Citace Původně odeslal Darth Maul
Citace Původně odeslal Damian
Zdravim vsechny fotografy, predevsim Tebe, bajny Maule Po dlouhem cekani na A40 - neni k sehnani ani ted, pokud pominu nabidky typu : muzeme ho sehnat, ale s podvodnim krytem za 15k bez DPH jsem nakonec rozhodl, ze pokud se zacatkem unora nesezene, koupi se bud Olympus C4000 (zhruba za 19k) nebo Fuji F601Z (zhruba za 17-18k). Vahy jsou spise na strane C4000 (=opravdovy fotak s vynikajicimi fotkami dle nazoru uzivatelu na foru grafika.cz)

Je tato volba dobra ? Nebo by bylo mozne tyto typy nahradit jeste nejakym jinym SEHNATELNYM fotakem od konkurence ?
Z toho, co uvádíš, bych já asi volil spíš C-4000Z - vypadá víc jako foťák, má skutečných 4MP a je to Olympus...
Popravdě se mi u Fuji moc nelíbí ten systém interpolace ani výstupy ze superCCd (velmi subjektivní pocit, protože to svádí k myšlenkám, že máš vlastně 6MP a přitom to je na zvětšeninách vidět). Na druhou stranu má Fuji snímání videa a to může být super bonus...

Co takhle pouvažovat ještě o Nikonu CoolPix 4300 nebo o Canonu PowerShot S-45, které jsou také kolem těch 20k s DPH?
K tomu F601Z, interpolace je jen na okrasu, ale C4000 ji ma taky (8MP), co by me stvalo vic jsou jakoby zasumeny fotky. Ten S45 stoji kolem 23k s DPH a to uz je moc.

Jinak jsem rad, ze souhlasis s C4000