Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Presun systemu z logicke na primarni partisnu

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní Presun systemu z logicke na primarni partisnu

Potrebuji presunout WXP z logicke na primarni partisnu, ktera je na zacatku disku. Presunu to Norton Ghostem, pak dle ocekavani WXP nebootuji, tak z instalacniho CD spustim konzoli a at se snazim jak se snazim to napravit tak neustale me to vypisuje pri bootu NTLDR is missing. Nevite jak to rozjet? Zkousel jsem i googlit, kde radili abych do korenoveho adresare zkopiroval z CD soubor ntldr ale stale to nejede...
    Intel C2D 4300, 1GB DDR2, 120GB Seagate, nVidia7600GT pasiv.

Standardní

A mas to dobre v boot.ini? (to cislo u partition)
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

No primo boot.ini jsem needitoval, jsem predpokladal, ze ty utility v konzoli to napravi spravne...
    Jsem tam pouzival veci jako bootcfg, fixboot, fixmbr

Zkusim se na to podivat, ale k tomu kompu se dostanu az za delsi dobu, tak pokud jeste existuji dalsi moznosti reseni, tak sem s nima, at tam pak nedojedu a ono to zase nepujde...

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

pokud ti to hlasi NTLDR missing, tak je uplne nejjednodussi vec. normalne ten ntldr zkopiruj z funkcniho disku na tento. pak to pobezi.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

Hmm ten jsem tam kopiroval, no zkusim jeste jednou mozna jsem se sekl v disku, je jich tam jak nasr...

Standardní

Mozna , ze toto pomuze tobe i jinym. Jako "prebornik" v PC jsem si pomoci Norton Ghost dal na sve dve partition ten samy image, oba bez bootovaciho sektoru (primarni sector ?), samozrejme to hlasilo NTLDR missing atd. Pomoci googlu jsem to rozchodil ...

bootovacim CD z win XP (da se i "vyrobit"...viz google )jsem se pres Recovery Console dostal na hardisk,
    z toho CD jsem zkopiroval soubor NTLDR do rootu C: a take soubor NTDETECT.COM

cd ..
    e:
    cd i386
    copy ntldr c:
    copy ntdetect.com c:

nasleduji dalsi prikazy ,

fixboot ;vytvori boot sector ?
    fixmbr
    bootcfg /rebuild ;rozbehne proceduru vytvoreni uvodniho screenu na vyber partition pri startu PC
    Y ;potvrdit
    Microsoft Windows XP Professional ;toto je identifier, nabidka probehne 2x (2 partition)
    /fastdetect ;toto se napise pri volbe jaky OS load option
    exit

Member
    Vliv
    277

Standardní

Tu particiu mas active vsak
    skratka compjuter

Standardní

Moje znalosti systemu jsou celkem omezene,
    ten disk mam rozdeleny na c: a f:, v disk managmentu pro c: je Healthy (System) a nemuzu ho nastavit jako Active, takze si myslim, ze tedy je aktivni. F: pise Healthy (Page file) a volba Mark Partition as Active je k dispozici,
    jeste u dalsiho disku D: mam Healthy (active),tam ale jsou ulozeny jen data , zadny OS, jestli je vse jak ma byt nevim, zatim vse jede.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání