Tak mam velmi podobny problem a myslim ze je to doskou. Proste uz nestiha tak vysoek HT. Moj problem je ale rozdielny o to ze mne 3D ide este aj pri 270FSB ale nad uz pada, pricom som skusal 280FSB a v 2D je to primestable aj memtest stable.
Trochu podrobnejsie :
Pri tom ako mi to facha 2D/3D stable mam nastaveny HT4x a FSB je 270 = 1080HT (270x4). Ak znizim HT na 3x tak to vobec ani nenebhne do win co je velmi zvlastne (asi tiez chyba dosky). A dalsia vec na ktoru som prisiel je ta, ze pri vysokej FSB (270) je stabilnejsia doska ak jej nastavim Vht na 1.2V ako pri 1.3V (alebo aj 1.35V), a to dost znacne. Inak jedna vec mi je este divna a to ze, pri tych 270 prime bezi kludne 12h a hrajem si kludne vsetky hry (HL2, FarCry, D3) aj 3h, ale CPU test v 3DMarku vetsinou padne.
FSB280 : je primestable aj memtest stable (samozrejme neidem 1:1 a to ani v pripade 270FSB), ale 3D pada okamzite. HT3x neide ako stale, HT2x je total nestabilny a HY4x je sice najviac stabilny ale aj tak to pada v 3D, a to pri akomkolvek casovani pameti, alebo napeti procesora ci Vht ... . Myslel som si ze je to asi procak (a jeho memory controller), ale ked je procak primestable tak to asi cpu nebude. Takze myslim ze to bude limit maximalne FSB dosky .. ale preco len v 3D to teda neviem. Zdroj mam snad dost silny a pametami ako pisal OBR to asi tiez nieje (kedze je to memtest stable). Grafiku som skusal aj podtaktovat ako tu niekdo spomynal ale nepomohlo to ani o kusok. Je este jedna moznost ze je to v ovladacoch dosky/procesora ale fakt neviem.
Jo a mimochodom, som si vsimol ze mi vo win ukazuje vetsinou iny kod na postkarte ... a to bud 6.6 alebo 6.b. alebo 6.7 .. neviete co to je ?

Odpověď s citací