ten lite-on mam a zatial ziadny problem, mam ho pichnuty cez pcmcia adaptec aua-1420 lebo na ntbk nemam usb2, zatial som palil dvd-r a dvd+r 8x, 4x, dvd+rw 4x - no problem len ked palim 8x tak uz dost nestiha disk v ntbk (zaplneny 5400 rpm), pouzil som ho aj na domacom pc (desktop s rychlejsim diskom) a 8x rychlost je potom pohoda, maju krasny tool na zmenu booktype pre dvd+r a dvd+rw, ma robustne prevedenie, ale pri vysokych otackach huci ako svina (to asi aj ine mechaniky)
ten plextor moze byt ok len si pozri ake ma moznosti ohladne zmeny booktype ak to budes potrebovat, mna raz plextor nastval tak som s nim nadobro skoncil ale to tu nejdem rozvadzat, okrem toho najnovsia recenzia plextor 716a neskoncila prave najlepsie najlepsie (na cdr.cz) ale toto je na 712...
tie ostatne nepoznam... tak nejdem zavadzat
zvaz si kde vsade to budes zapajat lebo ak mas fw na jdenom pc v praci tak to nepotesi...
este ku firewire (400) vs usb2, napalovacku na fw som este v rukach nemal ale tato liteon na usb2 je pekne plynula, ziadne zadrhely
naproti tomu co mame disky v externych boxoch tak fw je super stabilne, kym usb2 (ci uz cez pcmcia alebo rovno na usb2) sa dost casto nejak sekne, zhalti alebo co a dost mu trva kym naberie zase rychlost (to mi robilo na roznych pc, na roznych boxoch).

Odpověď s citací