Takže nejhorší placky?

DVD - datawrite (červené - AN31, AN32, Interaxia), Multidisc (Eximpo, ale barvivo Interaxia), Gigamaster (AN31, AN32, Interaxia, Daxon), Princo. (podle %podílu zmetků po určitém čase > 3 měsíce).

CD - postech (modré Acery), gigastorage (btc), princo, gigamaster libovolného výrobce, multidisc 16x a pomalejší, atd. Těch jsem naštěstí neměl moc, pro sebe jsem vždy používal lepší třídu, těch pár korun za placku se mi vyplatilo, teda až na jednu výjimku - tristní zkušenosti mám i s médii MITSUI TOATSU, :-( svého času se tato média označovala jako "top kvalita", byla drahá jako prase, ale většinou po třech letech zůstala zčásti nebo zcela nečitelná, jiná média (TY, TDK vlastní výroby, Verbatim DL+) z té doby (96-00) drží.

Z médií, která jsem vyhazoval byla všechna mimo postech a gigastore ftalocyaninová (žlutozelená), je to trochu zarážející, protože toto barvivo mělo být kvalitnější a déle vydržet.

A co se týče současnosti, tak DVD používám Ricoh, TY, TDK a MCC (verbatim), někdy i Ritek, Sony, Fuji a CMC. CD jen MCC (Verbatim DL+), Tayio Yuden.