Výsledky 1 až 14 z 14

Téma: asus 9600xt black screen na abit AV8

Standardní asus 9600xt black screen na abit AV8

Dobrý deň. Chel by som sa spýtať či niekto z Vás nemal problémy s kartou ASUS R9600XT na doske ABIT AV8 totiž tento týždeň som kúpil pc pre kamaráta pričom som vybral tieto komponenty avšak nechce mi to splupracovať. Správa sa to asi takto: Normálne nabehne win a potom, napr keď otvorím okno exploreru tak nabehne čierna obrazovka (občas sa mi rosypal obraz alebo sa reštartoval PC). Na doske mám nový bios 17, ovládače na grafiku som skúšal originál aj najnovšie od ati. Winy mám XP profesional pričom najprv som to skúšal iba so SP1 a keď to blblo tak som si stiahol najnovšie drivere na tú grafiku a aj SP2 (ževraj sú potrebné). Avšak hneď po nainštalovaní SP2 to robilo ten istý problém že to začalo padať. Sám si tam dal ovládač na "famili radeon 9600". Ten som potom preinštaloval najnovším avšak efekt bol rovnaký. Tak som potom začal skúsať zapať agp4x a dať "aperature size" na všetky možné hodnoty aj som povypínal čo sa dalo "fast write" samozrejme "gpu recover", aj som znížil akceleráciu proste všetko čo ma napadlo ale efekt bol vždy rovnaký okrem jedného prípadu:
    Keď som prvý krát všetko stiahol: - agp4x, aperature size 32M, fastwrite disabled, a vypal som čo sa dalo, tak potom mi zbehol 3 krát po sebe 3Dmark01SE. Tak som skúšal postupne dať všetky parametre tak ako majú byť ale výsledok bol vždy nestabilný. Tak v smútku som dal zasa parametre, ktoré boli predtým stabilné avšak z neakého dôvodu to tentokrát stabilné nebolo.
    Preto Vás kto máte náhodou s niečím takýmto skúsenosti prosím o radu ako to vyriešiť. Skúšal som fakt všetko čo ma napadlo a ozaj ovládače od dosky sú z originál CD pričom keď mi to nešlo preinštaloval som ovládač na AGP, ktorý bol daný na CD od grafickej karty. Všetko však bolo márne.
    Za váš čas Vám vopred Ďakujem
    A ozaj aby som nezabudol dal som tam v domnení že je zlá karta moju Ti4600 a tá funguje spoľahlivo a tú asusu 9600xt som dal do môjho kompu (barton 2500+@2200 na abit NF7) a tiež funguje bez zaváhania, takže grafika asi chybná nie je.

Standardní

nemohl by to dělat zdroj zřeba je slabej?
    AMD Athlon XP+2500@+3200/MSI K7N2 Delta-L/2xHDDSamsung40GB/Ati Sapphire 9600XT 500/600Mhz@550/720 /DDR 2GB 400Mhz cl2 /dvdRW/CDRWPhilps

Standardní

No meral som multi metrom 12 aj 5 Voltovú vetvu a nemala neké výkivy inak je tam 350W zdroj originál, ktorý bol v skriny. Viem že to je šrot a z lepším sa počíta avšak tá zostava by nemala byť náročná na energiu alebo sa mýlim? (je tam pokles na 12V vetve o 0,03V)
    Inak nie je to taktované (zatiaľ)

Senior Member
    Vliv
    301

Standardní

ta zostava narocna je, kua, ale aj ten tvoj pravopis je narocny na moju energiu .

Skus tam dat Omega drivery.

Standardní

Tohle nebude ve zdroji imho.

Doporučuju čistou instalaci Winů, ze všeho první nahodit poslední ovladač chipsetu a na grafiku poslední omegy. Před reinstalací ještě to samé vyzkoušet - poslední driver na chipset, driver cleaner a vymastit všechno, co tam je k vga a zkusit poslední omegy.

Jen pro jistotu - AGP/PCI je na default taktech, že?

Ještě zkus přidat voltáž na agp - pokud by se tím něco změnilo, je to špatně.

Tipuju problém v ovladačích/instalaci (pravděpodobné), nebo nekompatibilitě (dost nepravděpodobné).
    [PC] i7-3770K @4.5 GHz w/Noctua NH-D14 SE2011 | 32 GB Patriot G2 | Asus P8Z77-V Deluxe | Crucial M4 256 GB | 2x WD20EZRX RAID1 | BD-RE LG GBW-H20L | Sapphire HD7750 Ultimate | Enermax Revolution87+ 550W | Antec Solo II | Asus Xonar Phoebus + AKG K271 MkII | NEC PA231W + SVII + Spyder3EE
    [Photo] Nikon D700 + MB-D10 | AF-S 16-35/4G VR | AF-S 24-120/4G VR | AF-S 50/1.4G | AF-S 60/2.8G | AF-S 85/1.8G | AF-S 70-200/2.8G VRII | TC-17E II | SB-900 | Transcend cards | Heliopan + Formatt filters | Gitzo support | Kata + Tamrac bags
    You're guaranteed to miss 100% of the shots you don't take. (Wayne Gretzky)

Senior Member
    Vliv
    301

Standardní

nahod si v BIOSe PCI lock.

Standardní

PCI lock som v biose zapal (pôvodene šla zberznica agp na 68MHz) ale to nepomohlo. Inak keď som tam dal čisté winy a potom tie SP2 tak hneď po reštarte to začalo robiť. Dal som tam aj najnovšie drivery od dosky ale tiež to nepomohlo. Skúsim ešte tie omega drivery 2558_7 dúfam že sú nové a uvidím.
    Inak písal som aj do agemu čo mi nato povedia a odpísali mi že ledine výmenou dosky alebo grafiky. Tak som napísal zasa či už mal niekto tento problém. Uvidíme čo odpíšu.
    A tie omega drivery môžu ísť na české winy?

Senior Member minceVIP Avatar uživatele riksa
    Věk
    44
    Vliv
    325

Standardní

Citace Původně odeslal ulc
    A tie omega drivery môžu ísť na české winy?
    neni duvod, proc by nemely jit
    i3 3240@default || Gigabyte Z77-D3H || 2x4GB Kingston DDR3 1600 || Sapphire 7750@default|| Default cooling || WD 500AAKS + Samsung F2 1.5TB || Lite-on 1673 || Corsair HX520 || Chieftec DX-01BL-D-U || MS Natural Keyboard 4000 || Logitech MX1000 || HP LP2065
    "Der Kaiser Franz Straka", 3/11/05 in lidovky.cz: "Pokud vím, svět byl stvořen Adamem a Evou a u toho bychom měli zůstat."

Standardní

No tak som tam dal ten driver OMEGA. Pekne sa ma to spýtalo čo chcem nainštalovať ale už pri inštalácii mi vypísal win hlášku "zariadenie nebude pracovať správne". A nepracovalo robí to tie isté chyby. Predtým mi to občas zamrzlo tak, že sa zvýšil jas a asi po 30s sa reštartoval PC (nešlo robiť nič). Alebo že mi šiel kurzor myšky posúvať iba doľava a doprava a po chvíľke zmizol.

Ten čistý win mi nepomôže lebo to robilo hneď keď som ho nainštaloval a dal tam SP2 (žiaden ovládač predtým). Alebo tam nemám dávať SP2? S SP1 mi to šlo dokedy som tam nedal ovládač na tú grafiku.
    Osobne to vidím na nekompatibilitu, ktorá sa možno časom vyrieši novým driverom od dosky alebo biosom. Neviem presne koľko elektriky potrebuje tá R9600XT ale určite to nebude o veľa viac ako Ti4600

Standardní

No tak už to funguje.
    S pomocou kamaráta mavka, ktorý našiel na nete návod ako sa to dá a je takýto:
    -v biose zapať agp4x a vypať fast write
    -vyhodiť ovládač na dosku 4in1
    -odinštalovať ovládač na grafiku
    -nainštalovať nový ovládač 4in1
    -nainštalovať najnovší ovládač od ati
    No ale výsledok je taký, že síce to funguje ale od normálneho fungovania to má ďaleko. Celkovo to malo taký efekt, že aj keď som po inštalácii skúsil povoliť agp8x a fastwrite tak síce agp8x sa zapalo ale fastwrite zostal nevyužitý. Navyše informácie z direktx hlásia, že je vypaté urýchlovanie textúr agp.
    Sisisift Sandra Profesional zasa ukazuje, že nie je podporovaný alpha blending, AGP Memory a aj iné veci. Myslím, že ten Alpha Blending spraví dosť a tá AGP Memory sa mi nezdá že by nebola využívaná no ale vieme asi všetci ako sandra funguje.
    Výsledok je však zarážajúci: ---okolo 11700 v 3dMarku01SE pričom na mojom (3200+Barton) mala 12700. Na jeho zostave (3200+AMD64) by to malo byť aspň 13700
    ---okolo 20000 bodov v Aquamarku03, pričom na mojom PC mala 29900 bodov. V tomto teste boli výsledky veľmi viditeľné
    Ďalej v grafických programoch to pracovalo hrozne hlavne modelovanie.

Je to smutné, že bolo nutné urobiť z tejto karty taký šrot ale dúfam že to nové ovládače všetko poriešia. Momentálne však nemôžem odporučiť túto kartu do tejto dosky a asi ani nie slabšiu ako 9800XT, ktorá je ževraj oficiálne testovaná (je to na stránke abitu). Ak by ste náhodou zistili ako sa to dá poriešiť inak napíšte prosím.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele sisi
    Vliv
    294

Standardní

Citace Původně odeslal ulc
    Navyše informácie z direktx hlásia, že je vypaté urýchlovanie textúr agp.
    Toto je vacsinou velmi zly signal - urcite si pri instalacii tych chipset driverov instaloval aj AGP driver?
    Intel Core 2 Duo E6600 @ 3.2GHz (8 * 400MHz) @ 1.3V with Zalman CNPS9500 AT @ 1800RPM, ASUS P5B Deluxe/WiFi, 2x1GB Corsair Twin2X PC2-6400 DDRAM @ 400MHz (4-4-4-12) @ 2.1V, Leadtek 8800GT 512MB, WD Caviar SE16 250GB, Asus DRW-1608P3S, Creative SB Audigy Value, Logitech X-230 speakers, Enermax Liberty 400W, 2x120mm Thermaltake case fan @ 1800RPM, Thermaltake Aguila black case, HP LP2065 LCD, Logitech MX400

Standardní

Neboj určite som to nainštaloval správne inak akcelerácia DirektDraw a Direkt3D je zapnutá proste asi tie drivery už pri inštalácii pochopili že to nepôjde dobre. No čo už aspoň že to vôbec ide a snáď to poriešia novými ovládačmi.

Senior Member minceVIP Avatar uživatele sisi
    Vliv
    294

Standardní

Neviem ci si cital tieto thready:
    http://forum.abit-usa.com/showthread.php?threadid=68013
    http://forum.abit-usa.com/showthread.php?threadid=63871
    http://forum.abit-usa.com/showthread.php?threadid=69846
    ale ak to spravne chapem, tak teraz bezis na MS AGP driveroch co su dodavane so SP2 (teda nie na VIA driveroch z ich Hyperion packu)?
    Intel Core 2 Duo E6600 @ 3.2GHz (8 * 400MHz) @ 1.3V with Zalman CNPS9500 AT @ 1800RPM, ASUS P5B Deluxe/WiFi, 2x1GB Corsair Twin2X PC2-6400 DDRAM @ 400MHz (4-4-4-12) @ 2.1V, Leadtek 8800GT 512MB, WD Caviar SE16 250GB, Asus DRW-1608P3S, Creative SB Audigy Value, Logitech X-230 speakers, Enermax Liberty 400W, 2x120mm Thermaltake case fan @ 1800RPM, Thermaltake Aguila black case, HP LP2065 LCD, Logitech MX400

Standardní

No teraz to beží na AGP driveroch od VIA. Z toho prvého threadu, čo si uviedla som ten postup vyčítal (od kharza). Inak keď som nainštaloval winy a dal SP2 tak hneď to robilo bez akéhokoľvek drivera, takže som ani neuvažoval, že by to s MS driverami šlo. Nešlo to ani s AGP driverami od ASUSu, ktoré boli na CD od grafiky. Nájdem si čas a prečítam si tie thrady celé (predtým som hľadal iba spojenie s R9600XT). Ale boli to prvé linky, ktoré by to pomohli vyriešiť. Vďaka

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání