Dobrý deň. Chel by som sa spýtať či niekto z Vás nemal problémy s kartou ASUS R9600XT na doske ABIT AV8 totiž tento týždeň som kúpil pc pre kamaráta pričom som vybral tieto komponenty avšak nechce mi to splupracovať. Správa sa to asi takto: Normálne nabehne win a potom, napr keď otvorím okno exploreru tak nabehne čierna obrazovka (občas sa mi rosypal obraz alebo sa reštartoval PC). Na doske mám nový bios 17, ovládače na grafiku som skúšal originál aj najnovšie od ati. Winy mám XP profesional pričom najprv som to skúšal iba so SP1 a keď to blblo tak som si stiahol najnovšie drivere na tú grafiku a aj SP2 (ževraj sú potrebné). Avšak hneď po nainštalovaní SP2 to robilo ten istý problém že to začalo padať. Sám si tam dal ovládač na "famili radeon 9600". Ten som potom preinštaloval najnovším avšak efekt bol rovnaký. Tak som potom začal skúsať zapať agp4x a dať "aperature size" na všetky možné hodnoty aj som povypínal čo sa dalo "fast write" samozrejme "gpu recover", aj som znížil akceleráciu proste všetko čo ma napadlo ale efekt bol vždy rovnaký okrem jedného prípadu:
Keď som prvý krát všetko stiahol: - agp4x, aperature size 32M, fastwrite disabled, a vypal som čo sa dalo, tak potom mi zbehol 3 krát po sebe 3Dmark01SE. Tak som skúšal postupne dať všetky parametre tak ako majú byť ale výsledok bol vždy nestabilný. Tak v smútku som dal zasa parametre, ktoré boli predtým stabilné avšak z neakého dôvodu to tentokrát stabilné nebolo.
Preto Vás kto máte náhodou s niečím takýmto skúsenosti prosím o radu ako to vyriešiť. Skúšal som fakt všetko čo ma napadlo a ozaj ovládače od dosky sú z originál CD pričom keď mi to nešlo preinštaloval som ovládač na AGP, ktorý bol daný na CD od grafickej karty. Všetko však bolo márne.
Za váš čas Vám vopred Ďakujem
A ozaj aby som nezabudol dal som tam v domnení že je zlá karta moju Ti4600 a tá funguje spoľahlivo a tú asusu 9600xt som dal do môjho kompu (barton 2500+@2200 na abit NF7) a tiež funguje bez zaváhania, takže grafika asi chybná nie je.