, stale čekam na FFC. měly pijit dneska, nepřišly, tak snad v ponděli.
    Prvni sem tam měl 100w žarovku z auta, ted tam mam 300w halogen co se použiva na stavbach.
    Provedeni je hrozne, jak sem psal, je to pokus na odzkoušeni, jestli displej pujde tak z izzoteku vemu velky fresnel a lepši optiku a koupim HQI.
    zatim sem zkoušel promitat nastrop folii co sem si napsal a docela se mi to ibilo

EDIT: tak sem trochu pokročil, už promitam nazed, mam přidělanou optiku...
    fotky jsou natom webu co sem tu psal. kdyby chtěl něko koukonut a poradit třeba..
    -- N2PAP-Ultra, AMD XP Barton @3200+ 2.21 Ghz 11x200, @vodni chlazeni ,2x256 MB Ram cl2,5, Sapphire ATI 9600xt, Seagate 160Gb ATA 100, 7200RPM, 8Mb cache, DVDR-RW sony, CDRW, Genius 5.1 Home Theater 3600W, CASE modded Big Tower, EL 550W silend, AOC LCD LM721A
    -- Notebook HPx9020, Celer M1,3 ghz, 256mb, DVD,15 LCD, wifi
    -- www.pc.borec.cz a forum www.pc.borec.cz/4um

Senior Member
    Vliv
    276

Standardní

Premazané OT.
    SILENT PC ▌Athlon TB 2100+ @ 200x11, PrimeStable ▌Zalman CNPS7000A-Cu & Tt Copper Shim & AS Céramique ▌Abit NF7-S 1.2, NB Zalman ZM-NB47J, SB passive ▌512MB TwinMOS 333 @ 400, 11-2-2-2 ▌Sapphire R9600PRO VIVO @ 477 core, 716 RAM, cooled by Athlon box cooler & Papst ▌WDC800JB ▌Maxtor 30GB ▌NEC ND-3500A ▌Yamaha CRW2200E ▌400W Maxpower - add fan control&monitor & Papst ▌NeonLight case & Papst ▌LCD 4x20, LCD 2x8 ▌4xFan & 8xTemp. controller ▌21\" CRT monitor ▌A4tech infra mouse ▌Microsoft Multimedia Keyboard ▌Samsung ML1520 laser printer ▌

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání