Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Swap- XP

Standardní Swap- XP

čus bus potřeboval bych poradit.

mám teď v komplu dva disky a tak sem si říkal, že by bylo fajn, na jeden disk hodit systém a na druhej swap. Ale nerad bych to překombinoval...

mám to teďka takhle
    SATA Hitachi 7k250 - 25GB system, zbytek data
    PATA Seagate 7200.7 (cache2MB)- 2G na swap, zbytek data (na samostatné kšandě)
    -----------------------------------------------------
    připadá vám to košér Všechno formátovaný na NTFS, krom toho swapu ten je FAT32. Nebylo by lepší ten swap klasicky nechat na systémovým disku (když je rychlejší než ten seagate)?

Díky

Standardní

Tak to zkus, porovnej rychlost nabihani/prace v systemu, uvidis sam !!!
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

Citace Původně odeslal howard
    Tak to zkus, porovnej rychlost nabihani/prace v systemu, uvidis sam !!!
    rychlost nabíhání win můžu zkusit, ale jak chceš otestovat "práci v systému" Nějak objektivně? To mám stopovat za jak dlouho mě najede photoshop

tak sem stopoval ten start PC a od resetu - po naskočení tapety ve win.

1:19 - když je odkládání na Seagate
    1:17 když to nechám na defauld (c
    ---------------------------------

Standardní

To jsem cekal, on to zas moc rozdil nebude.

Ano, muzes zkouset i start programu, ale spise sem mel na mysli subjektivni pocit rychlosti pri bezne praci, kterou provadis.
    Action stations, action stations. Set condition one throughout the ship. This is not a drill.

Standardní

U WinXP to opravdu moc velky rozdil neni - ono taky zalezi, kolik zbytecnych programu (sluzeb) v dany moment nabiha. Nicmene bych volil umistit SWAP na zacatek disku.

Standardní

Citace Původně odeslal Kabuto
    U WinXP to opravdu moc velky rozdil neni - ono taky zalezi, kolik zbytecnych programu (sluzeb) v dany moment nabiha. Nicmene bych volil umistit SWAP na zacatek disku.
    na tom Seagatu to je na začátku....každopádně teď nemám moc na hrátky se systémem čas. Spíš mě zajímalo, jestli s tím máte někdo zkušenosti....

Třeba bude vidět rozdíl až při nějakém větším zatížení (načítání her)..

Standardní

Mno... na LANky mam WinXP SP1 + zaplaty nainstaleny na ST3160827AS, gamesy na dalsi partici a SWAP mam rozdelenej na dvou HDD ST3120026A na AAR-1200A po 1GB na zacatku disku.
    Kdyz pominu ostatni HW, tak je to znat, ale vykon je zavisly na vsem HW, resp. rozhodujici je nejslabsi clanek celeho systemu, coz je notoricky zname.
    Ted se mi dostal do ruky Maxtor SATA DiamondMax Plus 300GB 16MB cash, tak uvidime.
    ...co se tyce reseni zbytku: nechci postovat OT, takze PM nebo mail.

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní

No změřený to nemám ničím, ale potom co jsem přestěhoval swap na druhej disk tak se to subjektivně docela dost zrychlilo. Nejvíc bych řek že je to poznat při přepínání z nějaký gamesy např. do ICQ a zpět.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Standardní

no to je relativne, zmena moze byt sposobena aj tym ze si ho prenesenim defragmentoval (ak teba dol fragmentovany)
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Standardní

...myslim si, ze defragmentace SWAP zas tak enormni vliv na vykon nema

Standardní

Citace Původně odeslal Peca-on-line
    No změřený to nemám ničím, ale potom co jsem přestěhoval swap na druhej disk tak se to subjektivně docela dost zrychlilo. Nejvíc bych řek že je to poznat při přepínání z nějaký gamesy např. do ICQ a zpět.
    nemám žádný "pořádný gamesy".. hraju jen UnrealTournament..

teď sem nainstaloval čistej systém, až se to zaplní tak to bude víc materiálu k porovnání

Standardní

Ale systém swapák používá jen tehdy,když "dojde" operační paměť,ne?Takže jestli máš třeba 512MB tak ty na XPčka stačí bohatě.Třeba já mám teď zaplněných asi 280MB operačky a to mám spuštěných dost rezidentních i normálních programů...
    PC: Intel C2D E8400 | Thermalright Ultra 120 eXtreme + 12 cm Noctua | ASUS Formula Maximus | 4 GB Patriot Viper 800 MHz PC6400 CL4-4-4-12 | Sapphire Radeon HD 4770 512 MB | Velociaptor 300 GB + Samsung HD501LJ (500 GB) + Samsung F4 EcoGreen 2 TB + HP Media pocket drive 160 GB | Creative Audigy 2 Platinum eX | NEC ND-3540A |case HP + PSU 700W | 21" Samsung 214T | Logitech MX 3100
    NTB: ASUS Eee 1000H black

Standardní

Citace Původně odeslal Tomas
    Ale systém swapák používá jen tehdy,když "dojde" operační paměť,ne?Takže jestli máš třeba 512MB tak ty na XPčka stačí bohatě.Třeba já mám teď zaplněných asi 280MB operačky a to mám spuštěných dost rezidentních i normálních programů...
    Teoreticky... Prakticky to tak nie je. Ked to chces mat naozaj tak a mas GIGA a viac pamate, tak musis SWAP vypnut.

Standardní

Citace Původně odeslal Tomas
    OS vyuziva SWAP bez ohledu na "zaplneni" operacky...

Standardní

nie je tak uplne pravda ked to spravne tweaknes tak to moze vypadat aj takto >
    [02:06:51] <MadCap> Memory Usage: (Usage: 413/512MB (80.66%)) ¤ (||||||||--) ¤ Virtual Memory: (Usage: 60/2048MB (2.92%)) ¤ (----------) ¤ Page File: (Usage: 446/1506MB (29.59%)) ¤ (|||-------)
    cize tak ako sa domnieval Tomas .. bez uprav to ale je tak ako pise Kabuto
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Member
    Vliv
    257

Standardní

V dobach W98 sem pouzival nejakou utilitku kterou se dalo swampovani vypnout... Mel sem dost RAMek tak sem si to mohl dovolit A narust vykonu byl dost znat...
    MSI K7N2 DELTA - AMD Athlon XP-M 2600+ @ 2200Mhz (200x11) | Gainward GeForce 7600GS AGP 256MB | 2048 MB RAM @ 400 | Samsung SP1614N 160GB 8MB | TEAC CD-RW | DVDWriter LG GSA-4120B | Live 5.1 | 4x AC Fan PRO TC | Primecooler(pasiv) & Arctic Fan 3 on CPU | Logitech MOMO Racing | NET 800/800 |

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání